Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Baktım güzel bir liste oluşmuş, henüz plan yapmamış olanlara yardımcı olur belki deyip, bir kısmını sizlerle de paylaşmak istedim.

CRR’deki konser...

Dünyada türünün en iyi topluluğu kabul edilen Berlin Filarmoni Nefesli Beşlisi, bu akşam saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Berlin Filarmoni Orkestrası’nın kalıcı oda müziği grubu olarak 1988 yılında kurulan beşli Avrupa, Kuzey ve Güney
Amerika, İsrail, Avustralya ve Uzak Doğu’daki konserlerin yanı sıra Berliner Festwochen, Edinburgh Festivali, London Proms, Quintette gibi uluslararası festivallerin de aranan popüler toplulukları arasında yer alıyor. Bu akşam Mozart, Poulenc ve Beethoven’den eserler sunacak beşli, Obua’da Andreas Wittmann, klarnette Wenzel Fuchs, fagotta Bence Bogányi, kornoda Stefan Dohr ve piyanoda Özgür Aydın’dan oluşmakta...

Haberin Devamı

Resim sergisi

Güven Kıraç çok yönlü bir sanatçı. Four Seasons Hotel Bosphorus’taki ‘Haiku’ isimli sergisinde bir diğer tutkusu olan resim çalışmalarından seçtiği 30’dan fazla eser var. Kıraç eserlerinde bilinç akışıyla hep denemek ve aramak yaklaşımıyla hareket ettiğini vurgularken, Henri Matisse’in “Bir sanatçı asla mahkum; tarz mahkumu, itibar mahkumu, başarı mahkumu olmamalıdır” sözünün de her zaman kendisini etkilediğini ifade ediyor. 24 Mart’a kadar Four Seasons Hotel Bosphorus Atik Pasha Fuaye’de olacak sergi Collectible Art&Design katkılarıyla gerçekleşiyor.

Biraz kültür, biraz sanat

‘Geçmiş ve Şimdinin Buluşması’

Sanatçılar, Bruno Vandermeulen ve Danny Veys’in, Isparta, Burdur ve Antalya’nın bir kısmını kapsayan tarihi Pisidya bölgesi ve çevresindeki ‘tarihi değiştirilmiş manzara’ kavramına odaklandığı ve Vehbi Koç Vakfı, Yapı Kredi Yayınları, KU Leuven, LUCA School of Arts ve Sagalassos Arkeolojik Araştırmaları Projesi katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Geçmiş ve Şimdinin Buluşması: Fotoğrafik Bir Keşif’ sergisindeki eserler ANAMED’in 2013 yılında gerçekleştirilen ‘Tarihi Hayallemek: Sagalassos Kazı Fotoğrafçılığının Arkeolojisi’ sergisindeki çalışmalar üzerine kuruldu. Bu hafta açılan sergi 17 Ekim’e kadar İstiklal Caddesi üzerindeki ANAMED Galerisi’nde gezilebilir.

Haberin Devamı

2. Yeditepe Bienali

7 Ocak’ta başlayan ‘Çerçeve İçi-Çerçeve Dışı’ temalı Bienal, son mekanı Yedikule Hisarı’nda beş sanatçının altı eserini sanatseverlerle buluşturuyor. 7 Mart tarihine kadar Yedikule Hisarı’nın yanı sıra Nuruosmaniye Camii Mahzen, Fatih Cam Küp Galeri’de devam edecek.

Wolfgang Amadeus Mozart

Başrollerini Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesini anlatan, Peter Shaffer’in kaleme aldığı ‘Amadeus’ oyunu, güçlü kadrosu, 14 kişilik koro ve 11 kişilik canlı orkestradan oluşan 45 kişilik dev ekibi ile 1 ve 6 Mart’ta Zorlu PSM’de tiyatro severlerle buluşacak.