Ay tutulması ekonomiye işaret ediyor

Ay tutulmaları kritik değerlendirmelere ve sonuçlara işaret ederler

Güneş, Ay’ın dünyanın yörünge düzlemini kestiği noktalara yaklaştığında ilginç astronomik olaylar gerçekleşir. Böyle zamanlarda Ay, Güneş ve Dünya aynı eksende dizilmiş gibi dururlar. İşte bugünlerde benzer bir dizilim yaşıyoruz. Dün gerçekleşen dolunay aynı zamanda bir Ay tutulmasına işaret etti ve bu Ay tutulması aynı zamanda Boğa-Akrep ekseninde gerçekleşecek tutulmaların ilki oldu. Değişen zamanlardayız, pek yakında 18 Ocak’ta ay düğümleri Boğa-Akrep eksenini ziyaret etmeye başlayacak. Bu eksen değerlerimiz, sahip olduklarımızla paylaştıklarımız, istikrar ve devinim, huzur ve krizle çok yakından ilgilidir. Ay tutulmaları farkındalığımızı keskinleştiren olaylara, sonuçlara işaret ettiği için bugünlerde maddi durumumuz, birikimlerimiz ve doğal olarak bizi krize götüren koşullarla da daha bilinçli bir uğraş içine girebiliriz. İstikrar bulmak, dengeye kavuşmak ve huzur bulmak için güçlü bir itilim duyacağız. Ancak tutulmanın yöneticisi Venüs Oğlak’ta daha kısıtlı ve gerçekçi koşullara işaret etmekte.

Haberin Devamı

Ay tutulması (dolunay) haritasında da Oğlak burcu yükselmekte. Önümüzdeki iki haftalık süre içinde daha disiplinli, gerçekçi ve önlemci bir bakış açısı içinde olacağız. Aynı zamanda Mars da çok dikkat çekmekte ve haritanın tepe noktası ile yan yana durmakta. Bu gösterge askeri konulara, mücadele ve odaklanma zorunluluğuna işaret etmekte. Bu arada Ay’ın şiddet ve yıkım içeren Algol sabit yıldızı ile birleşiyor olması içinde bulunduğumuz dönemde yıkıcı olaylara, şiddet içeren durumlara işaret olabilir. Bizi aşırı tutkulu ve öfkeli kılan durumlar karşısında dengemizi kaybetmemeye bakalım.

Tutulma yükselen burcunuza göre nelere işaret etmekte?

Yükselen burcunuz Koç ise bugünlerde para durumunuz, birikimleriniz ve yatırımlar üzerinde önemli bir muhasebe yapabilirsiniz. Mesleki alanda, sorumluluklar konusunda sizi daha fazla meşgul eden durumlarla, ciddi koşullarla karşılaşabilirsiniz. Eğer Boğa ise şahsi istekleriniz, sağlık ve bedeninize yönelik konular, güvenlik ihtiyacınız ve ailevi konularda yeni girişimler, başlangıçlar gündeme gelebilir. Uzakları, yabancılarla ilgili işleri, akademik konuları ve olaylara bakış açınızı önemli kılan koşullar öne çıkıyor. İkizler ise psikolojinizde güven ve sakin bir liman bulabilme, bazı şeyleri kendi akışına bırakma isteği, kimi zaman kabullenme içeren durumlar dikkat çekmekte. Bu dönemde korkularınız, sizi psikolojik anlamda bağlayan olaylar, kriz çıkarabilecek gelişmeler de söz konusu olabilir. Yengeç ise gelecek beklentileriniz ve hedefleriniz, içerisinde para ve güven arzusu taşıyan konularda önemli sonuçlar var. Ancak bu koşulları başkaları ile, ortaklı işler içinde ele alabilirsiniz. Tek başına hareket etmeniz zor olabilir. Aslan ise bu dönemde işinizde, unvanınız ve pozisyonunuz ile ilgili konularda belirli sonuçlar ve muhasebeler içinde olabilirsiniz. Çalışma ortamınızı, iş hayatınızı ilgilendiren çabalar ve yorucu durumlar gündeme gelebilir. Başak ise bu dönemde yabancılarla, uzaklarla ilgili konularda belirli sonuçlar dikkat çekiyor. Eğitim, medya ya da inançlarınızı içine alan koşullar da önemli olabilir. Kendinizi göstermek, mutlu olmak çabası üzerine odaklanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükseleniniz Terazi ise finansal konularda, miras, borç, yatırımlarla ilgili konularda önemli sonuçlar ve değerlendirmeler mümkün. Bu dönemde evinizi, ailenizi, gayrimenkullerle ilgili gelişmeleri daha çok düşünebilirsiniz. Akrep ise bu dönemde evlilik, ortaklıklar, mahkemeli konular sizi daha fazla ilgilendirebilir ve önemli muhasebeler yapabilirsiniz. Düşüncelerinizde, yakın çevrenizde sizi kısıtlayan bazı durumlar ya da gerçekçi olma ihtiyacı da dikkat çekmekte. Yay ise bu dönemde sağlığınız, başkalarına hizmet etme gereği ve çalışma ortamınızı ilgilendiren sonuçlar öne çıkmakta. Parasal konular ve işe yönelik uğraşlar sizi daha fazla uğraştırabilir. Oğlak sevdiklerinizle ilgili konular, çocuklarınız, mutlu olma isteğiniz yönündeki gelişmeler size bazı sonuçlar getirebilir. Bu dönemde şahsi alanda daha önemli adımlar atabilirsiniz. Saka ise evinizi, ailenizi, yerleşiminizi ilgilendiren konularda bazı sonuçlar ve kararlar söz konusu. Bu dönemde elde olmayan nedenler, kısıtlamalar ya da sizi psikolojik açıdan bağlayan durumlarla karşılaşabilirsiniz. Balık ise yakın çevrenizden gelen haberler, çevresel değişiklikler, görüşmeler ve kardeşlerle ilgili konular sizi daha çok meşgul edebilir. Gelecek yönünde düşünmek ve ciddi plan yapmak isteği içinde olabilirsiniz.

Haberin Devamı