Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bazıları için Güngör Hoca, bazıları için Güngör Bey, bazıları için Ali Rıza Kardüz’dü.

Bazıları için ekonomiye Ayşe Hanım Teyze kavramını sokan ekonomi yazarıydı, bazıları içinse Türkiye’de daha restoran eleştirmenliği yokken Ali Rıza Kardüz imzasıyla restoranları değerlendiren, gustosuna güvenilen yegane isimdi Güngör Uras.

Haftada tam sekiz yazı yazıyordu.

O yazıları yazmak için hepimizle konuşuyor, gündemi hem gezerek hem de 7’den 70’e farklı yaş gruplarından dostlarıyla konuşarak takip ediyor, kendini daima tazeliyordu.

Haberin Devamı

Asla zamanın gerisinde kalmıyordu.

Tam dört yıl önce onu kaybettiğimizde 85 yaşındaydı ama hepimizden daha genç ve dinçti.

Güngör Abi’yle aynı gazetede yazabilmek, aynı sofraları, dost sohbetlerini paylaşabilmek benim için çok değerliydi.

Her sohbette hem birlikte çok güler hem de kendisinden çok şey öğrenirdik.

Güngör Abi’nin kaybı sadece sevdiğimiz bir meslek büyüğünü kaybetmek değil, aslında bir devrin de sonu.

Bilginin, birikimin, kültürün, gustonun, iyiliğin, çalışkanlığın değerinin bilindiği bir dönemin de sonu.

Şimdi, tam dört yıl sonra Güngör Abi’yi bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

GENÇ SANATÇILARA ÖNEMLİ FIRSAT

Türkiye’nin en köklü kültür ve sanat dergisi Milliyet Sanat bu yıl 50’nci yaşını kutluyor. 

Milliyet Sanat’ın Mesa Holding’in sponsorluğunda düzenlediği ‘Heykelde Yeni Keşifler’ yarışması için son başvuru tarihi yoğun talep üzerine 26 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen yarışma ve sergi, genç sanatçılarımız için önemli bir fırsat çünkü galerilerde temsiliyeti olmayan sanatçılara yeni alanlar sunup keşfedilmelerini sağlıyor.

Kazanan yarışmacılara üretim desteği ve sergileme imkanı tanınan yarışmada Aslı Sümer, Berrak Barut, Derya Yücel, Ebru Özdemir, Filiz Aygündüz, Melike Bayık, Meltem Demirören Oktay, Prof. Neslihan Pala, Sabiha Kurtulmuş, Seçkin Pirim ve Sinem Konu Keskinok’un yer aldığı seçici kurul tam 10 eser seçecek.

10 finalist arasından ilk üçe giren yarışmacıların her biri 15 bin TL üretim desteği almaya hak kazanırken III. Heykelde Yeni Keşifler yarışmasında birinci seçilen genç sanatçı ise, yurtdışında bir ay süren sanat eğitimi ödülünün de sahibi olacak.

Haberin Devamı

Katılımda yaş ve eğitim sınırının bulunmadığı III. Heykelde Yeni Keşifler yarışmasına başvurular, 26 Ağustos’a kadar heykel.milliyetsanat.com adresi üzerinden yapılabilir.