Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘James Bond’ filmleriyle yıldızı parlayan Daniel Craig, Netflix ile imzaladığı anlaşma sayesinde 2021’in en çok kazanan oyuncusu oldu. Variety dergisinin haberine göre İngiliz aktör, ‘Bıçaklar Çekildi’nin (Knives Out) devamı iki film için Netflix’ten 100 milyon dolar aldı da ondan...
Sürpriz mi bu?
Hayır...
Çünkü Screen Rant ve Variety’deki haberlere göre sinema endüstrisinde artan güçleri sayesinde Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max ve Disney+ gibi dijital platformlar belirliyor artık hangi oyuncunun ne kadar kazanacağını.
Acun Ilıcalı’nın Ulus Yeşil Evler’deki tripleks villasını kim aldı?
YouTube’da yaptığı şov programıyla fenomen olduktan sonra Ilıcalı’nın Exxen’e transfer ettiği Hasan Can Kaya...
Komedyenin ‘Konuşanlar’ dışında para kazandığı bir işi var mı?
Yok…
Etiler’de triplex villa alacak parayı nereden kazandı?
YouTube, sonra Exxen; yani dijital mecralardan.

Haberin Devamı

Dijital platformlar nasıl zengin ediyor
‘SELAHADDİN EYYUBİ’ İÇİN İMZALAR ATILDI

Kurduğu orduyla Haçlı kuvvetlerini yenip, Kudüs’teki 88 yıllık Hristiyan egemenliğine son veren Eyyubi Hanedanı Selahaddin Eyyubi’nin hayatı, Türk ve Pakistanlı yapımcıların ortaklığında dizi olacak.
Sırbistan Belgrad’da iki gün süren görüşmelerin ardından üç sezon sürecek ‘Sultan Selahaddin Eyyubi’ dizisi için anlaşan yapımcılar basın toplantısını İstanbul’a bıraktı.
Akli Film’in sahibi Emre Konuk, Pakistanlı yapım şirketi Ansari-Shah Film adına Dr. Kashif Ansari ile Dr. Syed Junaid Ali Shah, Sultanahmet Arcadia Blue Otel’de önce sözleşme imzaladı, ardından dizi hakkında bilgi verdi.
TRT’nin yüksek reytingli dizisi ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun da yapımcısı olan Emre Konuk, ‘Selahaddin Eyyubi’ hakkında şunları söyledi:
“Kudüs bizim gönlümüzün goncasıdır. Kudüs’ün İslam dünyası için olan önemini en iyi bildiğimizi işle, sanatla yeniden tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Kudüs ve tarihinin gün yüzüne çıkacağı platoyu akademisyenler ve arşivlerden yararlanıp İstanbul’da yapıyoruz. İki ay içerisinde cast çalışmasını bitirip çekimlere başlamayı planlıyoruz. Gerek yurtdışından gerekse yurt içinden dizimizi almak isteyen platformlar ve televizyon kanalları var. Teklifleri değerlendirip bir aya kadar ana yayıncıyı belirleyeceğiz. Dizi için Pakistan’da çekim planlamıyoruz, ama Ansari-Shah Film’le yaptığımız anlaşma uyarınca ‘Selahaddin Eyyubi’ oyuncularının dörtte üçü Türk, dörtte biri de Pakistanlı olacak.”
İkisi de hekim olan Pakistanlı yapımcılar Dr. Syed Junaid Ali Shah ve Dr. Kashif Ansari, bu projeyi gelecek nesillerin bu önemli şahsiyetleri örnek alabilmesi, ‘Selahaddin Eyyubi’ ile barış ve sevgi dini İslam’ı dünyaya tanıtmayı misyon edindiklerini söyledi.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI İLK HALK KONSERİ

Geçtiğimiz ayın başında üçüncü kez kanser ameliyatı olan Gülay, operasyon sonrası ilk halk konserini 30 Ağustos’ta verecek.
Milas Belediyesi, ay başında çıkan, günlerce süren ve Yeniköy Termik Santrali’ne bile sıçrayan orman yangınlarının yaralarını bir nebze olsun sarmak için Zafer Bayramı kutlamalarına bir de halk konseri ekledi.
19.30’da başlayacak Fener Alayı’nın ardından 21.30’da Gülay ve Sıra Bizde sahne alacak. Gülay, söyleyeceği türkülerle Milaslılara yangın yaralarını unutturmaya, yaşadığı zor günlerin ardından moral bulmaya çalışacak.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Hayatından silmek istediklerini gerçekten sil, çünkü geri dönüşüm kutusunda bekletirsen; sistemini yavaşlatır.” (Adam Fawer)