Gündem Türkiye'de Sokağa çıkma yasağı 20 yaş altına mı geldi? Sokağa çıkma yasağı kaç yaş aralığı oldu? AÇIKLANDI

Türkiye'de Sokağa çıkma yasağı 20 yaş altına mı geldi? Sokağa çıkma yasağı kaç yaş aralığı oldu? AÇIKLANDI

04.04.2020 - 00:36 | Son Güncellenme:

2 hafta önce 65 yaş üstü vatandaşlarımıza getirilen sokağa çıkma yasaklarına bir yaş grubu daha eklendi. Ajanslara son dakika olarak düşen haberi, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün corona virüs tedbirleri kapsamında açıkladı. Peki Türkiye'de Sokağa çıkma yasağı kimlere geldi?

Türkiyede Sokağa çıkma yasağı 20 yaş altına mı geldi Sokağa çıkma yasağı kaç yaş aralığı oldu AÇIKLANDI

Yurdumuzun dört bir yanındaki vatandaşımızı yakından ilgilendiren sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş bir karar daha alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan son kararın ayrıntılarına göre Türkiye'de bir yaş grubunu daha sokağa çıkma yasağı getirildi. İşte son dakika kararıyla ilgili merak edilenler...

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yaş altı herkese sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı!

Bir başka tedbire işaret eden Erdoğan, "Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına, karantina altına almak durumundayız. Yani '65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil' diye elimizde böyle bir garanti yok." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların sadece çalışma ve temel ihtiyaç malzemelerini temin için sokağa çıkmasını, bunun dışında herkesin evinde kalmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK HASTALIĞI OLANLARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen “65 Yaş ve Üstü İle Kronik Rahatsızlığı Olanlara Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi”nde şu ifadeler yer aldı:

Genelgede 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar bugün saat 24.00’dan itibaren ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklandı.

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak.

Haberin Devamı

Anılan Grup; il/ilçe emniyet müdürü, il/ilçe jandarma komutanı, vali/kaymakamlar tarafından belirlenecek kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yerel yönetimler, AFAD, Kızılay ve ihtiyaç duyulacak sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşturulacak.

Yazarlar