R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sorumluluk duygumuzu yeniden gözden geçirme zamanı… Sevgili okurlar, dün Saka burcunun 19 derecesinde gerçekleşen dolunay bu dönemde bir süredir birikmekte olan ve bizi son derece geren koşulların muhasebesi açısından kritik bir önem taşıyor. Takip ettiğiniz gibi sabit burçlarda gittikçe artan yorucu açılar görüyoruz. Bu burçlar bizi kararlı ve dayanıklı olmaya, hedeflerimize bağlı kalmaya yöneltiyor ancak Satürn ve Uranüs gibi karşıt doğaya sahip iki gezegenin yanına mücadele gezegeni Mars’ın da katılması ve ay düğümlerinin de Boğa-Akrep ekseninde yer alması, sanki zorunlu ve kadersel bir sıkışma, gittikçe yoğunlaşan ve irademizi zapt eden bir süreçten geçtiğimizi anlatıyor. Bu dönemde, özellikle sabit burçlar, hayatın pek çok aşamasında, özellikle sorumluluklar ve kısıtlamalar içinde, parasal konulara, güvenlik ve huzur ihtiyaçlarına fazlası ile takılmış durumda. Böyle bir dönemde, biraz esneklik ve sabır göstermek çok yararlı olacak. 

Haberin Devamı

Saka burcundaki dolunay, normal koşullar altında sosyal konulara, özgürlüklere ve gelecek yönündeki istek ve umutlarımıza vurgu yapar. Uranüs ile karesi ise bu dönemde bizi daha sabırsız, asi ve huzursuz kılarken, aynı zamanda Satürn ile birleşiyor olması, büyük bir iç gerilim, sıkışıp kalma ve ya hep ya hiç diyen bir psikolojik açmaza işaret etmekte. Böyle zamanlarda olaylara daha yukarıdan bakarak gereken esnekliği göstermek ve aynı zamanda gerginliği yapıcı bir şekilde boşaltabilmek için korkularımızı yenmeye gayret etmeliyiz. Tek bir şeye odaklanmak yerine, alternatifler aramak, zor da olsa endişelerimizden ve bizi bağlayan korkularımızı aşmak için değişime açık durmamız çok yararlı olacak. 

Yükselene göre 

Eğer yükselen burcunuz Koç ise gruplar, arkadaşlıklar içinde sizi sorumlu kılan konuda baskı altında hissedebilirsiniz. Gelecek beklentileriniz, ümitleriniz yönünde yeni yollar aramak için esneklik göstermeniz yararlı olacak. Eğer Boğa ise iş hayatınızda ve toplum önünde önemli yükler ve sorumluluklar dikkat çekiyor. Ancak bir yandan da kişisel alanda, isteklerinizde çok daha farklı bir yol seçmek isteyebilirsiniz. Eğer İkizler ise olaylara bakış açınız, fikirleriniz ve aynı zamanda eğitim ya da yabancılarla ilgili konularda sizi baskılayan durumlara karşı önemli bir tepki gösterebilirsiniz. Olaylar kontrol altında olmasa bile, yeni bir seçim yapmak söz konusu… Eğer Yengeç ise endişelerinizi, korkularınızı aşmak için değişim yönünde hareket etmelisiniz. Uzun süredir finansal işlerde, miras ya da ortaklı konular içinde üstünüze aşırı bir yük almış olabilirsiniz. Eğer Aslan ise bu dönemde evliliğiniz, iş ortaklıkları gibi ilişkilerin önemli olduğu konularda olaylara daha objektif bakmak çok önemli. Yolunda gitmeyen beraberlikleri değiştirmeniz iyi olacak. Eğer Başak ise iş düzeniniz, çalışma koşullarınız sizi gereğinden fazla yoruyor olabilir. Sağlık ve hizmet hassas konular olabilir. Olaylara bakış açınızı gözden geçirmeniz yerinde olacak. 

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise sevdiklerinizle ilgili konularda, aşk hayatınızda kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Çocuklarla ilgili uğraşlar, hatta spekülatif konularda da beklenmedik koşullar daha esnek olabilmeyi gerektiriyor. Eğer yükseleniniz Akrep ise bu dönemde ailevi alanda, iş hayatında ani değişiklikler gündeme geliyor. İç sesinize kulak vermeniz çok yararlı olacak. Sabırlı olmaya bakın. Eğer Yay ise zihinsel alanda kendinizi aşırı kastırıyor olabilirsiniz. Daha esnek düşünmeye çalışın. Bu değişiklikler iş ve çalışma ortamınızda da ani değişikliklere neden olabilir. Eğer Oğlak ise finansal alanda bazı değişikliklere gitmek, harcamalarınızı dengelemek özellikle önem kazanıyor. Spekülatif amaçlı değişiklikler de sizi yeni kararlara götürebilir. Eğer Saka ise üstünüzde çok fazla yük ve sorumluluk var. Özellikle sağlığınıza, kişisel açıdan yapabileceğiniz değişikliklere daha çok zaman ayırmalısınız. Eğer Balık ise sizin kontrolünüzde olmayan pek çok faktör söz konusu. Bu dönemde düşüncelerinizde yaratıcı bir çıkış yapabilir ve sizi bağlayan korkuları aşabilirsiniz.