Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıl olmuş 2021, bakar mısınız Türkiye’nin Twitter gündemine?

Neymiş?

Filenin Sultanları’ndan Ebrar Karakurt, bir erkekle değil de kadın arkadaşıyla fotoğrafını paylaşmış Instagram’ında.

Karakurt’un cinsel eğilimi ya da tercihinden kime ne?

Milli formayı giyiyor olması onun özel hayatına karışma hakkını vermiyor kimseye?

Ebrar Karakurt, milli bir sporcu değil; öğretim üyesi, hakim, hekim veya sıradan bir yurdum insanı dahi olsa kimse karışamaz Anayasa ile güvence altına alınmış ‘özel hayatı’na… Adı üzerinde ‘özel hayat’ bu. Nesini anlamıyorsunuz?

Haberin Devamı

Tarih olmuş 15 Ağustos 2021; hâlâ kadınların kiminle aşk yaşayacaklarına, ne giyeceklerine karışanların, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Başkanlık Sarayı’nı ele geçirince, “Kadınların tek başlarına evden çıkmalarına müsaade edeceğiz” diyen şeriatçı Taliban’dan ne farkı var?

SABRİYE ŞENGÜL’LE TRABZON SOHBETİ

 

EBRAR KARAKURT’UN ‘ÖZEL’İNDEN KİME NE

TRT ve Dijital Sanatlar Şirketi’nin ortak yapımı ‘Kesişme; İyi ki Varsın Eren’ filminin seti için salı günü gittiğim Trabzon’dan pazar akşamı döndüm. Şehirdeki ilk iki günümü Maçka’daki sette, diğer üç günü abilerim, yeğenlerim ve onların çocuklarıyla geçirdim. Son günümde Türkiye’nin ‘Survivor’ ve profesyonel boks maçlarından tanıdığı Sabriye Şengül’le buluşup çay, kahve içip sohbet ettik.

Beynine pıhtı atması nedeniyle sağlık sorunları yaşayan annesiyle ilgilenmek için Trabzon’a geldiğini söyleyen Şengül, “MMA kapsamında çıkacağım maçlar için hazırlık dönemindeyim. İstanbul’da çalışsam aklım buradaki annemde kalacaktı. Çok sevdiğim bir şehirde ve annemin yanındayım. Burada da maçlara hazırlık için her türlü imkanım var, çok motiveyim” dedi.

Acun Ilıcalı’nın ‘Survivor’ın ünlü yarışmacılarının katılacağı yeni bir ‘All Star’ hazırlığında olduğunu, teklif gelmesi halinde gidip gitmeyeceğini sorduğum Sabriye, her zamanki dobralığıyla şu yanıtı verdi:

“Survivor’da olmak güzel, ama parkurlarda iyi değilim, o yüzden ‘All Star’ı hak ettiğimi düşünmüyorum.”

EBRAR KARAKURT’UN ‘ÖZEL’İNDEN KİME NE

ABD VİZE FORMUNDAKİ SOSYAL MEDYA SORUSU

Tarkan’la çalıştığı yıllardan tanıdığım Levent Süleyman Ağaoğlu aradı, eylül ayında New York’ta düzenlenecek Türk şarkıcıların sahne alacağı festivale davet etti. Festivalde kimlerin sahne alacağını sorunca şöyle dedi:

Haberin Devamı

“25 Eylül’de New York Long Island Eisenhower Park’ta gerçekleşecek ‘1st Annual Turkish Festival’de (1’inci Geleneksel Türk Festivali) Volkan Konak, Koray Avcı, Linet, Eypio, Murat Çelik, Azerbaycan’dan Şebnem Tovuzlu ve İran’dan Yashna sahne alacak.”

Ağaoğlu’na yanıt vermeden önce pandemi başladığından bu yana kullanmadığım pasaportuma baktım bitmesine bir ay kaldı, ABD vizesinin süresi çoktan bitti.

İnternetten randevu aldım. 10 yıllık pasaport için gerekli harcı yatırıp nüfus müdürlüğüne başvurdum.

Yedinci gün mesai bitimine doğru PTT Kargo yeni pasaportumu evime getirdi.

Sıra geldi ABD vizesine...

Daha önce iki kez ABD vizesi aldım, oradan biliyorum bir yığın belge isteyeceklerini.

O yüzden ‘VOCE Müzik’ adına vize işlerini takip eden Tarık Çalışkan’ın gönderdiği evrak listesi şaşırtmadı beni.

ABD’nin Bilgi Formu’ndaki en çarpıcı yenilik vize başvurusu yapanların sosyal medya hesaplarını istemesi.

Haberin Devamı

İlkinde beş, ikincinde 10, üçüncüde beş yıl vize aldığım ABD, sosyal medya hesaplarımı inceledikten sonra bakalım nasıl bir yanıt verecek bana?

GÜNÜN SÖZÜ

“Bir ilişkiyi az seven yönetir. Çünkü çok seven kaybetme korkusundan her şeye ‘Olur’ der.” (Erich Fromm)