R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, tutulmalarla geçen günlerden sonra, 30 Mayıs’ta İkizler burcunda yeniay gerçekleşecek ve önümüzdeki iki hafta boyunca yeni koşullara uyum sağlamaya başlayacağız. Ön yargılarımıza değil; düşüncelerimizi şekillendiren koşullara yeniden bakalım. Merkür, 3 Haziran’da düzgün hareketine dönmüş olacak. Böylece bir süredir bizi oyalayan, geride kaldığımız, eksik olduğunu fark ettiğimiz şeyleri gözden geçirebiliriz. Ancak iletişim ve düşünce süreçlerimizi anlatan bu gezegene Satürn, Merkür üzerinde baskı kuruyor, nitekim Satürn de 5 Haziran’da geri harekete dönecek. Düşüncelerimiz üzerinde belirli kısıtlamaların, sorumlulukların ve negatif bir algının olduğunu fark edebiliriz.
Nerelerde eksik olduğumuzu ele almalıyız. Yeniay haritasında İstanbul’a göre Başak, Ankara ve doğusunda Terazi burcu yükselmekte. İstanbul’dakiler açısından detay, gayret ve prosedürler, kurallar dikkat çekerken, Ankara ve doğusundakiler için görüşmeler, anlaşmalar ve ilişkiler öne çıkmakta.
Astrolojik haritanızda Koç hangi evde ise, o evin konularında büyük bir hareket, canlanma, cesaret ve yeni atılımlar dikkat çekecek zira Mars ve Jüpiter 29 Mayıs günü Koç burcunda birleşiyorlar. Bu kombinasyon şanslı girişimleri temsil eder. Ancak aceleci olmayalım.

Haberin Devamı

Yükseleninize göre…

Koç ise çevrenizde ve düşüncelerinizde artan bir hareketlilik, para durumunuz ve birikimleriniz üzerinde yeniden düşünme ihtiyacı ve çalışma ortamına yönelik değişiklikler var. Girişken ve yenilikçi olabilirsiniz. Şanslı sayılırsınız. Boğa ise kazançlarınızı ve şahsi girişimlerinizi öne çıkaran bazı değişiklikler gündeme geliyor. Ancak belirli sınırlamalar ve gerçekçi olma gereği de var. Düşüncelerinizi somutlaştırmaya bakın. Girişimler içinde de olabilirsiniz. İkizler ise şahsi isteklerinize ve yeni adımlara odaklanabilirsiniz. Henüz koşullar çok net olmasa da, gelecek yönünde ve arkadaşlıklar, gruplar içinde sizi daha hevesli kılan fırsatlar da söz konusu. Yengeç ise düşünceleriniz karışık olabilir ya da sizi izole eden, bekleten bazı koşullar içinde olabilirsiniz. Finansal sıkışıklıklar mümkün, ancak yine de iş hayatında yeni girişimler içinde olabilirsiniz. Aslan ise gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal alan içinde yeni istekler, heyecanlar içinde olabilirsiniz. Mesleki alanda fikirlerinizi şekillendirme ihtiyacı var. İnançlarınız, uzaklar ve yabancılarla ilgili gelişmeler size fırsat sunabilir. Başak ise kariyer, iş ve sorumluluklar alanında daha fazla gayret söz konusu ve yeni adımlar içinde olabilirsiniz. Önceliklerinizi doğru belirleyin, ilerleme mümkün.
Terazi ise uzaklarla ilgili konular, eğitim ya da yolculuklar alanında yenilikler mümkün. Ancak finansal konularda bazı sınırlamalar getirmekte. Yeni girişimler var ama kontrol edilmesi kolay olmayan durumlar da yaşabilir. Akrep ise enerjinizi daha iyi kullanmaya ve zihinsel açıdan dengelenmeye ihtiyacınız olabilir. Düşüncelerinizi olumsuzluklardan kurtarın. Çalışma ortamında da heyecan verici girişimler içinde olabilirsiniz. Yay ise eşiniz ile ya da karşılıklı konular içinde yeni koşullar var. Çalışma hayatında daha fazla çaba gerekebilir. Cesaretin size şans getirebileceği fırsatlar içindesiniz. Oğlak ise çalışma, hizmet ve düzen içeren konulara daha fazla odaklanma gereği var. Düşüncelerinizi daha somut hale getirebilirsiniz. Ailevi konular içinde de bir yenilenme var. Saka ise yaratıcı olduğunuz konulara, sevdiklerinize ve ailevi işlere yönelebilirsiniz. Bazı endişeler olsa da, düşüncelerinizi ortaya koymakta çok daha girişken ve heveslisiniz. Balık ise evinizde, yerleşiminize ait konularda değişiklikler mümkün. Bir proje üzerinde düşüncelerinizi toparlama, somutlaştırma çabasında olabilirsiniz. Gelirlerinizi artırabilecek iş projeleri de mümkün ancak harcamalarınızı dengeli tutmalısınız.