Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Usta sanatçı Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi! Ünlülerden veda mesajları

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Cüneyt Arkın'ın hayatını kaybetmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Sanat ve magazin dünyasının ünlü isimleri usta sanatçıya veda mesajları yayınladı. Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programının canlı yayınına bağlanan Emel Sayın ise gözyaşları içerisinde; "Dün bir resmini gördüm ‘Canım Cüneyt’ciğim, hepimiz yaşlandık’ dedim kendi kendime. Bugün böyle bir haber alınca çok sarsıldım" ifadelerini kullandı.

|

Birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam'ın ustası Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. 'Kara Murat' karakterine hayat verdiği filmler başta olmak üzere çok izlenen birçok projede yer alan, son olarak geçtiğimiz yıl 'Kuruluş: Osman' dizisinde kamera karşısına geçmişti.

Arkın, dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti.

ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Usta sanatçının vefat ettiği hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital'da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın'ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."

“EN SON BİRKAÇ GÜN ÖNCE KONUŞTUK, ŞAKALAŞTIK, HABERİ ALINCA ÇOK SARSILDIM”

Acı haberle sarsılan ve 'Neler Oluyor Hayatta' programına canlı bağlanan Emel Sayın gözyaşları içerisinde; “En son birkaç gün önce konuştuk, şakalaştık, haberi alınca çok sarsıldım” diyerek sözlerine “Biraz önce öğrendim, gerçekten çok üzüldüm. Birkaç gün önce konuştuk Cüneyt ve eşiyle. Çok sevdiğim bir arkadaş, dost, aynı zamanda çok takdir ettiğim ve saygı duyduğum bir oyuncu… Çok üzüldüm” şeklinde devam etti. Kelimeleri boğazında düğümlenen büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın kitabında kendisiyle olan bir anısına yer verdiğini ve en son bunun üzerine konuşup şakalaştıklarını anlatarak “Herhangi bir rahatsızlığı yoktu, hatta şakalaştık. Çünkü kitabında ‘Emel beni dövdü, beni sevmedi galiba’ gibi şeyler yazmış. Aradım, çok sevdiğim bir insan halbuki, dövme sahnesi de gerçek değildi, filmdeki bir sahneydi tabii. Onu konuştuk, güldük, üçümüz birlikte. Hiç öyle bir hali yoktu. Onun için çünkü çok şaşırdım. Hatta dün bir resmini gördüm ‘Canım Cüneyt’ciğim, hepimiz yaşlandık’ dedim kendi kendime. Bugün böyle bir haber alınca çok sarsıldım. Çok değerli bir insan, çok değerli bir sanatçıydı” dedi, gözyaşları ise bir an olsun dinmedi.

"DÜNYA STARI OLABİLİRDİ"

Cüneyt Arkın'ın ölüm haberinin ardından CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Orhan Gencebay, "Allah gani gani rahmet eylesin. Son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Onun çalışmaları başkaydı. Kendisiyle bir çok anılarımız var. Ben bir sanatçı olarak, dost olarak değerini anlatabilirim. İstisna biri. Çok yakışıklı biriydi. Dünya starı olabilirdi. Böyle bir teşebbüsü de vardı. Bu söylediğimiz sahneler bir tanesini söyleyeyim. Kamyon giderken kamyonun sağ tarafından aşağı inerek öbür tarafından çıkardı. Böyle bir yüreği, arzusu, işini yapabilme isteği vardı. İstisna bir sanatçımızı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

"ÖĞRENDİĞİMDE YIKILDIM"

Oyuncu Serdar Gökhan ise "Öğrendiğimde yıkıldım. Araba kullanıyordum, kenara çektim. Hiç beklemediğim bir ölümdü. Çok üzüldüm. Hangimiz daha iyi filmler yapacak diye tatlı bir rekabet içindeydik. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Gerçekten büyük bir kayıp. Bir efsaneydi bana göre. Sahip çıkmak lazım. Bir elin beş parmağı kadar insan kaldı Yeşilçam'da. Kalanlara sahip çıkmak lazım. Bir ödül vermekle bu iş olmuyor. İlgilenmek lazım. İlgi alakadan yoksun kaldıkları zaman çöküyorlar. İnşallah bundan sonra kalanlarımıza sahip çıkarız. Cüneyt dünya tatlısı bir adamdı. Allah gani gani rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Tüm camiamıza, ailemize başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.

"CÜNEYT BAŞKAYDI"

Yapımcı Türker İnanoğlu da, 'Hepimizin başı sağ olsun. Gece çalıştım şimdi haber aldım. Cüneyt Arkın sinemaya girdiği andan itibaren beraber çalıştığımız, dostluk yaptığımız bir arkadaşımızdı. 32 tane film çektik beraber. Çocuklarının evliliklerinde şahitliğini ben yaptım. Kendini çok yıprattı, Cüneyt setten sete koşarak. Çok üzüldüm. Ne diyeceğimi şaşırdım. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Eşine ve çocuklarına başsağlığı diliyorum. Cüneyt Arkın çok tıbdan çok iyi dereceyle mezun olmuş tıp doktoruydu. Sinema içinde kalacağını doktorluk yapmayacağını söyledi. Sinemada yürüttü hayatını. Kaderini kendi çizdi. Cerrahpaşa'dan dereceyle mezun oldu. 50'lilerden beri ben sinemanın en eskisiyim. Türk sinemasının gelmiş geçmiş bir numaralı jönüydü. Hepsiyle çalıştım. Cüneyt başkaydı. ' ifadelerine yer verdi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN VEDA MESAJLARI

Magazin dünyasının ünlü isimleri, Cüneyt Arkın'ın acısını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi. Merhum sanatçı Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, Instagram hesabından Arkın'ın fotoğrafını 'Ne yazacağımı bilemiyorum' diyerek paylaştı.

