Orkun Bulut

Orkun Bulut

orkunbulut@gmail.com

Tüm Yazıları

Belki de herkesin merak ettiği konu bu. Gelecek projeksiyonlarını yaparken birey ve özgürlük öne çıksada süreç yine sosyal medya şirketlerinin evrimleştiği gibi büyük tekelleşmelere mi gidecek?

Fazlasıyla duyduğunuz Peer to Peer ve Decentrilaze yani aracısız veri paylaşımında en büyük çöküş ünlü dünyasında olacak belki de. WEB 2.0’de hayranlarının onlarla etikleşime girebilmesiyle ikon çağının kapanmasının ardından şimdi rekabet daha da kızışacak. Yıldız yapma, albüm çıkarma, küratörlük, galerilik; aslında tarihin en eski mesleği ‘aracılık’ ortadan kalkması o kadar da kolay olmayacak.

Haberin Devamı

Pandemiyle birlikte iş dünyasındaki online dönüşümün hizmet sektöründe istihdama vereceği zarar hep konuşuldu. Web 3.0 neredeyse alıştığımız iş kollarının çoğunu yok oluşunun başlangıcı olabilir. Hukuk gibi konuların yazılıma dönmesi yakın görünmese de aracılıkla alakalı tüm işler neredeyse beş yıl içerisinde kendini dönüştüremezse yok olmayla yüzleşecek...

ALEX’İN VEDASI

10 yıl öncesine kadar dünyaca ünlü restoranların şehirde tutunamayışını, Türk müşterinin gastronomide anlattığıyla istediğinin farklılığını irdelerdik. Benihana, Hakkasan, Cipriani, Jamie Oliver, Arola hatta dünyanın en iyi şefi olarak gösterilen Massimo Bottura bile bir yıl anca dayanabildi İstanbul’a!

MERKEZİYETSİZLİK ARACILARI YOK MU EDECEK

Spago İstanbul, bu süreci tersine çeviren markaların başında geliyor. Bu başarıyı yatırımcının stratejisi, deneyimli ekibi kadar markanın şehri sahiplenmesi de çok önemli. Oscar törenlerinin değişmez şefi Wolfgang Puck ve operasyon ortağı Alex Resnik diğer şubelerinden bile öne koydular İstanbul’u!

Hiç unutmam; birkaç yıl önce Amerika-Türkiye arasındaki vize sorununda Wolfgang Puck İstanbul’a gelmek için kökleri olan Avusturya pasaportunu tekrar çıkartıp vize almıştı. Bu sevgi başarıyı getirirken İstanbul’un diğer Spago’ların en başarılısı yaptı. Deniz Zengin’in önderliğinde alınan kararlar dünyada ilk kez suşi servis eden de eğlenceyi restoran konseptine entegre eden de İstanbul oldu. Diğer şubeler pandemi dönemindeki başarılarını İStanbul modelini uygulamalarıyla elde etti. Deniz Zengin’e de Türkiye’deki potansiyele de inanan Alex Resnik grubu 2020’li yıllara taşıdı.

Haberin Devamı

Cut menüsünde Türk sayfası

Artık bizden biri olan Arjantinli dostumuz Alex Resnik gruptan emekli olma kararı aldı. Bu harika ortaklığın bitiminde kendisi için de çok önemli olduğunu iddia ettiği İstanbul’da küçük bir masada veda yemeği yeme fırsatı da bulduk. Çok sevdiği eşi ve çocuklarına çok daha fazla zaman ayıracak Resnik. Kendisini yakından tanıyan biri olarak en fazla bir yıl veriyorum! Onun başarıyla haz aldığı gastronomi sektöründe mutlaka farklı bir kafa iş üreteceğine imzamı atarım. Bu arada; grubun büyük markalarından Cut’ın Amerika’daki tüm şubelerinde Türk bağlarından özel bir sayfa da yaptırmış.

Kalkan Bevery Hills’te

Bir başka güzel detaysa şef Bahadır Abdül’ün özel Kalkan yorumunun Spago Bevery Hills menüsüne girmesi. Kalkan’ın üzerinde dana ilik proton fikrinin hayalini kurması da uygulaması da Bahadır’ın vizyonunu gösteriyor. Nihayet kebap ve ayranımızla değil deniz ürünü yorumumuzla anılmamız Türk gastronomisi için harika haber. Bravo Bahadır Şef…