Ekonomi MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 2022 MAYIS MERKEZ BANKASI TOPLANTI GÜNÜ

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 2022 MAYIS MERKEZ BANKASI TOPLANTI GÜNÜ

21.05.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı için tarihler belli oldu. Yılın 5. toplantısı için geri sayım başladı. 2022 Yılı Mayıs ayı Merkez Bankası Faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak? İşte takvim...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2022 MAYIS MERKEZ BANKASI TOPLANTI GÜNÜ

Son dakika haberleri arasında merakla araştırılan Merkez Bankası faiz kararı toplantısı için gelişmeler yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman yapılacak öğrenmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden 2022 yılının toplantı takvimi yayımlandı. İşte 2022 Mayıs Merkez Bankası toplantı günü...

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı 26 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISINA KAÇ GÜN KALDI?

Merkez Bankası faiz kararı toplantısına toplam 5 gün kaldı.

2022 NİSAN AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizinin yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.
TCMB'den yapılan açıklamada, etkisi sürmekte olan jeopolitik risklerin, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tuttuğu ve belirsizliklerin artmasına yol açtığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Küresel gıda güvenliğindeki belirsizlikler, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının daha da belirgin hale gelmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır.

Haberin Devamı

Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir. TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir."

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTI TAKVİMİ 2022

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2022 MAYIS MERKEZ BANKASI TOPLANTI GÜNÜ