Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

AMELİYATTAN ÖNCE VASİYETİNİ HAZIRLADI
Gülay Sezer’in üçüncü kez kansere yakalandığına dair yazımın çıktığı gün şarkıcının Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tahlilleri yapıldı. Aynı gün ‘Magazin Noteri’nin canlı yayınında şarkıcıyla telefon bağlantısı yaptık. Bir haftaya kadar rahim kanseri ameliyatı olacağını anlatan Gülay, şunları söyledi:
“Sevenlerim korkmasın, üzülmesin. Kanser konusunda bayağı deneyimliyim. Bu üçüncü kanserim. İki sene önce de çoklu organ yetmezliğini atlatmıştım. Henüz dokuz canımı tamamlamadım. Beş canım daha var. Sevenlerim dua etsinler benim için.”
Gülay, laf
arasında avukatına vekalet için Noter’de olduğunu söyleyince merak edip, sordum sebebini... Şarkıcının bu soruya yanıtı şu oldu:
“Artık bir vasiyet hazırlayayım yani. Her ihtimale karşı. Bir şey olacağından değil ama bulunsun. Olmasını istediğim şeyler var. Oldukları zaman ilk seninle paylaşacağım.”

Haberin Devamı

EN İYİ 25 OTELİN İKİSİ TÜRKİYE’DE

Daily Mail’den Bild’e birçok gazetenin internet sitelerinde yıllardır rahatsız olduğum konulardan biri, ‘Dünyanın en güzel plajları’ ve ‘Dünyanın en güzel koyları’ gibi bol görselli anketlerde Türkiye’nin hep es geçilmesiydi.
Yunanistan’dan Yunan Adaları’ndan plajlar, koyların dahil edildiği bu listelere nedense Türkiye’den hiçbir yer girmiyordu.
Daily Mail ilk kez şaşırttı beni...
Neden mi?
Çünkü dailymail.co.uk’in geniş yer verdiği ‘Gezegendeki en sıcak 25 yeni otel’ listesinin birinci ve altıncı sırasında Türkiye’deki oteller var...
Her ne kadar listeyi İngiliz haber sitesi değil Tripadvisor Travellers belirlese de, listeye giren oteller ve ülkelerin tanıtımına fayda sağlayan bu çalışmayı görmezden gelebilirlerdi.
Birçok ülkenin koronavirüs bahanesiyle Türkiye’ye vatandaşını gönderme konusunda tereddüt yaşadığı bir dönemde Tripadvisor Travellers tarafından geliştirilen algoritma, dünyada 1 Temmuz 2019’dan sonra açılan, ama büyük zincir olmayan oteller arasında en çok olumlu yorum alan
25 oteli belirledi.
Avustralya, Sri Lanka, ABD, BAE, Güney Afrika, Yunanistan, Japonya, Tayland, İspanya, Vietnam, Brezilya, Yunanistan ve Karabağ’dan otellerin girdiği ‘2021 Tripadvisor Travellers Choice Avards’ listesinde altıncı sırasında Ölüdeniz Blu Luxury Unique Hotel yer aldı.
Dünyadan sadece 25 otelin girdiği listenin 1 numarası ise Göreme’deki Arinna Cappadocia...
Daily Mail’in haberinde, Tripadvisor’a göre gezginlerin ‘en iyi’ seçtiği otel için yazılanlar şunlar:
“10 odası var, bunların bir kısmı mağara, bir kısmı da Göreme kasabası ve balonlar manzaralı taş odalar.”

Haberin Devamı

AMELİYATTAN ÖNCE VASİYETİNİ HAZIRLADI

KİMSE ‘ÇIPLAK GERÇEK’LE KARŞILAŞMAK İSTEMİYOR

Sinan Canan’ın çok satan ‘İFA İnsanın Fabrika Ayarları’ üçlemesinden ilki olan ‘Beden’in başında benim çoğu kez vurguladığım ‘Çıplak Gerçek’le ilgili şahane bir efsane var:
“19. yüzyıla ait efsaneye göre, ‘Gerçek’ ve ‘Yalan’ bir gün karşılaşır. Yalan’la Gerçek bir süre birlikte vakit geçirir. Derken bir kuyuya varırlar. Yalan, Gerçek’e, ‘Su çok güzel, haydi birlikte yıkanalım’ der. Gerçek, biraz şüphelidir, suyu kontrol eder ve ‘Tamam’ der.
İkisi kıyafetlerini çıkarıp, göle girer. Yalan birden sudan çıkar, Gerçek’in kıyafetlerini giyer ve kaçar. Sudan çıkan Gerçek, kıyafetlerini bulamayınca hayli öfkelenir. Yalan’ı bulup, kıyafetlerini geri almak için her yere koşar. Gerçek’i çıplak görenler küçümseme ve öfkeyle bakışlarını çevirir. Zavallı Gerçek, çaresizlik içinde kuyuya döner. Artık sonsuza dek saklanacak ve ortadan kaybolacaktır, çünkü çıplaklığından çok utanmaktadır. Yalan ise o gün bugündür dünyayı dolaşmakta, Gerçek gibi giyinip, toplumun ihtiyaçlarına karşılık vermektedir. Çünkü dünya, hiçbir şekilde ‘Çıplak Gerçek’le karşılaşmak istemez.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Birileri arkanızdan konuşuyorsa, onlardan öndesiniz demektir.” (Çehov)