Gündem Son dakika: Kabine'de görev değişimi! Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı

Son dakika: Kabine'de görev değişimi! Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı

29.01.2022 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla, görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı. Atama kararı sonrasında görev değişim töreni gerçekleşti. Törende konuşan Bozdağ, 'Bu bayrak değişimi, bugün bu bayrağı ben devralıyorum. Rehberimiz hukuk olacaktır. Kanunlara bağlı bir biçimde vazifemizi yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını hayata geçirmek için büyük bir çabayı ortaya koyacağız.' dedi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ atandı. Yapılan atamanın, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi. 

Haberin Devamı

ABDULHAMİT GÜL GÖREVİ DEVRETTİ

Atama kararları sonrası görev değişimi gerçekleşti. Yaklaşık 4 yıl önce Bekir Bozdağ'dan görevi devraldığını belirten Gül, "Bundan yaklaşık 4 buçuk yıl önce görevi devraldığım Bekir Bozdağ beye görevi devrediyorum. Hem görevi tecdih eden hem de görevden affımıza ilişkin takdirleriyle bizlere verdiği desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Elbette her makam geçici, bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref. Bizler tüm çalışmalarımızı reformların devamı konusunda yaptık. Bu siyaset anlayışı hep devam edecektir. Önemli reform belgeleri ortaya koyduk. Önemli çalışmalar ortaya koyduk, en büyük hakem milletimizin ve Allah'ın bu konudaki hükmüdür. Bu konuda da tüm yargı mensuplarına sonuna kadar güveniyoruz. Çok değerli bakanımız tecrübeleriyle daha iyi bir yere taşıyacaklardır, inancımız tamdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı tekrar arz ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma, tüm yargı çalışanlarına, personellerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm milletvekillerine, siyasi partilere, emeği geçen sivil toplum iş dünyasına ve aziz milletimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Değerli bakanımıza da başarılar diliyorum, Rabbim utandırmasın. dedi.

Haberin Devamı

"REHBERİMİZ HUKUK OLACAKTIR"

Görevi devreden Abdulhamit Gül Bozdağ'a başarılar diledi. Bozdağ da açıklamasında, '"Çok kıymetli bakanım, çok değerli milletvekili arkadaşlarım, çok kıymetli misafirler hepinizi selamlıyorum. Bugün bir nöbet değişimi yapıyoruz. Ben daha önce çok sevdiğim Abdülhamit Gül bakanımıza devretmiştim. Milletimize ve ülkemize hizmet etme fırsatı için Rabbime şükrediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Bakan Gül önemli reformların altına imza attı. Bu reformları burada anlatsak zaman yetmez. Ben de sayın bakanımıza gönülden şükranlarımızı sunuyorum, sağ olsun. Bu bir bayrak değişimi, bayrağı bugün ben devralıyorum. Hem Cumhurbaşkanımızla hem kabinemizle hem parlamentomuzla, herkese bir olarak daha iyisini, daha doğrusu yaparak yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Her türlü iyi adımı daha ileriye birlikte taşıyacağız. Rehberimiz hukuk olacaktır. Cumhurbaşkanımızın adalet politikalarını hayata geçirmek için büyük politikayı hayata geçireceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla birlikte olacağız. Her adımımız doğru olsun diye dua ediyorum, herkesten yardım ve destek beklediğimizi ifade etmek isterim. Birlikte daha ileriye doğru koşacağız. Bundan sonra da dayanışma ve istişare içinde olacağımızı bilmenizi istiyorum. Rabbim ikimizin de yar ve yardımcısı olsun diye dua ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Son dakika: Kabinede görev değişimi Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ atandı

Adalet Bakanlığı görevine atanan Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bozdağ, 'Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı görevini şahsıma emanet eden Cumhurbaşkanımız Sn.R.Tayyip Erdoğan’a takdir/tensipleri için şükranlarımı sunuyorum. Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül kardeşime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun' dedi.

ABDULHAMİT GÜL: YENİ BAKANIMIZ BOZDAĞ'A BAŞARILAR DİLİYORUM

Haberin Devamı

Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Adalet Bakanlığı görevine başlayan Sn. Bekir Bozdağ Beyefendi'ye başarılar diliyorum. Aynı kabinede görev yaptığımız Sn. Abdulhamit Gül Beyefendi’ye, bugüne kadar yaptığı çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Sn. Bekir Bozdağ'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sn. Bakanımız Abdulhamit Gül'e de bugüne kadar yaptığı katkı ve çalışmalar için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine gelen Sayın Bekir Bozdağ’ı tebrik ediyor, görevi devreden Sayın Abdulhamit Gül’e bugüne kadarki değerli hizmetleri için teşekkür ediyorum. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, 'Adalet Bakanlığı görevinden ayrılan değerli arkadaşımız Sn. Abdülhamit Gül’e hizmetleri için teşekkür ediyor, Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından bu göreve atanan arkadaşımız Sn. Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum. Makamlar geçici, aslolan milletimize hizmet sevdasıdır.' açıklamasını yaptı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Adalet Bakanlığı görevine atanan Bozdağ'a yeni görevinde başarılar dilerken 'Sayın Abdülhamit Gül Bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum.' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı’na atanan Sn. Bekir Bozdağ’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevini devreden Sn. Abdülhamit Gül’e çalışmaları için teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Adalet Bakanlığı görevine başlayan Sn. Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum. Sn. Abdulhamit Gül’e bugüne kadarki çalışmaları için teşekkürlerimi iletiyorum.' dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Sayın Bekir Bozdağ’ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden Sayın Abdülhamid Gül bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'a başarılar dileyerek, eski bakan Abdulhamit Gül'e teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Görevinden ayrılan değerli kardeşim Abdulhamit Gül Bey'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum. Bayrağı devralan sevgili Bekir Bozdağ Bey'e başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Sn. Bekir Bozdağ’ı tebrik ediyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz. Görevi devreden Sn. Abdülhamit Gül’e hizmetleri için teşekkür ediyoruz.' dedi.

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Baba adı Mehmet Duran, anne adı Nuriye'dir.

Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştı. Fazilet Partisi Akdağmadeni (Yozgat) Belediye Başkan Adayı (1999) oldu. Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (1999-2001) görevinde bulundu.

AK Parti Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (2001-2002); AK Parti Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007); AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği; AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu. 22, 23, 24, 26 ve 27. Yasama Dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.

22. Yasama Döneminde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği (2002-2007), 23. Yasama Döneminde AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliği (2007-2011) yaptı.
61. Hükümette Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. Hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı fahri Başdanışmanlığı görevinde (2015) bulundu.

27. Yasama Döneminde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen BOZDAĞ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Son dakika: Kabinede görev değişimi Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ atandı

Son dakika: Kabinede görev değişimi Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ atandı