Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Mis kokulu bahar ayı, fazlalıklardan kurtulma zamanıdır, haydi gardrobumuzu kurallarına göre boşaltalım...

Bahar ayı fazlalıklardan kurtulma ayıdır. Haydi gelin, fazlalıklarımızdan kurtulmak için yapılması gerekenlere...
Gardırobunuzdaki her şeyi ilk seferde temizlemeye hazır olmayabilirsiniz.
İlk önce istemediğinizi bildiğiniz parçaları ayırmakla başlayın.
“Kilo verirsem giyerim” dediklerinizi, sırf almış olmak için aldıklarınız ve başkasında görüp aldıklarınızla başlayın. Göreceksiniz gardırobunuz nefes alacak. Sonra bu beş soruya cevap vererek elemeye devam edin..

Haberin Devamı

1- Hâlâ bu elbiseyi beğeniyor muyum?

Birçok durumda onun için çok fazla para ödediğimden o elbiseyi tutuyordum ve bekliyordu uzun zamandır.

2-Herhangi bir zamanda bunu giyer miyim?

Giymediğim çok fazla kıyafetim vardı. Bazılarını iki yılı aşkın süredir giymemiştim! Onları bir daha kesinlikle giymeyeceğimi de biliyordum ama gitmelerine izin veremedim.

Fazlalıklardan kurtulalım

3-Hâlâ bana uygun mu ve beni iyi gösteriyor mu?

İnsanlar kilo alır verirler, bebek sahibi olurlar ve vücutları değişir! Şimdi giydiğimde beni iyi göstermiyor hissine kapılıyorum.
Mevcut vücut şeklinizi reddetmemeniz önemlidir. Kendi vücudunuza göre giyinin. Eski vücudunuza ya da sahip olmak istediğiniz vücuda göre değil.

4-Bu kıyafet hâlâ benim kim olduğumu yansıtıyor mu?

‘Çok önce aldığım elbiseler sanki şimdiki beni yansıtmıyor’ diye düşünüyorum. Başkasında gördüğüm ve ani karar verip aldığım etiketiyle duran elbiselerden ayrılamamak duygusu...

5-20’li yaşlarımda satın almış olduğum elbiselerim ve eteklerimi hâlâ tutuyor muyum?

O zamandan bu yana çok şey değişti. Şimdi bir eş ve bir anneyim.
Zevklerim daha hassas ve sofistike. Bu kıyafetler yeni ben için uygun değil diye düşünüyorum ama onlardan ayrılamamak...
Evet, bu beş soruya ‘hayır’ diyorsanız, ilk iş bu elbiselerden ayrılın ve onları ihtiyacı olan yakınlarınızla paylaşarak rahatlayın ve gardırobunuza nefes aldırın.
Miss gibi kokular alarak giyim odanıza veya gardırobunuza baharı getirin.

Fazlalıklardan kurtulalım

PAZAR TADINDA GİYİNİN!

Pazar kahvaltıları konfor ister, spor şıklık ister, sohbet ister, güler yüz ister. Kahvaltıya davetliyseniz nelere dikkat etmelisiniz? İlk önce giyilmemesi gerekenlerle başlayalım.

Haberin Devamı

Giyilmemesi gerekenler!

Sevgili beyler, takım elbiseyle, kravatla ve kösele ayakkabıyla ve ütü izi olan kumaş pantolonla sakın gitmeyin.
Sevgili hanımlar, stiletto, platformlu topuklularla, yapılı saçlar, takma kirpikler, gece makyajıyla ve abiye kıyafetlerle sakın..

Giyilmesi ve dikkat edilmesi gerekenler.

Sevgili hanımlar, her zaman sade, sakin, konforlu kıyafetler ve az makyaj, doğal, mis gibi şampuan kokan saçlar, babet, spor ayakkabı, eşofman pantolonlar, sweatler, jean, tayt, koton gömlekler veya tek parça bir elbise altına snekar veya kovboy bot... Seçeneklerinizde spor şıklık iyi bir seçimdir.
Sevgili beyler, spor ayakkabı, kanvas, jean, koton gömlek, kazak, sweatshirt, eşofman, pantolon, güzel bir eşofman takım da hep iyi bir tercihtir.