Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Netflix'in fabrikadan yeni çıkan işi. Amerikalı yazar Harlan Coben'ın New Jersey'de geçen hikayesinin Barselona'ya taşınmış hali. Ünlü İspanyol yönetmen Oriol Paulo çekti. Netflix 'İspanyol tarzı gerilim ve polisiye' örnekleriyle dolu. Orial Paulo da onlardan biri. 'Görünmeyen Misafir' filmi kalitesini ortaya koyan bir yapımdı. Keza 'Bataklığın Sessizliği' diğer izlediğim işi. Dizi bir başka tartışmayı da beraberinde getiriyor. Yazarı Amerikalı, çekildiği şehir, Barselona. İzleyicinin, olayların kendi ülkelerindeki bir şehirde olabileceğine inanmaları gerektiğini söylemiş dizinin yapımcıları.
Özellikle bu konuya dikkat ettiklerini söylüyorlar. Bir mini proje 'Şantaj' İspanyolcası 'El Innocente'! Mateo (Marico Casas) barda çıkan bir kavgada birini öldürür. Dokuz yıl sonra normal hayata döner ve evlenir. Geçmişi ve bugünü el birliği etmiş, onu rahat bırakmayacaktır. Olivia karısı (Aura Garrido) bir iş seyahatine çıkar. Sonrası sürpriz gerçekleri ortaya çıkaracaktır. İlk bölümden itibaren 'gizemli ağını' ören sonunu hemen merak ettiren iyi bir gerilim polisiye.

Haberin Devamı

Şantaj her ülkede olabilir dizisi
BİR YENİ BİR ESKİ

Yedi hikayenin hepsi aynı hoşlukta değil. 'Küçük sandığımız günahlarımız o kadar da küçük değilse?' ilk bölüm, hikayeyle resmen vuruyor. Bir yılbaşı gecesinin sabaha doğru giden zamanında geçmişin hatıraları, can yakıyor. Genco Erkal'ın sanat yaşamında dizi cephesinde 1998 yılı 'Keşanlı Ali Destanı' ve bir de 2017 '7 Yüz' var. Dizinin belki de en önemli olayı; beşinci bölüm 'Refakatçiler'. Yani Erkal'ın bölümü.

YARIM KALAN OYUNCULUK

BluTV’nin iddialı yerlilerinden ‘Yarım Kalan Aşk’... Bir ruh başka bir bedende yaşıyor. Yaşadığı beden de aslında kendisi değil. Altın vuruş yaparak hayata veda etmiş. Girift bir hikaye. Ev ahalisi, “Yönetmen bu oyunculuğa nasıl el atmaz?” diye sordu daha ilk karede. Dilan Çiçek Deniz acaba kendisi bittikten sonra bu diziyi izledi mi? Burak Deniz hissetmiş olayı, kavramış ve oynamış. Zeki ve yaratıcı bir konu bulunmuş bu kesin ve önemli. Merak ettiriyor.

TAZE ÇIKANLAR

‘Oğuzhan Uğur’la Dün Dündür’

Haberin Devamı

Bir ‘jump cut’ işi. Tarihin tozlu sayfaları Türkçesi ‘sıçramalı kesme’ ile anlatılıyor. Sürekliliği sağlamak adına yararlı. Kendisi süreklilik arz edince rahatsız edici olmuyor mu?

‘Killing Eve’

İngiliz kara komedi ve gerilim soslu dizi. Platformun iftihar ettiği yabancı dizilerinden. Üçüncü sezonunda. Kimi "Giderek kendini tekrar etti" diyor. Dördüncü sezon prodüksiyonu önümüzdeki yaz başlayacak ve yine sekiz bölümden oluşacak. Final sezonu 2022 yılı içerisinde izleyiciyle buluşacak.

YENİ BAŞLAYANLAR

‘Who Killed Sara’

Bir Meksika polisiyesi... Kız kardeşi Sara’nın ölümüne ilişkin gerçeği öğrenmesinin ardından Alex Guzman, Lazcano Ailesi’nin en karanlık sırlarını keşfedecek. Eleştiriler ‘Bizim Türk dizilerini aratmıyor ‘ şeklinde... Bu tarzı sevenler için! (19 Mayıs)

BU DİZİDEN HELVA OLACAK MI?

Başrollerinde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar’ın birlikte yer aldığı 'Ayak İşleri'nin fragmanı deli dolu bir macera komediye yolculuk gibi görülüyor. Caner Özyurtlu ve Volkan Öge (ayrıca beğenirim kendilerini) yazmışlar. “İlk izlenim, var içinde bir şeyler” dedirtiyor.

Haberin Devamı

Şantaj her ülkede olabilir dizisi
KAÇIRMAYIN, YAYIN BEDAVA

Bayramda platform bedava. Özelliği ‘stand up’ları. İki önerimiz...

‘TOLGSHOW’ FİLTRESİZ

Tolga Çevik imzalı ‘Tolgshow’. 16 bölümü hemen izleyebilirsiniz. Açık kanalda ‘doğaçlama’sı ile farkını ortaya koymuştu. İyi espriler yapan, farklı disiplinlerden (pandomim vs.) yararlanan ender bir isim Çevik. Dijitalde daha ‘filtresiz’. Siz anladınız!

‘GİBİ’

Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç'ın başrollerinde yer aldığı 'Gibi' platformda en dikkatimi çeken iş. Hadi daha açık söyleyeyim; en iyi işi. İçerikleri ve de en önemlisi doğru cast seçimi.