Gündem E-okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) girişi nasıl yapılır? E-okul şifresi nasıl alınıyor?

E-okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) girişi nasıl yapılır? E-okul şifresi nasıl alınıyor?

22.01.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

Veli ve okul yönetimleri tarafından oldukça sık bir şekilde kullanılan E-okul VBS öğrenci sistemi ile ilgili detayları sizler için derledik. İşte sınav notları, devamsızlık ve karne notu gibi çeşitli bilgilere erişim kolaylığı sağlayan E-okul VBS girişi nasıl yapılır ve E-okul şifresi nasıl alınıyor sorularının cevapları ve E-okul ile ilgili tüm merak edilenler...

E-okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) girişi nasıl yapılır E-okul şifresi nasıl alınıyor

E-okul özellikle tatillerin öncesinde oldukça sık kullanılıyor. Veliler, öğrenciler ve okul yönetimleri tarafından kullanılabilen E-okul'a nasıl giriş yapıldığı ise merak konusu olmayı sürdürüyor. İşte E-okul'a ilişkin ayrıntılar...

Haberin Devamı

E-OKUL'A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Veliler, çocuklarının devamsızlıklarını, ders programlarını, sınav tarihlerini, tercih sonuçlarını e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenebiliyor. Peki e-Okul VBS girişi nasıl yapılır? İlk olarak T.C kimlik numaraları ve okul numaraları hazırlanarak portala giriş yapılır daha sonra, resimdeki rakamlar kutusuna doğru kelimeler yazılarak sisteme giriş yapılır.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul Şifre alma işlemleri neler?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;
Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.
Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.
Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Haberin Devamı

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;
Devamsızlık durumu,
Sınav, proje ve davranış notları,
Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,
Gelişim raporları,
Karne notları.

E OKUL VBS sistemini oldukça basittir. Veliler öğrencilerin not durumunu ve devamsızlık gün sayısını takip etmek için hazırlanan güzel bir programıdır. E –okul veli bilgilendirme sistemi ile hangi işlemler yapılabilir ve ne gibi bilgilere ulaşmak mümkün.

E-okul uygulamasına web üzerinden ve mobil uygulamasını akıllı telefonlara indirip kullanmak oldukça kolay. E- okul mobil uygulaması için Google Store mağazından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

E-okul uygulamasının ne olduğunu özetleyecek olursak, e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.