Türkan Şoray: Canım Cüneyt... Bundan sonra, yokluğunu bilmek, düşünmek, öyle acı ki… Seni sonsuza kadar kalbimde yaşatacağım. Sinema ve tüm sinemaseverlerde, yerin dolmayacak.

Hülya Koçyiğit: "Sinemanın bana kattığı değerlerden sevgili arkadaşım Cüneyt Arkın'ın vefat haberi ile derin üzüntü içindeyim. Türk sineması bir ustasını, bir çınarını daha kaybetti bugün. Sinemamıza büyük izler bırakan canım arkadaşım benim, filmlerinle yaşayacaksın kalplerimizde. Sevgili ailesinin başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun."

Filiz Akın: "Sanki içime doğmuş da acı haberi duymak istemiyormuşum gibi televizyonu açmamıştım bu sabah. Hala haberin yarattığı şok etkisiyle konuşamıyorum. Telefonlarım çalıyor durmadan…  Öyle üzgünüm ki! Hani klasik bir tanımlama vardır “O bizim Malkoçoğlu’muz, Dünyayı kurtaran cengaverimizdi falan filan… En kısa haliyle o bizim “Cüneyt Arkın’ımızdı... Biraz kendime gelince devam ederim..."

Ali Sunal: Sünnet düğünümün en güzel anlarından... Çocukluğumun süper kahramanıyla beraberim,bdaha ne olsun? Hep benim süper kahramanlarımdan biri olarak kalacaksın canım Cüneyt Arkın...

Gönül Yazar: "Kanatlarım vardı, uçuyordum, şimdi o kanatlarım kırıldı, ben nasıl uçacağım. Bütün ailenin başı sağ olsun, ben de o ailedenim. Çok üzgünüm, seni çok özleyeceğim canım Cüneyt’im, gözün arkada kalmasın ben hep Betül’ün yanında olacağım."

Gülşen Bubikoğlu: "Bu sabah aldığım acı haberle göğsüme bir yumruk oturdu. Cüneyt Arkın'ı kaybetmişiz! Sinemanın en güçlü aktörü, sağlığını bedel olarak ödediği, benim en yakışıklı partnerim. Hiçbir şeye odaklanamadan oturduğum yerde kalakaldım. Ne kadar üzgünüm, anlatamam. Canım Betül ve güzel aileye başsağlığı ve sabır diliyorum. Zor kabullenilecek bir kayıp. Huzur içinde uyusun canım dostum."

Erol Evgin: Türk sinemasının efsanesi Cüneyt Arkın’ı yitirdik. Çok üzgünüm. Akademide Mimarlık öğrencisi olduğum yıllarda Kabataş’ta film çekiyordu. İzlemeye gittim, çok yakışıklıydı, güneş gibi ışık saçıyordu. Sonraki yıllarda tanıştık, kendisi ve sevgili eşiyle arkadaş olduk. Çocuklarımız hala dostluklarını sürdürüyorlar. Çok büyük bir kayıp!.. Değerli ailesine sabır, sevenlerine ve Türk sinemasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun!

Armağan Çağlayan: "Güle güle Kara Murat, güle güle Mlakoçoğlu, güle güle Dünyayı Kurtaran Adam... Yattığınız yer incitmesin"

Cem Yılmaz: Başımız sağ olsun. Gerçek şu ki; Cüneyt Arkın ölümsüzdür. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dilerim. Mekanın cennet olsun kıymetli ağabeyim.

Nurgül Yeşilçay: "Canım benim. Allah rahmet eylesin! Çok üzgünüm, üzgünüz."

Celil Nalçakan: "Cüneyt Bey bence, sinemamızın en büyük jönüydü… Daima da öyle kalacak. Ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun."

Emre Karayel: "Bütün filmlerini izlemiş, çocukluğum onun filmleri ile geçmiş Battalgazi, Malkoçoğlu, Kara Murat ile büyümüş biri olarak çok üzüldüm. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah."

Ata Demirer: "Seni çok sevdik nurlar içinde yat Cüneyt Arkın... Pandizot kumaşı koltuklardan izledik ilk kez teyyare sinemasında yıllar yıllar önce…Sinema gibi sen de hep var olacaksın!"

İbrahim Büyükak: "Türk Sinemasının gelmiş geçmiş en büyük aktörlerinden, çocukluk idolümüz, Malkoçoğlu'muz, Battal Gazi'miz, Cüneyt Arkın'ı kaybetmişiz. Hepimizin başı sağ olsun…"

Gökhan Keser: "Çok önemli bir değerimizi, çok büyük bir ustayı kaybetmişiz. İnanılmaz üzüldüm. Mekanı cennet olsun... Adın nesiller boyu hafızalardan silinmeyecek. Allah yakınlarına sabır versin."

Yekta Kopan: Cüneyt Arkın… Çocukluğum, Kara Murat olma hayalim, tahta kılıcım-süpürge atım, kötü adamlara “dişınnn” diye attığım hayali yumruklar… Yıllar sonra tanıştığımızda bana yumruk sallar gibi yapıp “üç numaralı bakış” atmıştı. Sevenlerine ve ailesine sabır dilerim."

SON PAYLAŞIMI OĞLUYLA

Yeşilçam anılarını sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine anlatan Cüneyt Arkın, son paylaşımını 19 Haziran Babalar Günü'nde yapmıştı.

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Arkın, Eskişehir'in bir köyünde doğdu, yokluk içinde büyüdü. Çok çalışkandı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Doktor oldu.

1963 yılında "Artist" dergisinin düzenlediği Sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963'te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu. Askerlik bitince, 1964'te Halit Refiğ'in "Gurbet kuşları" filmiyle sinemaya adım attı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.