Dünya Küba'da petrol tesisindeki yangın kontrol altına alındı

Küba'da petrol tesisindeki yangın kontrol altına alındı

10.08.2022 - 11:48 | Son Güncellenme:

5 Ağustos'ta yükselen alevler, Karayip'teki ada ülkesinin ana ham petrol depolama tesisinin yüzde 40'ını yok etti.

Kübada petrol tesisindeki yangın kontrol altına alındı

Küba’nın batısında yer alan Matanzas şehrindeki bir sanayi bölgesinde bulunan ham petrol depolama tesisinde yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangın, beş gündür devam eden çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Küba tarihindeki en kötü yangın olarak nitelendirilen ve Karayip ülkesinin ana ham petrol depolama tesisinin yüzde 40'ını yok ederek büyük elektrik kesintilerine yol açan yangının ardından, havadaki yoğun duman azaldı.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Rolando Vecino olay yerinde yaptığı açıklamada, "Bugün yangını kontrol etmeyi başardık" dedi.

Yetkililer, 4 yakıt tankını yok eden yangında ne kadar yakıt kaybedildiğini açıklamazken, Matanzas Körfezi'nde petrol kirliliği meydana gelmediğini belirtti. Ancak bölge sakinleri maske takmaları ve yangının yol açtığı yoğun duman nedeniyle asit yağmurundan kaçınılması konusunda uyarıldı.

Yakıt depolama tesisindeki bir yakıt tankına cuma gecesi yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın pazar günü diğer bölümlere yayılmış, toplam 4 yakıt tankında patlama meydana gelmişti. Günlerdir süren yangında 1 itfaiyeci hayatını kaybetmişti.