Skorer Eskrim Nedir, Nasıl Oynanır? Eskrim Oyunu Kuralları Nelerdir?

Eskrim Nedir, Nasıl Oynanır? Eskrim Oyunu Kuralları Nelerdir?

28.02.2021 - 03:36 | Son Güncellenme:

İnsanlar bazı spor dallarına ilgi duyar ve bu sporu yapmaya çalışır. İnsanların yapabileceği çok fazla sayıda spor bulunuyor. Bu sporlar arasında herkes tarafından bilinen eskrim de bulunuyor. Eskrim sporunun nasıl yapıldığı ve nasıl öğrenileceği birçok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Eskrim nedir, nasıl oynanır? Eskrim oyunu kuralları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Eskrim Nedir, Nasıl Oynanır Eskrim Oyunu Kuralları Nelerdir

Eskrim sporu, özel giysilerle yapılan saldırı ve savunma sporudur.

Eskrim Nedir? Nasıl Oynanır?

Her sporun farklı eşyaları ve kuralları bulunur. Her sporun kendine ait yöresel bir özelliği olabilir. Bu özellikler sporun ön plana çıkmasını sağlıyor. Eskrim sporu da çok değişik görülen ve ilgi duyulan bir spor çeşididir. Bu sporda kullanılan özel kıyafetler çok farklıdır. Eskrim sporunun yapıldığı bir saha bulunur. Bu sahanın toplam alanı 28 metre karedir. Bu alan içerisinde sporcular rakibinin belirli bölgelerine dokunmaya çalışır. Yapılan bu dokunma işlemleriyle sporcular puan kazanır ve en yüksek puanı alan kişi mücadeleyi kazanmış olur. Yapılan bu dokunuşlar eskrim sporunda tuş olarak adlandırılıyor. Eskirim oyununda birçok çeşit bulunuyor. Bu çeşitler şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Flöre ile eskrim
● Epe ile eskrim
● Kılıç ile eskrim

Eskrim Oyunu Kuralları Nelerdir?


Eskrim oyunlarında bazı kurallar bulunur. Fakat her eskrim çeşidinde farklı kurallar bulunuyor. Flöre ile yapılan eskrimlerde, silahın sim yeleğe dokundurulması sonucunda puan kazanılır. Puanlar elektrikli yeleklere yapılan temaslarla hesaplanır. Epe ile eskrimde, sadece gövde kısmı değil tüm vücut baz alınır.

Yapılan her vuruş 1 puanı ifade eder. Kılıç ile yapılan eskrimlerde ise, rakiplere belden yukarı yapılan hamleler puan kazandırır. Tüm eskrim çeşitlerinde belirlenen kurallar farklıdır. Her eskirim çeşidinde mücadelelerin yapıldığı saha aynıdır. Genellikle kıyafetlerde de çok değişiklik görülmez.