Ekonomi BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir? SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri

BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir? SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri

Bireysel Emeklilik, kişilerin iş hayatında birikim yapabilmelerini sağlayan özel emeklilik sistemedir. Emeklilik döneminde harcanabilmesi amaçlanmaktadır. Emeklilik döneminde ek gelir sağlayarak refah bir yaşam sürmesi amaçlanan bu sisteme katılmak zorunlu değildir. 18 yaşını geçen herkes dilerse Bireysel Emeklilik Sistemine katılabilir. Dileyen Bireysel Emeklilik iptali yaparak sistemden çıkabilirler. Otomatik katılım BES iptali için yapılması gereken birkaç işlem bulunur ve şartlar vardır. Zorunlu BES iptali nasıl yapılır? “Bireysel Emeklilik İptali 2024” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için ilk kez 28 Mart 2001 tarihinde kişilerin emeklilik hayatında daha refah bir hayat sürmesini sağlamak amacıyla kanun çıkarılmıştır. Söz konusu kanun 7 Ekim 2001’de yürürlüğe girdi ve BES 27 Ekim 2003’te fiilen başladı. BES’e katılmak zorunlu değildir. 18 yaşını geçen herkes dilerse bu sisteme katılabilir. BES’ten çıkmak isteyenler isterse iptal işlemi yapabilirler.

Haberin Devamı

Bireysel Emeklilik İptali 2024

Bireysel Emeklilik kişilerin çalışma hayatında yaptıkları tasarrufun yatırıma dönüştürülerek emeklilik dönemlerinde refah bir yaşam sürmek için gelir sağlayan özel bir emeklilik sistemedir. Yüzde 25 oranında devlet katkısı bulunur. Sistemden çıkmak isteyenler için iptal işlemi yapılabilir. İstenilen zamanda yapılabilen BES iptali sistem için başvurulmuş olan banka ya da sigorta şirketi ile irtibata geçerek yapılabilir. Her şirketin kendine özel iptal etme süreci bulunur. Telefon, SMS veya müşteri hizmetlerinden tuşlama yaparak iptal süreci başlatılabilir.

Türkiye Emeklilik BES İptali Nasıl Yapılır?

Bunun için 0850 202 20 20'yi aramalısınız. Diğer yöntem ise internet şubesinden iptal yöntemidir. Bunun için öncelikle Türkiye Hayat Emeklilik internet şubesine giriş yapmanız ve "Online İşlemler" menüsüne tıklayarak "Bireysel" işlemleri seçmeniz gerekir. Ardından açılan sayfada bireysel emeklilik hesabı sorgulaması yaptıktan sonra işlemlerinize devam edebilirsiniz. Mobil bankacılık üzerinden de BES iptal işlemi yapılabilir. Ana menü üzerinden "Değişiklikler ve Talepler" menüsüne tıklayın ardından Otomatik katılımlı sözleşmeler sayfasına gelerek BES Cayma Talebi menüsü üzerinden iptal işleminizi başlatın.

Haberin Devamı

İş Bankası BES İptali Nasıl Yapılır?

İş Bankası bireysel emeklilik hesabını iptal ettirmek isteyen kişiler, telefon aracılığı ile BES iptalini gerçekleştirebilmektedir. Bireysel emeklilik sistemini iptal ettirmek isteyen kişilerin 0850 724 55 00 numaralı çağrı merkezini aramaları gerekmektedir. Bu şekilde telefon aracılığı ile bireysel emeklilik sisteminin iptal ettirilmesi mümkün olabilmektedir.

Anadolu Hayat Emeklilik BES İptali Nasıl Yapılır?

Anadolu Hayat bireysel emeklilik iptali için kullanabileceğiniz farklı yöntemler mevcut. Bunlardan size uygun olanı tercih ederek iptal başvurusunda bulunabilirsiniz. BES iptali için telefon veya internet yöntemleri bulunur. Telefonla BES iptali için Anadolu Hayat emeklilik müşteri hizmetleri numarası olan 0850 724 55 00'ı aramanız gerekir. Müşteri temsilcisine bağlandığınızda bireysel emeklilik iptal talebinizin olduğunu iletirseniz gerekli işlemler yapılacaktır. İnternet üzerinden Anadolu Hayat online işlemler menüsüne gidip hesabınıza giriş yapmalısınız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra da BES iptal talebinde bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

AXA Hayat Emeklilik BES İptali Nasıl Yapılır?

Sözleşmenizin yürürlük tarihinden itibaren 2 ay içinde cayma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. AXA Hayat Emeklilik sistemine giriş yaparak bilgilerinizi giriniz. "Emeklilik İşlemleri" menüsünün altında yer alan "Cayma İşlemleri" başlığına girerek cayma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Cayma işlemi gerçekleştiğinde katkı payı tutarlarınız maaş hesabınıza aktarılacaktır. Başka bir işlem yapmanız gerekmemektedir.

Garanti BES İptali Nasıl Yapılır?

BES iptali mobil bankacılık yöntemi, telefon ile, SMS yolu ile veya Garanti şubesine giderek yapılabilir. BES’i telefondan iptal etmek istiyorsanız saat 17:00'a kadar 444 0 336 numarayı arayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Garanti BBVA Emeklilik Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek uygulamaya girin. T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi doğru bir şekilde giriniz. Sağ üst kısımda yer alan menü kısmına tıklayın. Menüden BES ayarlarını seçiniz. BES sözleşmeden ayrılma butonuna tıklayınız. İptal etme işleminize devam edin.

Haberin Devamı

AvivaSa BES İptali Nasıl Yapılır?

