Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Divan Bebek, yılların eskitemediği, her geçen gün müdavimi artan semtin, eski İstanbulluların buluşma ve yeme-içme yeridir. Kibarlığın ve nezaketin mekanın tümünü doldurduğu bu yerlerde herkes birbirine saygı içerisindedir; öyle ki sigara, balkonlarda bile içilmez.
Başta Restoran Müdürü Süleyman Özen olmak üzere, deneyimli Şef Muhammet Al, neredeyse her misafirinin ne yiyeceğini ve ne içeceğini bilir. Şimdi ise Divan Grubu, 14 Şubat Sevgililer Günü için “Aşk İçin Aşkla” mottosundan hareketle tüm hizmet alanlarında çiftlere seçenekler sunuyor. Sahiplendiği ‘tutku’ vurgusuyla otellerinde konaklamayı tercih edenlere, baş başa romantik yemek isteyenlere ve pastane ürünlerini armağan etmek isteyenlere “Aşk tutkudur, bazen ihtiyacın olan tek şey odur” diyor.

Haberin Devamı

İmza tatlardan menü

Sevgililer Günü’ne özel hazırlanan ve imza tatlarından oluşan menüde, başlangıçta Japon turpu, salatalık turşusu, misket limon jeli ve soya sosu ile hazırlanan somon glavlax, ara sıcakta stracciatella peyniri, kıtır fesleğen, pesto ve kiraz domates sosu ile servis edilen ricotta peynirli ve ıspanaklı ravioli keyifli bir deneyim sunuyor. Ana yemekte ise; tereyağlı squash spaghetti kabak, bezelye püresi ve pazı yaprakları ile sunulan, ballı hardal sos ile ağır ateşte pişirilmiş dana yanağı ya da safranlı rezene konfi, susam yağında marine edilmiş Çin lahanası ve karides bisque sosla hazırlanan fırınlanmış levrek, çiftlerin seçimine sunuluyor. Gül yaprakları, kavrulmuş Antep fıstığıyla servis edilen karışık orman meyveli cheesecake ise finale yakışır bir tatlı...
Divan Pastaneleri’nin 14 Şubat’a özel hazırladığı çikolata kutuları ve pastalar ise tatlıya “Hayır” diyemeyenler için şık bir alternatif sunuyor. “Aşk paylaşmaktır” vurgusuyla hazırladığı özel set ise Tohum Otizm Vakfı’na bağışta bulunuyor.

Sevgililer Gününde Aşk İçin Aşkla

Uzak Doğu esintileri

Divan İstanbul’un içinde yer alan Maromi By Divan’da ise çiftler için 12 Şubat’ta Sushi Workshop ve 14 Şubat’ta canlı müzik eşliğinde Japon mutfağı sunuluyor. Japon mutfağını tercih etmeyenleri de unutmayan Divan İstanbul, Divan Pub içerisinde özel Sevgililer Günü menüsünü sunacak.

Haberin Devamı

Bir peynir hikayesi...

Peynircilik her geçen gün ülkemizin belli bölgelerinde hem sanayi hem de mandıra olarak küçük imalathanelerde gelişiyor. Beyaz peynir denince aslında akla ilk olarak Ezine peyniri gelir fakat Ezine’nin içinde koyun-keçi sütü olmazsa olmaz... Maalesef Türkiye’de gün geçtikçe küçükbaşlarda bir azalma bulunuyor.
H.Ö 444 markası, 1969’da şu anda ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olan ve işin başında bulunan Ali Öztürk’ün dedesi Mustafa Öztürk tarafından kurulmuş.
Markanın ismi ise, eskiden her firmanın buzhanesinin olmaması ve belediyenin buzhanelerinin kullanılmasıyla peynir tenekelerin karışmaması için alınan koddan geliyor. Ürünlerini İstanbul’un imza mekanlarına satıyorlar; bunlar arasında anne tereyağı, keçi peyniri, kuru domatesli, zahterli, maydonozlu ve kekikli beyaz peynirler var. Bu ürünleri bekletme süresi de en az dokuz ay...
Peynir bugün fiyatıyla konuşulsa da ana gıdalardan biridir. Protein ve kalsiyum kaynağı olarak kahvaltılarda ve keyifli sohbetlerimize eşlik eden içeceklerle sofralarımızı tamamlar. Dilerim ki böyle çalışkan aileler çoğalsın ve damaklarımız şenlensin...