Erkeklerde yaşlanmanın önüne geçmenin yolu

22 Eylül 2022

Yaşam süremizi kontrol edemesek de kırışıklıklar, göz altı halkaları gibi yaşlanmanın bu belirtilerini kontrol edebiliriz. Değiştiremeyeceğimiz şey doğal yaşlanma sürecidir. Zamanla hepimizin yüzümüzde görünür çizgiler oluşur.

Yüzyıllar boyunca, insanlar yaşlanma sürecini durdurmanın veya tersine çevirmenin bir yolunu aradılar ve bilim, ortalama bir insanın ömrünü uzatmada daha iyi hale gelse de yaşlanmayı tamamen durdurmanın hala kesin bir yolunu bulamadı. Yaşlanmayı tamamen durdurmanın bir yolu yok belki ama yaşlanma etkilerini ortadan kaldırabilmenin artık birçok yolu var.

Erkeklerde büyüyen göğüslere jinekomasti, yüzde meydana gelen kırışıklıklara botoks ve dolgu işlemi uygulanarak yaşlanmanın verdiği etkileri tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Aynı zamanda hayatınızda belli rutinler uygulayarak yaşlanmanın önüne geçebilmeniz mümkün.

Botoks nedir, botoks yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır mı?

Botoks, doktorların yıllardır kırışıklıkları ve yüzdeki kırışıklıkları tedavi etmek için kullandıkları bir enjeksiyon yöntemidir.

Yazının Devamı

Cilt bakımı nasıl olmalı?

11 Eylül 2022

Cilt sağlığınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, derin gözenek temizleyici bir yüz bakımı sorununuza çözüm olabilir. Bu tür yüz bakımı cildinizi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından temizler. Ayrıca gözeneklerin açılmasını ve siyah noktaların giderilmesini sağlar.

Son günlerin en popüler cilt bakımı uygulaması olan hydrafacial yöntemi de cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Hydrafacial yüze peeling, temizleme, ekstraksiyon ve nemlendirme sağlamak için su ile etki eden bir cihazla yapılan yüz bakımıdır. Bu sistem, cildinizi temizlerken ve yatıştırırken nemlendirme sağlayarak ölü deriyi, kiri, kalıntıları ve yabancı maddeleri cildinizden hızlı bir şekilde uzaklaştırır.

Derin gözenek temizleyici cilt bakımı tam olarak ne demektir?

Derin gözenek temizleyici cilt bakımı, gözenekleri açmak için özel ürünler ve araçlar içeren bir tedavidir. Bir estetiysen tarafından yapıldığında çok daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Bazı derin gözenek temizleyici yüz bakımları diğerlerinden daha kapsamlıdır. Sivilce

Yazının Devamı

Botoks Uygulaması

22 Ağustos 2022

Botoks, yüz bölgesindeki yaşlanma belirtilerinin tedavisinde ve önlenmesinde başarıyla kullanılan ameliyatsız yöntemlerden birisidir. Botoks ile göz çevresi, kaş arası, ağız çevresi ve boyun bölgesindeki kırışıklıkları giderilebilir, erken kullanımında ise kırışıklıklar oluşmadan önlenebilir. Botoks sadece estetik cerrahide değil, birçok hastalığın tedavisinde de tıbbi olarak kullanılmaktadır. Bunların arasında migren, idrar kaçırma, aşırı terleme, MS ve kas spazmı, tenisçi dirseği, yüz felci, şaşılık, gummy smile tedavisi sayılabilir.

Botoks yapmaya ne zaman başlanmalı?

Günümüzde önleyici botoks uygulamaları ile henüz kırışıklıklar oluşmadan botoksa başlanabiliyor. Bunun dışında yüzde aşırı mimik kullanımına bağlı olarak ilk kırışıklıkların görüldüğü anda tedaviye başlanabilir.

Botoks nasıl yapılırsa doğru sonuç verir?

Botoks minimal düzeylerde doğru noktalara uygulandığı zaman başarılı sonuçlar verir. Yüzde donuk ve aşırı gergin bir ifade oluşmaması için dozun minimal düzeyde tutulması çok önemlidir.

İstenmeyen sonuçlar nasıl ortaya çıkıyor?

Alanında uzman cerrahlar yerine güzellik merkezleri tercih edildiğinde korkutucu görüntülerle karşılaşılabiliyor.

Yazının Devamı

Daha az yağ daha fazla kas

8 Ağustos 2022

Daha Fazla Kas Daha Az Yağ

Karın, hastaların yağdan kurtulmak ve kas inşa etmek istedikleri bir numaralı bölgedir. Günümüz teknolojileri ile tek bir prosedürde ikisini de inşa etmek mümkün.

Yeni teknolojiler hem radyo frekansını hem de yüksek yoğunluklu elektromanyetik enerjileri aynı anda yayarak bölgesel yağları eriterek yerine daha fazla kas inşa edebiliyor.

RF ve HIFEM+ enerjileri nedir?

Tedavi, eşzamanlı olarak senkronize RF ve HIFEM+ enerjileri yayan bir aplikatöre dayanmaktadır.

