Siyaset ‘O masadan ortak aday çıkar diye düşünüyorum’

‘O masadan ortak aday çıkar diye düşünüyorum’

22.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

‘O masadan ortak aday çıkar diye düşünüyorum’

ANKARA Milliyet - Kamuoyu araştırmalarında partisinin Nisan ayı oy oranının yüzde 18 olduğunu belirten Akşener Haziran sonunda oylarının yüzde 20’yi göreceğine inandıklarını belirterek özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SEÇİM GÜVENLİĞİ: Bildiğim bir şey var, bütün hileler hurdalar sandık başında yapılır. 27 yıldır şahitleriyiz politikacılar olarak. 6’lı masadaki bütün partiler çalışıyor. Bizim insan unsurumuzun eksik kaldığı yerlerde diğer siyasi partilerin de insan unsurları bir arada olacak. Dolayısıyla biz her sandığa tek kişi yerine üç kişi koyacağız.

ORTAK ADAY: Biz masada Cumhurbaşkanlığı’na dair hiçbir şey konuşmadık. Partilerimizde de konuşmama kararı aldık ve buna uyuyoruz. Ortak aday çıkar diye düşünüyorum. Arkadaşlarımın adına konuşma yetkim yok ama gözlemimi söylüyorum; 5 arkadaşımızın 5’i de bu ucube sistemin, bu tek adam sisteminin Türkiye’ye maliyetinin farkında. Dolayısıyla öncelikli hedefimiz Türkiye. Buna da uyulacağını görüyorum. Şu ana kadar masa altı tekmeleme ile karşılaşmadım. Temel Bey’in söylediği 3’lü veya Ali Bey’in söylediği ‘Biz ayrı girebiliriz’ cümlelerinin hiçbir sakıncası yok. 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın adayı olacak.