Orkun Bulut

Orkun Bulut

orkunbulut@gmail.com

Tüm Yazıları

Sosyal medyanın zehirli etkisi pandemide daha mı arttı dersiniz? Herkesin nefret nöbetleri tuttuğu, tepkilerinin de duyarlılıklarının da aşırılıklarına rağmen ‘Trend Topic’ ömürlü oluşunun... Bir de ‘iyi ki’ciler var! Vakti zamanında belli sebeplerden ülkeden ayrılıp, olduğu yerle övünen bir güruh bu. Onlar için Türkiye’de kötü yorumlanabilecek her olay, kendi hayatlarının reklamını yapma fırsatı veriyor. Beyin göçüyle gitmiş bilim insanı ya da büyük başarılara imza atmış girişimci değil hiçbiri! Oldukları yerde mutlular mı? Hiç sanmıyorum.

Haberin Devamı

Lobimiz  nasıl olur?

Bu göç durumlarına tutucu bakanlardan olmadığım gibi orada başarılı olanların bize fayda sağlayacağını düşünenlerdenim. Hele ki yeni dünyanın en büyük savaşlarının lobi faaliyetleriyle yapıldığını düşünürsek! Bizden gidenler, orada ticaret yapıp, başarılı olanlar dahi oraya ait olmayı beceremiyorlar. O aktif kullandıkları her konuda fikirlerini açıkladıkları sosyal medyalarında İngilizce ya da Almanca yazı göremezsiniz. Nedense gittikleri gibi kendilerine benzeyen Türk arkadaşlarından başka bir sosyal çevreye de girmeyi tercih etmezler. Televizyonlarında bizim yarışmalar, haberler ve tartışma programlar izlenir.

Oraya entegre olamamış, fiziken gitmiş ama kafaca burada kalmış kişiler yüzünden hatırı sayılır bir lobimiz yok çoğu devlette. Belki de ihtiyacımız olan oraya gitmiş ve sürekli burayı eleştiren Türkler yerine Türk ‘kökenli’ olup, yaşadığı ülkeyi benimseyenlerdir. Ahmet Ertegün, Arif Mardin ve Burhan Doğançay gibi isimlerin yerine yenisini koymamız, Muhtar Kent’leri çoğaltmamız, bize gerçekten “İyi ki” dedirtecektir!

‘İYİ Kİ’ TESELLİCİLERİ

BENCE AYIP EDİYORUZ

‘Türk kökenli’ lobimiz derken, son dönemde bir kişinin hakkını tam anlamıyla teslim etmiyoruz. Ne zaman BionTech’in geliştirdiği aşının başarısından bahsetsek, Uğur Şahin’le sınırlı bırakıyoruz. Haberlerde, açıklamalarda ve ilgili makalelerde bu başarıda ortaklığıyla var olan Özlem Hanım’ı ara ki bulasınız! Dünya çapında tüm övgüleri, ödülleri birlikte alırken bizim medya ve siyaset dünyamızda Uğur Şahin’in bir yardımcısı gibi konumlanıyor Özlem Hanım!

Haberin Devamı

Eğitimi ve bilim insanı olarak yaptığı çalışmalarla genç Türk kadınlarımıza büyük bir ilham kaynağı olma fırsatı var. İlgili kurumların Özlem Hanım’ın hakkını teslim etmenin ötesine geçip, bunu fırsata çeviremiyor oluşunu anlamış değilim. Hem de gündemin tamamen Kovid-19 olduğu bu yıllarda!