Gündem Bursa'da korkutan fabrika yangını

Bursa'da korkutan fabrika yangını

17.01.2022 - 04:38 | Son Güncellenme:

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikada yangın çıktı. Kimyasal ürünlerin olduğu fabrikada, patlamalar meydana geldi. Gece saatlerinde başlayan yangın sabahın ilk ışıklarında kontrol altına alındı. Yangın sonucu fabrika tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangın, gece saat 03.00 sularında merkez Nilüfer ilçesi Nilüfer Organize Sanayi bölgesinde bulunan tekstil yardımcı kimyasallarının bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Patlama sonucu alevler kısa sürede bütün fabrikayı sardı. Patlama sırasında içeride bulunan 15 kişi kısa sürede kendini dışarı atarak kurtulmayı başarırken, çalışanların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı


Yangına 60 araç ve 150 personele müdahale eden Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını beş saat sonra kontrol altına almayı başardı. Bölgede AFAD ekipleri fabrikadan çıkan keskin kokular ve yola savrulan kimyasallar için tedbir alırken, sağlık ekipleri dumandan ve kokudan etkilenenlere müdahalede bulundu.

Beş saat sonra kontrol altına altına alınan yangında fabrika kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri yangınla ilgili tahkikat başlattı.

Bursada korkutan fabrika yangını

5 SAATLİK ÇALIŞMAYLA SÖNDÜRÜLDÜ

Fabrikada saat 03.00 sıralarında başlayan yangın yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 20 itfaiye aracı olmak üzere toplam 30 araç ve 150 itfaiye personeli müdahale etti. Kimyasal ürünlerin olduğu fabrikada, patlamalar meydana gelirken AFAD ekipleri bölgede ölçüm çalışması yaptı. 

Haberin Devamı

Bursada korkutan fabrika yangını

Kimyasal maddelerin forkliftlerle tahliye edildiği fabrikanın çatısı çökerken, bina kullanılmaz hale geldi.

‘YANGIN FIRIN İZOLASYONUNDAKİ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTI'

Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil kimyasalları üreten Rudolf Duraner A.Ş. isimli fabrikada çıkan yangının, fırın izolasyonundaki elektrik kontağı nedeniyle meydana geldiği açıklandı. Firmadan yapılan açıklamada, yangın nedeniyle bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadığı, çevre fabrikaların da zarar görmediği belirtildi. "Tehlikeli kimyasallar ile üretim yapılmadığından çevreye zarar da söz konusu değildir" denilen açıklamada, fabrikanın ana reaktörlerinde bir hasar söz konusu olmadığı için üretimin en kısa zamanda yeniden başlayacağı vurgulandı.