AvivaSa BES iptali 444 11 11 numaralı çağrı merkezini arayarak süreç başlatılabilir. AvivaSa müşteri temsilcileri, BES cayma hakkını kullanmak isteyen müşterinin adresine çeşitli evraklar gönderir. Kişinin, gönderilen bu evrakları eksiksiz bir şekilde doldurması ve imzalayıp AvivaSa'ya geri göndermesi gerekir. Sistemden çıkmak isteyenler, kendileri BES iptal dilekçesi yazabilir veya AvivaSa şubelerindeki müşteri temsilcilerinden alacakları AvivaSa BES iptali formunu doldurabilirler.

BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri

 

Yapı Kredi BES İptali Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi BES iptali için yapılacak işlemlerden birincisi, bir banka şubesine gitmek. Yanınızda götürdüğünüz kimliğiniz ve verilen iptal formu doldurup teslim ettiğinizde iptal süreciniz başlamış olur. Bir diğer yöntem ise SMS yoludur. Bunun için 2202'ye kısa mesaj yollayarak işlemler başlatılabilir. Ancak telefon numaranızın güncel olması da gerekir. Mesaj T.C kimlik numaranız ve doğum tarihinizi içeren bilgilerden oluşmalıdır. Bir diğer yöntem ise müşteri hizmetleridir. Yapı Kredi 444 0 444 veya 0850 222 0 444 numaralarını aramalısınız. Sesli yanıt sistemi yönlendirmelerine uyarak bir müşteri temsilcisine ulaşabilir dilediğimiz işlemi yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası BES İptali Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası BES iptal iletişim numarasını arayarak Ziraat BES iptal işlemi talebinizi iletin. Bunun için 0850 202 20 20'yi aramalısınız. Diğer yöntem ise internet şubesinden iptal yöntemidir. Bunun için öncelikle Türkiye Hayat Emeklilik internet şubesine giriş yapmanız ve "Online İşlemler" menüsüne tıklayarak "Bireysel" işlemleri seçmeniz gerekir. Ardından açılan sayfada bireysel emeklilik hesabı sorgulaması yaptıktan sonra işlemlerinize devam edebilirsiniz. Mobil bankacılık üzerinden de BES iptal işlemi yapılabilir. Ana menü üzerinden "Değişiklikler ve Talepler" menüsüne tıklayın ardından Otomatik katılımlı sözleşmeler sayfasına gelerek BES Cayma Talebi menüsü üzerinden iptal işleminizi başlatın.

Akbank BES İptali Nasıl Yapılır?

Akbank BES iptali için 0216 444 11 11'i arayarak işlemleri başlatabilirsiniz. En yakın Akbank şubesine kimlik belgenizle giderek Akbank AvivaSa bireysel emeklilik iptali gerçekleştirebilirsiniz. BES iptal dilekçesini Akbank şubesinde doldurduktan sonra çağrı merkezinden iptal talebinde bulunabilirsiniz.

Halkbank BES İptali Nasıl Yapılır?

Halkbank BES iptal etme işlemlerini SMS üzerinden yapmanız mümkün. Bunun için 2560'a "AYRILMA TCKN" şeklinde mesaj oluşturup gönderin. Mesajın iletildiğine dair bir geri dönüş alacaksınız. Bu mesaja "EVET" cevabı verdiğinizde işleminiz tamamlanacaktır. Telefonla iptal etmek için 0850 800 44 00 ve 0850 800 44 01 numaralarından bir tanesini aramanız gereklidir. Ya da Halkbank Emeklilik sitesinden istenen bilgileri girmeniz gerekir. Sisteme giriş yaptıktan sonra Otomatik Katılım sekmesinde gidin. Değişiklik Talepleri" menüsüne tıklayarak ilerleyiniz. Daha sonra "Ayrılma Talebi" menüsüne tıklayarak kaydetme işlemini yapın.

 

BES İptal Telefon Numaraları

  • AkbankBES İptali: 444 25 25
  • ING BES iptali: 444 1 666
  • Ziraat Bankası BES iptali: 0850 222 97 00
  • Garanti Bankası BES iptali: 444 0 336
  • Yapı Kredi BES iptali: 0850 222 0 444
  • Denizbank BES iptali: 0850 222 0 800
  • TEB BES iptali: 0850 200 0 666
  • Halkbank BES iptali: 0850 222 0 400
  • Vakıfbank BES iptali: 444 92 37
  • Türkiye Finans BES iptali: 0850 222 22 44
  • Finansbank BES iptali: 0850 222 0 900
  • İş Bankası BES iptali: 0850 724 55 00
  • HSBC BES iptali: 0850 211 0 111
  • AvivaSA: 444 11 11
  • Anadolu Hayat: 0850 724 55 00
  • AXA Hayat Emeklilik: 0850 250 99 99

BES İptal Edince Para Geri Gelir Mi?

Müşterisi olduğunuz firmanın BES müşteri hizmetlerine iptal talebinizi ilerek sisteme yatırılan paranızı geri iade alabilirsiniz. 

Bireysel Emeklilik İptali Kaç Gün Sürer?

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ayrılma talebinizin ardından yasal süreler içerisinde bu fonların satışı gerçekleşir. Erken çıkış işlemleriniz de bireysel emeklilik çıkış işlemleri için yasal süre olan 20 iş günü içerisinde gerçekleştirilir.

Bireysel Emeklilik İptalinde Para İadesi Kaç Günde Yapılıyor?

Bireysel emeklilik iptalinde para iadesi ortalama 10-15 iş gününde yapılmaktadır.