BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları geri kalan günlerde daha sakin bir seyir izledi. Piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve Fed üyelerinin yaptığı açıklamaları fiyatlıyor. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

|

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacaklarını açıklamasının ardından altın fiyatları haftaya düşüşle başlamıştı. Haftanın kalanında ise altın fiyatlarında daha sakin bir seyir izlendi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan Çin piyasalarının bir hafta sürecek Ay Yeni Yılı tatiline başladıkları bugün ons altın uluslararası piyasalarda yatay seyir izliyor.   

ONS ALTIN YATAY SEYREDİYOR 

Güne 2033 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2026 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2025 dolar, en yüksek ise 2035 dolar seviyeleri görüldü. 

ONS ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT 

Analistler ons altın için bugün ilk destek olarak 2030 doları işaret ediyor. Buranın aşağı kırılması halinde 2018 dolar hedeflenebilir.   

FED ÜYESİNDEN FAİZ İNDİRİMİ MESAJI 

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, güçlü iş gücü piyasası ve devam eden dezenflasyona işaret ederek politika yapıcıların faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda sabırlı olmak için zamanları olduğunu söyledi. 

GRAM ALTINDA SON DURUM NE? 

Haftanın son işlem gününe 1999 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1998 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1995 lira, en yüksek ise 2007 lira seviyeleri test edildi. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.