Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Yaz bitmeden bir iki ufak kaçamak daha yapmak istiyorsanız, hafta sonu kaçamaklarına göz atalım...

Yaz aylarının sonuna geldik. Yaz bitmeden bir iki ufak kaçamak daha yapmak istiyorsunuz ama yıllık izniniz çoktan bitti. Hiç sorun değil, bugün hafta sonu kaçamakları var Seyyah’ı Alem’de...

Öncelikle sadece iki gününüz olduğunuz unutmayın, özetle dakikalar bile önemli. Dolayısı ile de kısıtlı olan zamanınızı iyi değerlendirmek adına uçak biletinizi, kiralık aracınızı ve otelinizi mutlaka önceden ayarlayın. Eğer İstanbul’dan yola çıkıyorsanız, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçmak size zaman kazandıracaktır. Unutmadan havaalanın çevresinde aracınızı günde 30 TL’ye bırakabileceğiniz çok sayıda otopark mevcut ve alana ücretsiz servisleri var.

Haberin Devamı

İki günlük kaçamaklar

Hafta sonu kaçamaklarının şartları sırası ile; gitmeyi düşündüğünüz yerde bir havaalanının, o havaalanında güvenilir bir kiralık araba şirketinin ve havaalanına bir iki saat mesafede ise, gittiğinize değecek bir şeylerin olması. Gidiş uçuşunuzu satın alırken otel fiyatı makul ise cuma akşamını tercih edin. Değilse cumartesi sabahı saat 08.00-09.00 gibi uçaktan inecek şekilde bir bilet alın. İkinci gününüzü dolu dolu yaşayabilmek için de dönüş uçuşunuzu 22.00-23.00 gibi İstanbul’da olacak şekilde planlayın.

İlk aklıma gelen yerler; Atamızın ebedi istirahatgâhı Ankara, büyülü coğrafyasıyla Kapadokya, yemyeşil yaylaları ile Rize ve tarihin beşiği İzmir. Bunların dışında kum-deniz-güneş krallığı Antalya, gözden uzak güzel Diyarbakır, Kebap ve Baklava cenneti Gaziantep gibi daha nice şehrimiz, iki günlük kaçamaklar için sizi beklemekte..

Kapadokya

“Nevşehir mi, Kayseri Havalimanı mı?” sorusuna cevabım, her daim “Hiç farketmez, mesafe aynı” oluyor. İlk gün Ihlara Vadisi, Selime Katedrali, Kaymaklı Yeraltı şehri ve Sobesos Antik Kenti’ni alın programınıza. İkinci gün ise erkenden Göreme Açık Hava Müzesi ile başlayın, Paşabağ, Uçhisar, Ortahisar ve Sinasos’u gezin. Hititler’den beri çarkla çanak-çömlek yapılan Avanos’a uğramayı unutmayın. “Nerede kalalım?” diyenler Mira Hotel ya da Nino Cave Suites’i not alsınlar.

Haberin Devamı

HAFTA SONU KAÇAMAKLARI

 Ankara

Hafta sonları Ankara çok güzel. İlk gün uçaktan iner inmez alın arabanızı ve 2.5 saat mesafedeki Hatuşaş’a doğru yola düşün. Yazılıkaya’yı da gezmeyi unutmayın. İkinci gün ise erkenden kalkıp, öğleden önce Gordion’a uzanıp Kral Midas Tümülüsü’ne bir uğrayın. Şehre dönüp, Ata’mızı ziyaret ettikten sonra ise Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin yolunu tutun.

HAFTA SONU KAÇAMAKLARI

Rize

Kaçkar Dağları ve onun muhteşem yaylaları için çıkış noktanız olan Çamlıhemşin Rize Havaalanı’na 40 dakika mesafede. Çamlıhemşin’den çıkar çıkmaz sağ yolu takip ederseniz, inanılmaz yeşil ve gür bir bitki örtüsü ile Fırtına vadisi sizi beklemekte... Rotanızın üzerinde Karadeniz köprülerden belki de en bilineni Çinçiva, bir kartal yuvasını andıran, bölgenin bir zamanlar koruyucusu olan Zilkale ve Palovit şelalesi var. Görmeden dönmeyin listelerindeki yerlerin önemli bir kısmını böylece ilk gün görmüş olacaksınız. İkinci günü ise seçtiğiniz bir ya da iki yaylanın keyfini çıkarmaya ayırın. Koçdüzü ya da Pokut Yaylası’nı not alın bir kenara. “Nerede kalalım?” diyenler ise Kinya Bungalov Hotel’ini de ekleyebilirler notlarına.

Haberin Devamı

İzmir

İzmir’e iner inmez atlayın arabanıza. Yolda önce Metropolis’e sonrasında ise kahinlere danışmak için Klaros’a uğrayın. Selçuk’ta Efes Müzesi’ni gezin. Hemen yanındaki Selçuk Pidecisi’nde pidenin keyfini çıkarın. Yemek sonrası Efes Antik Kenti’ni adımlayın. Gün batımında yorgun bedeninizi Pamucak sahilinde ılık sulara bırakın. İkinci gün sabah erkenden Dionysos’un doğduğu şehir olan Nysa’yı keşfedin. Dönüşte Meryem Ana’nın evini ziyaret edin. Şirince’de bir tur atın. “Nerede kalalım?” diyorsanız, Selçuk’taki butik hotel No:10’u yazın bir kenara...