Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Menajerimi Ara’ dizi sektörüne kıyıdan köşeden eleştiriler de getiriyor. Son bölümde Ceren Taşçı vardı. Ev ahalisi kendisini beğenir. Romantik komedilerin vazgeçilmez isimlerinden... Tam da bu konuya parmak basıyor. Dizide Kıraç’ın oyuncularından biri. Yeni bir yapımın ön çekimine gidiyor, başrol için. Diğer aday Suna. Suna güzel bir kadın ama yetenek yok. Konuşamıyor, mimik yok vs. Yapımcı İsmet ve yönetmeni dizinin, Suna’yı seçiyor. Ceren şaşırmıyor; “Sırf benden daha güzel diye aldılar” diyor. Kıraç bir projeden bahsediyor. Ceren de “Tahmin edeyim; esas kız yalnız başına kalmasın diye yanına koydukları aptal kız. Daha önce kaç kere oynadım aynısını! Kıraç ben aynı sezonda bir oyunla dört ödül aldım” diyerek oyuncu olarak başarısının altını çiziyor.

Haberin Devamı

OYNADIĞI DİZİLERE GÖNDERME YAPTI

Başrol için güzel olmak şartı...

Ev ahalisinin aklına oynadığı iki dizi geldi. ‘No 309’ ve ‘Erkenci Kuş’. Acaba bu iki yapıma gönderme mi vardı?

SIRP KASABININ SON İKİ GÜNÜ DİZİ OLDU

Sırbistan bu diziyi konuşuyor; ‘Porodica’ (Aile). ‘Sırp kasabı’ lakabıyla bilinen Miloseviç’in tutuklanma sürecindeki son 48 saatini anlatan yapım, ülkede izlenme rekoru kırdı. Beraberinde diktatörün, ülke kaderi üzerideki siyasi mirası tartışmalarıda tekrar gündeme geldi. Proje, diktatörün polis tarafından ablukaya alınan ve taraftarları tarafından korunan evindeki son 48 saatini anlatıyor.

‘Porodica’ izleyiciyi Miloseviç ailesinin paranoya ve komplo teorileriyle çevrili kalbine götürüyor. Senarist ve yapımcı Bojan Vuletic şöyle özetliyor beş bölümlük diziyi; “Dizi bir ailenin, bir ülkenin ve Milosevic’in eşi ve çocukları tarafından belirlenen bir dönemin bitişini anlatıyor.”

Parçalanan Yugoslavya bugün mutlu mu? Josip Tito’nun 1978 yılında söylediği söz hâlâ tarihin duvarında asılıdır: “Ülkemiz kristal bir küredir. Ben Josip Broz Tito, bu küreyi ellerimle tutarak değil; alttan nefesimle üfleyerek havada tutuyorum. Umarım nefesim tükendiğinde birisi bu görevi devralır. Yoksa kristal küre yere düşer ve tuz buz olur.”