Eğitim Liseliler kurgusal davada yarıştı

Liseliler kurgusal davada yarıştı

16.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) hukuk alanına ilgi duyan lise öğrencileri için Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması’nı bu yıl online olarak düzenledi. ‘Sosyal Medya Suçları’ temasıyla gerçekleştirilen yarışmada, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 52 okulun 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan takımlar, davalı ve davacı olarak haklılık mücadelesi verdi

Liseliler kurgusal davada yarıştı

Yarışmanın jüri üyeliğini Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı ve Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Vuslat Dirim, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi ve İstanbul Anadolu Eski Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ile İKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Durmuş Tezcan yaptı.
Yarışmada Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi’nden Themis’in Çocukları takımı birinci, Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi’nden Altınşehir takımı ikinci, Denizli Seviye Okulları’ndan Düğmesiz Kirtiler takımı ise üçüncü oldu. İzmir Atatürk Lisesi’nden Adalet ile Kandilli Kız Lisesi’nden KKL takımı ise mansiyon ödüllerini kazandılar. Yarışmada birinciye 12.000 TL, ikinciye 6.000 TL, üçüncüye 3.000 TL; mansiyon ödülü olarak da 1000 TL para ödülü takdim edildi.

Yazarlar