Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir insan; birçok basın mensubunun söyleşi yapmak istediği bir dünya starından randevu alacak kadar şanslı, ama röportajın 29’uncu dakikasından sonra en bahtsız olabilir mi?
Oluyor demek ki!
Avustralyalı televizyon sunucusu Matt Doran başardı bunu...
37 yaşındaki televizyoncu üstelik bu söyleşi için Avustralya’dan Londra’ya kadar uçtu.
Seven Network’ten televizyoncu 725 bin dolarlık bir anlaşmanın parçası olan röportaj için dünya starının karşısına oturdu.
Uzun bir aradan sonra yeni bir albüm çıkaran şarkıcıyla televizyon sunucusunun röportajı keyifle başladı...
Planlanan süre 20 dakikaydı.
Söyleşinin 29’uncu dakikasında sanatçı, Doran’a o ana kadar yeni albümü ve yeni şarkıları hakkında tek soru yöneltmeyince içindeki kuşkuyu yok etmek için sordu:
“Yeni albümüm hakkında ne düşünüyorsun?”

Haberin Devamı

Adele’in sorusu

Ta Avustralya’dan İngiltere’ye bu röportaj için gelen televizyoncunun yanıtı, “Dinlemedim” olunca şarkıcı, yaka mikrofonunu çıkarıp, oturduğu koltuktan kalktı ve odayı terk etti.
Ünlü şarkıcı gelen televizyon sunucusuna, yeni albümünü dinleyipdinlemediğini sordu.
Çünkü müziğin genç starı Adele, onun yaptığını kendisine ve yaptığı işe saygısızlık olarak gördü.
Nedeni de şu:
Adele’in ekibi, söyleşi yapılacağı tarihte albüm henüz satışa çıkmadığı için ‘30’u ön dinleme yapıp, ona göre hazırlansın diye Matt Doran’ın mailine gönderdi.

Dünya starıyla olay röportaj

Cezası yeni bitti!

Sony ve Adele’in menajeri, şarkıcının “Röportaj iptal” kararını Seven Network’e bildirince, işten iki hafta uzaklaştırma cezası alan Matt Doran ise kendini şöyle savundu:
“Röportaja oturduğumda, Adele’in yayınlanmamış albümünün ön dinleme yapabilmem için e-postama gönderildiğini bilmiyordum. Londra seyahatim nedeniyle gözden kaçırdım demek ki! Bu, şimdiye kadar kaçırdığım en önemli e-posta.”

Çok pişman ama...

İstanbul’dan Dubai’ye giderken uçakta bild.de’den okuduğum haberde televizyon sunucusu, işe dönmesine rağmen olanbitenden sonra kendisini aşağılanmış hissettiğini, röportajın yayınlanması için Sony’e yalvardığını, özür dilemeye hazır olduğunu istediğini söyledi.
Nereden bakarsanız bakın basın tarihine geçecek ilginç bir konu...
Adele, bu denli bir tepki göstermekte haklı mı?
Şarkıcının ekibi, maili attıktan sonra Matt Doran’ı arayıp, ulaşıp ulaşmadığını teyit etti mi?
Sunucunun e-postalarına bakmamış olması onun, Adele’in yeni albüm PR’ı için verilen söyleşi boyunca ki süre dokuz dakika aşıldı ‘30’a dair hiç soru sormaması normal mi?
O nedenle çok tartışılacak; yapılan, ama yayınlanmayan bir söyleşi olarak basın tarihine geçti İngiliz şarkıcıyla Avustralyalı televizyon sunucusunun olayı.

Haberin Devamı

TRT MÜZİK, ZÜLEYHA’NIN KONUKLARINI KARIŞTIRDI

Televizyon kanalları arasında turlarken Türk halk müziğinin başarılı yorumcularından Züleyha’nın TRT Müzik’te yayınlanan programına denk gelince, oturup izledim.
Sloganı, “Pasaportu gönül, rehberi müzik, rotası sanat” olan ‘Züleyha ile Sınırsız Ezgiler’in konuğu Cem Yıldız’dı. TRT Müzik’te pazartesi akşamları saat 21.45’te başlayan programında her hafta başka bir ünlüyü konuk eden Züleyha ile Cem Yıldız, izleyenlerine güzel bir müzik ziyafeti sundu.
İzleyene güzel vakit geçiren, iyi bir yayındı ama ertesi gün TRT Müzik’in şu açıklamasını görünce şaşırdım.
“Züleyha ile Sınırsız Ezgiler programımızın yayınlanması planlanan ve Koliva’nın konuk olduğu bölüm yerine Cem Yıldız’ın konuk olduğu bölüm yayınlanmıştır. Yaşanan aksaklık nedeniyle tüm izleyici ve takipçilerimizin anlayışına sığınıyoruz. Koliva’nın konuk olduğu bölüm gelecek hafta yayınlanacaktır.”

Haberin Devamı

Şaka gibi...

TRT Müzik’in Koliva ve sevenlerinden de özür dilemesi gerekmez mi?
Çünkü Koliva, o gün sosyal medyasından sevenlerini 21.45’te TRT Müzik izlemeye davet etti, ama müzik kanalı onların yerine Cem Yıldız’lı bölümü ekrana getirdi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Hıçkırarak ağlayan bir kadının gözyaşları, ağlatan adamın başına geleceklerin altına atılacak imzadır.” (Charles Bukowski)