Gündem Eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet talebi

Eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet talebi

21.10.2021 - 12:34 | Son Güncellenme:

Ankara’da dini nikahla birlikte olduğu kadın nedeniyle tartıştığı eşi Reyhan Korkmaz'ı 4 çocuğunun gözü önünde öldüren Zeynel Korkmaz (38) hakkında, 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet talebi

Olay, 6 Mart'ta Mamak ilçesine bağlı Durali Alıç Mahallesi'nde meydana geldi. İnşaat işçisi Zeynel Korkmaz, dini nikahla birlikte olduğu kadın nedeniyle eşi Reyhan Korkmaz ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Zeynel Korkmaz mutfaktan aldığı bıçakla eşi Reyhan Korkmaz'ı, 4 çocuğunun gözü önünde defalarca bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından evden kaçan ve daha sonra polis ekiplerince yakalanan Korkmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

İDDİANAME HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Zeynel Korkmaz hakkında, 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianeme hazırlandı.

İddianamede, Korkmaz'ın başka bir kadınla dini nikahlı olduğu ve o kadından olan çocuğunu da soy birliği sağlanması için Reyhan Korkmaz adına kaydettirdiği belirtildi. İddianamede, olay günü eve gelen Zeynel Korkmaz ile Reyhan Korkmaz'ın, dini nikahlı eşi nedeniyle kavga ettikleri, Reyhan Korkmaz'ın kocasına 'Yine o kadının yanından mı geliyorsun?' dediği ve bu söze sinirlenen Zeynel Korkmaz'ın eşini boğazından bıçaklayarak öldürdüğü kaydedildi. İddianame, Ankara 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, Zeynel Korkmaz  27 Ekim'de  hakim karşısına çıkacak.