Dünya Dört Müslüman'ı öldüren kişi yakalandı! Kimliği şoke etti...

Dört Müslüman'ı öldüren kişi yakalandı! Kimliği şoke etti...

10.08.2022 - 12:18 | Son Güncellenme:

ABD, son haftalarda Müslüman cinayetleriyle sarsıldı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren işlenmeye başlanan vahşi cinayetlerin birbirirle bağlantılı olduğuna inanıyordu. Çevreden gelen ihbarlar yardımıyla yakalanan zanlının kimliği şoke etti.

Dört Müslümanı öldüren kişi yakalandı Kimliği şoke etti...

Afganistan kökenli Muhammad Syed, son birkaç yıldır göç ettiği ABD'de yaşıyordu. Mayıs 2018'de "ev içi darp" ile suçlanarak gözaltına alınan adam hakkındaki suçlamalar kısa süre içinde düştü. Aradan yalnızca dört ay geçtiğinde, takvim yapraklarıo 23 Aralık 2018'i gösterirken Syed, bu kez ağırlaştırılmış darp ile suçlandı. Ancak dava Nisan 2019'da reddedildi. Aradan dört yıl geçtiğinde ise Muhammad Syed çok daha ciddi suçlamalarla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

EVİNE BASKIN YAPTILAR

Albuquerque'de dört Müslüman erkeğin art arda öldürülmelerinin baş şüphelisi olarak polis ekipleri bir eve baskın yaptı. ABD'nin New Mexico eyaletinde polis, dört Müslüman erkeğin öldürülmesiyle ilgili olarak bir şüpheliyi gözaltına aldı. Bu kişi, Muhammad Syed'den başkası değildi.

KURBANLARIN HEPSİNİ TANIYOR

Yetkililer, Muhammad Syed adlı "baş şüphelinin", cinayetle suçlandığını açıkladı. 51 yaşındaki Muhammad Syed'in iki kişiyi öldürdüğünden şüpheleniliyor. Syed'in, New Mexico'nun en büyük kenti Albuquerque'de öldürülenlerin tümünü şahsen tanıdığı bildiriliyor.

EVİNDE ÇOK SAYIDA SİLAH BULUNDU

Polis, Syed'in evinde çok sayıda ateşli silah bulunduğunu açıkladı. Syed'in, Afganistan kökenli olduğu ve ABD'ye "son birkaç yıl içinde" geldiği sanılıyor. İlki 9 ay önce, diğerleri son iki haftada, sonuncusu ise Cuma günü işlenen cinayetlerle ilgili soruşturma ise sürüyor. Polis Salı günü yaptığı açıklamada, Afganistan'dan 'son birkaç yıl içinde' göç ettiğini ve iki kez aile içi şiddetle suçlandığını söyledi. Ancak açıklamaya göre bu suçlamalar düştü.

Dört Müslümanı öldüren kişi yakalandı Kimliği şoke etti...

Haberin Devamı

EV İÇİ DARP SUÇLAMALARI ORTAYA ÇIKTI

DailyMail.com tarafından elde edilen mahkeme kayıtları, Syed'in Mayıs 2018'de tutuklandığını ve "ev içi darp" ile suçlandığını ortaya çıkardı. Muhammad Syed, suçsuz olduğunu iddia etti ve savcılar o yılın Ağustos ayında suçlamaları düşürdü. Aradan yalnızca dört ay geçtiğinde, takvim yapraklarıo 23 Aralık 2018'i gösterirken Syed, bu kez ağırlaştırılmış darp ile suçlandı. Ancak dava Nisan 2019'da reddedildi.

Şİİ-SÜNNİ İDDİASI

New York Times'a göre, şüpheli katilin kendisinin Sünni Müslüman olduğuna ve kurbanlarını, kızının Şii bir Müslümanla evlenmesine kızdığı için hedef almış olabileceğine inanılıyor. Ancak kurbanlardan birinin kardeşi DailyMail.com'a ailelerinin Şii değil Sünni olduğunu söyledi ve bu varsayıma inanmadığını ifade etti.

KURBANLARIN DÖRDÜ DE AYNI CAMİYE GİDİYOR

Pusuya düşürülerek vurulan ve öldürülenlerin üçü Pakistan, biri Afganistan kökenliydi. Dört kişinin de aynı camiye gittikleri biliniyor. Salı günü Albuquerque polisi, Syed'in toplumdan gelen ihbarlar sayesinde kimliğinin arabası sayesinde doğrulandığını söyledi. Açıklamada, "Dedektifler Pazartesi günü Syed'in evini aramaya hazırlanırken, Syed dedektiflerin cinayetlerden en az birinde kullanıldığına inandıkları Volkswagen Jetta ile bölgeye geldi" dediler. Dedektifler Syed'i gözaltına aldı, evinnde ve aracında arama yaptı. Aramalar sonucunda Syed'i cinayetlere daha da bağlayan kanıtlar keşfettiler.

Dört Müslümanı öldüren kişi yakalandı Kimliği şoke etti...

Haberin Devamı

Cinayetler Albuquerque'de Müslümanlar arasında paniğe neden olmuş, kentte camilerde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Pazartesi günü yaptığı açıklamada cinayetlerden dolayı kızgın ve üzgün olduğunu vurgulamış, "Dualarım, kurbanların aileleriyle. Yönetimim Müslümanların yanında. Bu nefret dolu saldırıların Amerika'da yeri yoktur" demişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, cinayetlerden “derin endişe duyulduğunu” belirtmiş, cinayetlerin bir an önce açıklığa kavuşturulması ve sorumlularının yargılanması çağrısı yapmıştı.

Haberin Devamı

MÜSLÜMAN KARŞITI NEFRET SUÇLARI DÜŞÜŞTE AMA...

Genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslüman karşıtı nefret suçları düşüş eğiliminde. San Bernardino'daki California Eyalet Üniversitesi'nde ceza adaleti profesörü ve okulun Nefret ve Aşırılık Araştırmaları Merkezi direktörü Brian Levin, 2020'de Müslümanlara karşı bildirilen nefret suçlarının sayısının 11 Eylül saldırılarından bu yana düşüşte olduğunu söyledi. Ancak pandemi kısıtlamaları nedeniyle bu sayıların gerçeği yansıtmayabileceğini de sözlerine ekledi.

Ancak nefret suçlarının bir endişe kaynağı olmaya devam ettiğini söyledi: Merkezin bildirdiğine göre, 2021'de suçlar üzde 20'den fazla arttı ve 2022'nin ilk yarısında yüzde 4,7 daha artış gösterdi. Ayrıca, Profesör Levin'in araştırmalarına göre, "altta yatan Müslüman karşıtı tutumlar" yaygın olarak kalmaya devam ediyor ve ulusal sıkıntı zamanlarında yeniden ortaya çıkıyor.