Ege Üretmek isteyene ücretsiz fide

Üretmek isteyene ücretsiz fide

14.04.2021 - 00:12 | Son Güncellenme:

İzmir Tarım İl Müdürlüğü 320 bin, Bornova Belediyesi de 100 bin fide dağıtacak. Pandemiyle önemi artan tarım, tarlalardan bahçe ve balkonlara yayılacak

Üretmek isteyene ücretsiz fide

İzmir’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü projesiyle yaklaşık 15 bin kadına, yerli tohumlardan elde edilen; domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri dağıtılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Yerli ve milli tohumlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla “Yerli ve Milli Çeşitleri İzmirli Kadınlarla Toprakla Buluşturuyoruz” projesinin uygulanmaya başlandığını belirten Vali Yavuz Selim Köşger, “Üretici olmak isteyen binlerce kadına 320 bin fide dağıtılacak. Fidelerin sadece tarla ve bahçelerde değil balkonlarda ve taraçalarda da sağlıklı ürünlere dönüşmesini umut ediyoruz. Ayrıca proje sayesinde çocuklar da gıdaların yetişme aşamalarını uygulamalı olarak öğrenme imkanına kavuşacak” diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Kadir Özen de, “Pademiyle beraber insanlarımız evlerine kapandı. Bunu fırsata dönüştürmek adına, tarımın dışında kalmış ama tarımı merak eden, evlerinin  balkonlarında domates, biber yetiştirmek isteyen kadınlarımıza yönelik fide dağıtımı yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında fide taleplerinin ilçe tarım müdürlüklerine yapılabileceği ifade edildi.

Bornova Belediyesi de, tarımı desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında ücretsiz sebze fidanı dağıtımlarına başladı. 100 bin fidan hedefi koyan belediye, kendi seralarında yetişen ilk ürünleri Bornovalılar ile buluşturdu.

Satın alma garantisi

Yakaköy Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte 10 bin fidan dağıtıldı. Patlıcan, salatalık, yeşilbiber, kapya ve dolmalık biber ile domates fidanlarını Başkan İduğ, Bornovalılara hediye etti. Belediye Başkan Mustafa İduğ, özellikle pandemi döneminde değeri daha fazla anlaşılan tarıma yaptıkları desteğin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Başkan İduğ,“sözleşmeli tarım, yani üretileni satın alma garantisi verecekleri çalışmalar için de hazırlık yaptıklarını belirtti.