Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Menajerimi Ara’da Çınar (Fatih Artman) ile Serdar Ortaç iyi bir ikili haline geldi. Onlara özel sahneler mutlaka yazılmalı. Yani dizinin tuzu biberi oldular diyebilirim.

‘Teşkilat’ta önemli ayrıntı

Mete (Mesut Akusta) Uzay’a sorar; “Ne durumdayız?” “Sedar’ın (Çağlar Ertuğrul) gönderdiği telefon numarasından adreslerini tespit ettik başkanım. Berlin yakınlarında bir yerdeler” diyerek, dosyayı Mete Bey’in önüne koyar. “Kimlikler tespit edildi mi?” “Evet başkanım bundan yaklaşık altı ay önce Yayladağ Sınır Kapısı’ndan mülteci olarak giriş yaptılar ülkeye.”
Sonra mülteci kampında kalıyorlar. İkisi de Suriye uyruklu ülkeyi kaçak yollardan terk etmişler. Alınan istihbarata göre ‘radikal terör örgütü mensubu olmaları çok yüksek’.
Nasıl girmişlerdi ülkeye sınır kapılarından? Dizide bu ayrıntının altı çiziliyor. Radikal olmayan terör örgütü de mi var? Daha önce de yazdım ülkenin terörle ilgili hikayesi için senaryo yazmaya gerek yok. Zaten yazılmış bugüne kadar!

Haberin Devamı

Unuttuk...

‘Hekimoğlu’nun tayfa çok sadık ve peşini bırakmıyor. Ekibin başarısından bahsetmiştim. Damla Colbay’ı (Zeynep) unuttum. Dizinin senaristlerinden Neşe Şen bir not yollamış; “Banu Kiremitçi’nin ardından ben ve içinde olduğum senaryo grubu ‘Hekimoğlu’nun
10 bölümünü yazdık” diyor ve tüm emeği geçenlerin yazılmasını istemiş. “Ne demek” dedik.
Elif Benan Tüfekçi, Mehmet Çetin, Can Cengiz Eset Akçilad ve Elif Ayan, Murat Taşkent, Nergis Herdem, Aylin Alıveren. Dünden bugüne diziye emekler verenler...

Bir muza giden su

Su önemli ve dünyada susuzluk kaçınılmaz. National Geographic’te ‘Bir Su Hikayesi’ belgeselinden cümleyi not almışım; “Her bir muz için 75 litre su gidiyor”muş. Suyun o kadar çok hesaplanması gereken gider ayrıntısı var ki...

Düzeltme: Aytaç Şaş yazmışım Emre karakterini oynayan kardeşimizi, Aytaç Şaşmaz olacak. ‘Kurtlar Vadisi’nde Olgun Şimşek olacak, Olgun Toker yazmışım.