Siyaset 'Haksızlığın muhatabı sadece partimiz değil'

'Haksızlığın muhatabı sadece partimiz değil'

17.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kaftancıoğlu hakkında verilen kararın “sandık korkusundan” kaynaklandığını savunan Öztrak, haksızlığın muhatabının sadece CHP değil tüm Türkiye olduğunu belirterek 21 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak miting için çağrı yaptı...

Haksızlığın muhatabı sadece partimiz değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Genel Merkezi’nde dün önce MYK sonra Parti Meclisi toplantısına başkanlık etti. CHP MYK ve PM toplantılarında Yargıtay’ın, Kaftancıoğlu kararı masaya yatırıldı ve izlenecek yol haritası konuşuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından yaptığı açıklamada PM’nin sonuç bildirgesini basın mensuplarıyla paylaşarak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KARANLIK DÖNEM: Saray yönetiminin ülkemizi içine sürüklediği karanlık bir dönemden geçiyoruz. Demokrasinin askıya alınmasından, yaşanan ağır ekonomik buhrana, liyakatin terk edildiği devlet yönetiminden, düzensiz göçe, eğitimden, dış politikaya kadar bir sorunlar yumağı ile karşı karşıyayız. Bu sorunların yarattığı ekonomik ve toplumsal yıkımın sorumlusu Erdoğan’dır. Biz inançla ve azimle bu sorunları aşmaya kararlıyız. Erdoğan’ın şahsıyla özdeşleşmiş saray yönetiminin, 100’üncü yaşının arifesinde olan Cumhuriyetimizi içine sürüklediği karanlık dönem sona eriyor. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracak; saray iktidarının bizzat sorumlusu olduğu ağır ekonomik buhranı kalıcı olarak ortadan kaldıracak; yaşamın her alanında hakkı, hukuku ve adaleti tesis edecek; barışı, huzuru ve kardeşliği egemen kılacak olan bu süreç toplumun farklı siyasal kesimlerinin önyargısız birliktelikleriyle, hedefine doğru ilerliyor.

Haberin Devamı

GELECEK KAYGISI: Gelmekte olanı artık saray da görüyor. O nedenledir ki saray, endişeli, hırçın ve gelecek kaygısı taşıyor. Biz bunun farkındayız. Kaftancıoğlu hakkında sarayın talimatıyla verilen mahkûmiyet kararı, Gezi kararı ve diğer tüm hukuksuzluklar, tek adam rejiminin, sandık korkusundan kaynaklanmaktadır. Partimizin İstanbul İl Başkanının uğradığı haksızlığın muhatabı sadece partimiz değil, demokrasi özlemi içinde olan tüm Türkiye’dir. Koltuğunu korumak ve iktidarını sürdürmek için; mafyadan, çetelerden, paramiliter örgütlerden medet umanların bu ülkeye ve insanımıza verebileceği hiçbir şey yoktur.

DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ: Halkımızın şunu çok iyi bilmesini isteriz; her türlü karanlık odağa, mafyaya, çetelere, paramiliter yapılara karşı verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu karanlık düzeni, demokratik yollarla değiştireceğiz. Gelecek seçimlere gölge düşürecek, seçim güvenliğini sarsacak, her türlü girişimin önüne geçeceğiz. Halkımızla beraber otoriter saray yönetimine sandıkta son vereceğiz.

GÖÇMEN SORUNU: Ülkemizin düzensiz göç sorununu en geç iki yıl içerisinde, barış içinde çözeceğiz. Sınır güvenliğimizi yeniden tesis edeceğiz. Sığınmacıların, ülkelerine barış içinde geri dönüşleri için gerekli koşulları sağlayacağız. Bu süreçte; halkımızın tertemiz alnına ırkçılık lekesini asla sürdürmeyeceğiz. Artık miadını doldurmuş neoliberalizmin yerine, hak temelli sosyal devleti inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

Vatandaşa 21 Mayıs daveti

İSTANBUL MİTİNGİ: Partimizin üstlendiği tarihsel görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. 84 milyon yurttaşımıza bir kez daha söz veriyoruz. Adaleti, eşitliği, özgürlüğü, huzuru ve barışı Türkiye’ye getireceğiz. Milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu sesi büyütmek için 21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da, saat 18’de Maltepe Meydanı’nda yapacağımız “Milletin Sesi” mitingimizde, milletimizle bir kez daha buluşuyoruz. Tek adam rejiminin mağdur ettiği; hakkı hukuku yok sayılan tüm vatandaşlarımızı, yaşamları ve hakları için mücadele veren kadınları, bu acımasız torpil düzeniyle geleceği çalınan bütün gençleri, asgari ücrete ve güvencesizliğe mahkum edilen emekçileri, işsizliğe mahkum edilenleri, emeklilikte yaşa takılanları, hakları verilmeyen tüm emeklilerimizi, yasal hakkı bütçeden ödenmeyen çiftçilerimizi, borca batırılmış olan esnafımızı ve üreticimizi, saray mamulü hayat pahalılığının ezdiği tüm halkımızı İstanbul’da yapacağımız “Milletin Sesi” mitingimizde buluşmaya çağırıyoruz.