Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Heyecanla beklediğimiz, Contemporary Istanbul dün akşam Akbank Sanat ana sponsorluğunda, Accor All sponsorluğunda yapılan gala yemeğiyle Tersane İstanbul’da başladı.

Bugün ve yarın fuarın ön izleme günleri, 7-10 Ekim’de ise fuar bilet alan ziyaretçilere açılacak.

Pandemi nedeniyle Contemporary Istanbul belli saat aralıklarında gezilebilecek.

İstinye Park’taki Louis Vuitton mağazasını bir heykele dönüştüren sanatçı Seçkin Pirim House of Brothers Lounge’da bugün Ustalaşma Döngüsü projesi kapsamında genç sanatçı Yağmur Çalış ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Genç ve usta sanatçı arasındaki desteği simgeleyen Ustalaşma Döngüsü projesi, bağımsız çalışan genç bir sanatçıyla, ilham veren ve bilinen usta bir ismi bir araya getirerek bu döngünün somut bir örneğini sunuyor.

Yağmur Çalış’ın “REM Uykusu” adlı kâğıt heykel enstalasyonu, House of Brothers Lounge’ta 20 m2’lik büyük bir alanda fuar boyunca sergilenecek.

Contemporary Istanbul haftası başladı

İstanbul ’74 bu yıl, Burhan Doğançay, Belkıs Balpınar ve José Parlá gibi değerli sanatçıların eserlerini bir araya getirirken, aynı zamanda 25 sanatçının bayrak tasarımlarından oluşan “Flags for Future / Gelecek için Bayraklar” denizler için sürdürülebilirlik projesini ve Amerikalı sanatçı Rachel Hayes’in mekâna özgü enstalasyonlarını da açık havada sergiliyor.

‘Gelecek için Bayraklar’ projesinde David Adjaye, Robert Montgomery, Ahmet Öğüt, Pınar yoldaş, Kezban Arca Batıbeki gibi isimler de yer alıyor.

Nef, Bodrum ve sanat tutkusunu Sıtkı Kösemen’in ‘Dönüşümler’ sergisinde bir araya getiriyor.

Fotoğraf sanatçısı Sıtkı Kösemen’in 1973-1989 yılları arasında Bodrum’da çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Dönüşümler’ sergisi kapsamında; Nef Reserve Gölköy Mimarı Emre Arolat ve Fotoğraf Sanatçısı Sıtkı Kösemen ile Yekta Kopan’ın moderatör- lüğünde bir söyleşi gerçekleşecek.

Ayrıca Nef sponsorluğunda Sema Topaloğlu ve Zeynep Akgöze imzalı Reflective Garden projesi de fuarda sergilenecek.

Fuarın sürprizlerinden biri bu akşam Pilevneli ve König Galerilerin partisine ev sahipliği yapacak olan Lucca’dan geliyor.

Haberin Devamı

Lucca L’express by Lucca truck’ıyla fuar alanında servis verecek.

Ayrıca yarın akşam koleksiyoner Selman Bilal’in davetliler için evinde gerçekleşen koleksiyon sergisinden sonra sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun neon işlerinin yer aldığı ‘You like my work ha?’ başlıklı kitabının da lansmanı Soho House İstanbul’da gerçekleşecek.