Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Teknolojiyle birlikte hayatımıza yeni yeni ünlü olma, tehdit ve intikam yolları giriyor günden güne... Özellikle ünlü isimler için epey korkutucu çünkü şöhretleri sebebiyle kullanılıyorlar. Sosyal medyada birçok futbolcunun kadınlara attıkları mesajların ifşa edildiğini gördük, son zamanlarda Rafet El Roman’ın başına geldi, şimdi de oyuncu Kubilay Aka, aynı kişilik hakkı ihlalini yaşıyor. Üstelik sosyal medya üzerinden mesajlaştığı ve sanıyorum bir kez görüştüğü gencecik kız hiç utanmamış, çekinmemiş bir de ekrana çıkmış geniş geniş anlatıyor yaşadıklarını. Yahu biz anamız babamız birinden hoşlandığımızı duyar diye bile korkardık! Bu nasıl bir rahatlıktır, aklım katiyen almıyor!

Haberin Devamı

Kubilay Aka dava etmeli!

“Beni kullandı, intikam için ifşa ettim” diyor genç kız. Şimdi kimse kusura bakmasın da gece 02.00’de kendi rızanla bir adamın evine gidiyor ve onunla vakit geçiriyorsan “Kullanıldım” diye ortalığa dökülemezsin, sen her yaptığını bile isteye yapmışsın. Sonra da neymiş, Aka kendisini aramamış. Adamın evlilik sözü vermediğine, “Sana çok aşığım, artık hep birlikte olacağız” falan demediğine kalıbımı basarım.

Bir de oyuncuyu tehdit etmiş ifşa etmekle. Bak sen gencecik kızların şu entrikalarına! Sırf ünlü olduğu için mağdur edilen, özel hayatına ve gizlilik alanına müdahale edilen, kişilik haklarına saldırılan Aka hemen mahkeme yoluna başvurmalı. Yeni moda intikam veya ünlü olma metodu olarak iki kişi arasındaki gizli konuşma ve özel fotoğrafları ifşa edenlerin, ciddi cezası olan bir suç işlediklerini herkes görürse, belki tehditçilerin devamı gelmez.

İFŞA MAĞDURLARI ÇOĞALIYOR

ÇOCUKLAR İÇİN RENKLİ TARİFLER

İş hayatlarında da ortak olan iki yakın arkadaş Esra Evci Atay ve Esra Akbalık Emirgil’in hazırladığı ‘Mutfağın Sihirli Kapısı’ kitabının her sayfası ve içindeki her tarif o kadar renkli ve lezzetli görünüyor ki elden bırakmak imkansız. 2010 yılından beri doğum günü partileri, anaokulu yemekleri, yaratıcı workshop’lar, sağlıklı çocuk menüleri gibi birçok çalışmalarıyla kendilerini çocukların mutluluğuna ve gelişimine adamışlar. Bu eğlence dolu kitapta da her yaştan miniğin keyifle hazırlayabilmesi için değişik seviyelerde hazırlanmış tarifler var. Gıdaların mevsiminde ve doğal kullanılabilmesi için tarifler dört          mevsim altında ayrılmış.

Haberin Devamı

Hayvanları unutmamışlar!

 Çocukların ellerine birer tablet verilip yaratıcılıklarının sınırlandığı, çocukluklarının tadını gerçek anlamda çıkaramadıkları bu devirde ‘Mutfağın Sihirli Kapısı’ onlar için hem yararlı hem de çok eğlenceli bir dünya sunuyor. Mutfağa küçük yaştan alışmak ve el becerisini geliştirmek ilerisi için gerekli bir yatırım aynı zamanda. Kitapta çocukların hayvan dostu olmaları için de çeşitli projeler üretilmiş. Hatta patili dostlarımız için özel olarak hazırlanmış tarifler de var. Çocuklarınızla birlikte hazırlayıp sokak hayvanlarını, evdeki hayvanlarınızı sevindirebilirsiniz. Kardeşim Yasemin hemen köpeği Brownie’ye kitaptaki köpek kurabiyelerinden hazırladı, bizimki kendinden geçti!

İFŞA MAĞDURLARI ÇOĞALIYOR