Siyaset ‘Türkiye artık değişime hazır’

‘Türkiye artık değişime hazır’

22.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Milletin Sesi’ mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nü hatırlatarak “Beş yıl önce ilk adımımızı attığımız bu yürüyüşümüzün finaline yaklaşıyoruz. Uzun zamandır değişim rüzgarı esiyor. Türkiye değişime hazır” dedi.

‘Türkiye artık değişime hazır’

ÇİĞDEM YILMAZ, GÜLDEN ÇOKTAN  İstanbul - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Maltepe’de düzenlediği ‘Milletin Sesi’ mitinginde “Türkiye değişime hazır” dedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararın ardından Bursa’da yapılması planlanan miting dün İstanbul Maltepe Miting alanında gerçekleştirildi.

Konuşmasına “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın” diyerek başlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yaklaşık beş yıl önce bu meydandaydım. Ankara’dan İstanbul’a milyonlarla birlikte yürümüş 9 Temmuz 2017’de bu meydanda milyonlarla buluşmuştum. Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin. Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır demiştim. Beş yıl önce ilk adımımızı attığımız bu yürüyüşümüzün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı. Bu kentin, bu meydanlarında, sokaklarında, tarlalarında, fabrikalarında, üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız” dedi.
Korku iklimi yaratılmak istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizi, bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. İnsanları gece yarısı gözaltına aldırıyorlar. Tutukluyorlar. Yeşili savunan, doğayı savunan aktivistlere ağır hapis cezaları verdiriyorlar. Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler, siyasilere getirilen siyaset yasakları şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, ‘Biz kazanacağız söz veriyorum biz kazanacağız’ diyerek şunları söyledi: “Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye artık değişime hazır. Ve her şeyden önce gençler bu değişime hazır, kadınlar hazır. Bizler bu değişime hazırız. Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya başlamak zorundayız. Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız.”

‘Irkçı değiliz’

Türkiye’ye gelen Afganlıların ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Benim vatan sevgimde sınır namustur anlayışı var. 8 milyon kişi plansız, programsız, getirdiler ve ülkemiz artık bu yükü taşıyamıyor. Sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik olarak bu yük taşınamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar. Gidecekler, davulla zurnayla kardeşçe göndereceğiz onları kendi ülkelerine. Biz ırkçı değiliz. Irkçılığa karşıyız. Asla ve asla bu temiz milletin alnına bir kara lekenin sürülmesine izin vermeyeceğiz. İktidara geldiğimizde kısa adı OBİT olan, Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını kuracağız. Bizim ilkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği yurtta barış, dünyada barış ilkesidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye’yle ilgili vizyonunun net ve anlaşılır iki kelimeye dayandığını aktaran Kılıçdaroğlu, “Benim için çok değerli iki kelime. Eşitlik ve değerler. İnsanlar arasında eşitlik istiyorum. Hak eşitliği hak. Sorumlulukların eşitliğini istiyorum. Fırsatların eşitliğini istiyorum. Bedeller siyaseti yapılsın istiyorum. Hoşgörü, şefkat, farklılıklarımızla gurur duymak, demokrasiye saygı ve iş birliği değerleri üzerinden var olalım istiyorum. İki kelimede vücut bulan anlayışı iktidara getirmek için hep birlikte çalışmak zorundayız. Dindarı, dinsizi, sofusu, sufisi, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkes’i, sağcısı, solcusu, liberali, milliyetçisi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Ey muhafazakar genç kadın, bu aynı zamanda senin de sorunun. İl başkanımıza, siyaseti yasaklayan zihniyet senin İstanbul Sözleşmeni de yok ediyor. Seni köleleştiriyor. Nafakanı kesiyor. Sesini yükselteceksin ve itiraz edeceksin” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘İnadına koşacağım’

Bugüne kadar değinmediği iki konuya daha değineceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir, bazıları hala öğretilmiş çaresizlikle bir partinin ve bir partinin liderinin halkını dinlemesini bir zayıflıkmış gibi algılıyor. Bir liderin kibar olmaması gerektiğini söylüyorlar. İyi kalpli olmak, iyi olmak, devlet adamı olmak zayıflıkmış gibi gösteriyorlar. Dostlarım, biz birlikte oluyoruz ve birlikte iktidar oluyoruz ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim.Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı değiştiremem. Değiştirmeyeceğim. Tam aksine inadına koşacağım” dedi. Kılıçdaroğlu, “Evet, hatalar oldu ama biz hatalarımızdan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. İnanmaktan, öğrenmekten, denemekten vazgeçmeyenlerin başına harika şeyler gelir” dedi.