Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Devlet Kuşu filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Devlet Kuşu filmi kaç yılında çekildi?

Yeşilçam klasiklerinden biri olan Devlet Kuşu filmi bu akşam TV ekranında izleyici ile buluşacak. Gecekondu mahallesinde yaşayan Mustafa mahalleden arkadaşları Sülo ve Murat ile aylaklık etmektedir. Hangi işe girseler dikiş tutturamayan üç kafadarın yolu mahalleye gelen zengin iş adamı Zülfikar'ın kızı Hülya'nın adına mahallede apartman yaptıracağına karar vermesi ile değişir. Hülya Mustafa'yı görünce aşık olur. Ailesinin baskısı ile Hülya ile yakınlaşan ve arkadaşların uzaklaşan Belmondo Mustafa, paranın mutluluk vermeyeceğini anlar ve arkadaşlarına ve mahallesine geri döner. İşte filmin konusu ve oyuncu kadrosu...

|

Devlet Kuşu filmi bu akşam TV ekranında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Yönetmen koltuğunda Memduh Ün'ün oturduğu filmin başrollerinde Kemal Sunal, Serpil Çakmaklı, Hüseyin Kutman, Bülent Kayabaş, Yadigar Ejder gibi birbirinden usta isimler yer almaktadır. Gecekondu mahallesinde hayatını sürdüren Mustafa mahalleden Aynur'a aşıktır. Ama girdiği hiçbir işte dikiş tutturamaz keza arkadaşları Murat ve Sülo'da onun gibidir. Mahalleye gelen Zengin iş adamı Zülfikar'ın kızı Hülya, Mustafa'yı görünce aşık olur. Devlet Kuşu'nun başına konduğunu düşünen Mustafa sonunda paranın saadet getirmeyeceğini düşünerek mahallesi ve arkadaşlarına geri döner. İşte Devlet Kuşu filmi konusu ve oyuncu kadrosu...

Devlet Kuşu, Orhan Kemal'in aynı adlı kitabından uyarlanan 1980 yapımı bir Türk filmi. Senaryosunu Orhan Aksoy'un yazdığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini ise yine Memduh Ün üstlenmiştir. Film komedinin yanında dram öğeleri de içerir. 1961 yapımı Avare Mustafa filminin yeniden çevrimidir. Bu filmi de Memduh Ün çekmişti.

DEVLET KUŞU FİLMİ KONUSU

Mustafa gecekondu mahallesinde oturmaktadır. Komşu kızı Aynur'u sevmekte ve mahalledeki arkadaşları Sülo ve Murat'la birlikte aylaklık etmektedir. Bir gün mahallelerine gelen Zülfikar adındaki zengin bir iş adamı mahalleye kızı Hülya'nın adını vereceği bir apartman inşa ettirmeye başlar. Mustafa'nın babası da inşaatın bekçisi olur. Babasıyla inşaatı görmeye gelen Hülya burada ünlü İtalyan aktör Jean Paul Belmondo'ya benzettiği Mustafa'yı görür ve aşık olur.

Ailesinin baskısıyla Zülfikar ve Hülya'ya yakınlaşmaya başlayan Mustafa gün geçtikçe Aynur'dan ve arkadaşlarından kopmaktadır. Ailesini fakirlikten kurtarmak için Hülya'yla evlenmeyi düşünen Mustafa sonunda paranın mutluluk getirmeyeceğinin farkına varır ve mahallesine, Aynur'a geri döner.

OYUNCULARI

Kemal Sunal (Belmondo Mustafa)

Serpil Çakmaklı (Aynur)

Hüseyin Kutman (Zülfikar)

Bülent Kayabaş (Sülo)

Yadigar Ejder (Murat)

Reha Yurdakul (Kahveci Taşkasaplı)

Mehtap Ar (Hülya)

Nermin Özses (Şöhret)

Muhteşem Durukan (Mehmet)

Sabahat İzgü (Naime)

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.