Bu tedavide önce radyofrekans ısıtması nedeniyle kas sıcaklığı hızla birkaç derece yükselir. Bu, herhangi bir antrenmandan önce bir ısınma aktivitesinin yaptığına benzer şekilde, kasları strese maruz kalmaya hazırlar. 4 dakikadan daha kısa bir sürede deri altı yağındaki sıcaklık apoptoza neden olacak seviyelere ulaşır yani yağ hücreleri kalıcı olarak hasar görür ve yavaş yavaş vücuttan atılır. Klinik çalışmalar, senkronize olarak kullanılan RF enerjisinin deri altı yağında ortalama %30'luk bir azalma olduğunu göstermiştir.

Beynin sınırlamalarını atlayan HIFEM+ enerjisi, bölgedeki kas liflerini gönüllü egzersiz sırasında elde edilemeyen yoğunluklarda kasar. Aşırı stres, kası adapte

Yazının Devamı

Ameliyatsız zayıflama

26 Temmuz 2022

Günümüz teknolojisiyle invaziv olmayan vücut şekillendirme işlemleriyle hem erimeyen yağlardan kurtulmak hem de kas inşa etmek mümkün. Radyofrekans enerjisi ile yüksek yoğunluklu elektromanyetik enerjileri aynı anda kullanılarak fazla yağlar eritilebilir, ideal kiloyu korunabilir ve kas oranı artırılabilir.

Nihai sonuç, daha az zaman ve daha az para için herhangi bir altın standart üründen daha fazla yağ azaltma ve kasa sahip olmaktır.

Eşzamanlı olarak senkronize RF ve HIFEM+ enerjileri faydaları nelerdir?

Radyofrekans ısıtması nedeniyle kas sıcaklığı hızla birkaç derece yükselir. Bu, herhangi bir antrenmandan önce bir ısınma aktivitesinin yaptığına benzer şekilde, kasları strese maruz kalmaya hazırlar. 4 dakikadan daha kısa bir sürede deri altı yağındaki sıcaklık apoptoza neden olacak seviyelere ulaşır yani yağ hücreleri kalıcı olarak hasar görür ve yavaş yavaş vücuttan atılır. Klinik çalışmalar, deri altı yağında ortalama %30'luk bir azalma olduğunu göstermiştir.

Beynin sınırlamalarını atlayan HIFEM+ enerjisi, bölgedeki kas liflerini gönüllü egzersiz sırasında elde edilemeyen yoğunluklarda kasar. Aşırı stres, kası adapte olmaya zorlar, bu da kas liflerinin ve

Yazının Devamı

Estetik cerrahinin faydaları

15 Haziran 2022

Plastik cerrahi, vücudun şeklini değiştiren veya eski haline getiren çeşitli teknikleri ifade eder. Rekonstrüktif cerrahi, kraniyofasiyal cerrahi, yanık tedavisi vb. gibi farklı pratik prosedürlerle ilgilidir. Sebep ne olursa olsun, ameliyat olma seçimi asla hafife alınmamalıdır, riskleri ve faydaları dikkatlice tartılmalıdır.

Estetik cerrahide burun estetiği, göğüs estetikleri, anne estetikleri (göğüs büyütme ve dikleştirme, karın germe), yüz ve vücut şekillendirme ya da gençleştirme estetikleri yaygın olarak uygulanır. Bu tedaviler için cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemlerden faydalanılır.

Estetik cerrahi özgüveni artırır

Birçok hasta, özgüvenlerini ve özgüvenlerini artırarak etkili kozmetik cerrahiden faydalanır. Genç bir kız olarak “kepçe kulakları” nedeniyle eleştirilen ve sonunda kulakları cerrahi olarak düzeltilene kadar sosyalleşmeyi bırakan bir hastayı düşünün.

Hastanın bildirdiği bir “sorunun” düzeltilmesi, özbilinç ve sosyal kaygıyı azaltabilir. Bireyleri daha dışa dönük, daha az savunmasız ve yeni, çekici özelliklerini sergilemeye istekli hale getirebilir. Bu sosyal, profesyonel ve kişisel ilişkiler dahil olmak üzere yaşamın çeşitli alanlarında kendini

Yazının Devamı

Ameliyatsız estetikler

27 Nisan 2022

Botoks (botulinum toksini) ile şekillendirilir, dolgu (hyaluronik asitler) ile aydınlatılır. Enjeksiyon teknikleri ilk olarak sadece yüz germe işlemi olarak uygulanıyordu. Bugün, yüzde ışığı ve gölgeleri kontrol etmenin, açıları değiştirmelerin ve yuvarlak eğrilere gitmenin yöntemi olarak kullanılmaktadır

Enjeksiyon tekniklerinde kullanılan ameliyatsız estetik malzemeleri arasında dolgu maddeleri (hyaluronik asit ve diğerleri), kasları gevşeten nörotoksinler (botox vs gibi), yağ yakıcı deoksikolik asit malzemeler kullanılır. Enjeksiyon teknikleri ile enjekte edilen hyalüronik asit dolgusu ile çene çizgisi oluşturulabilir, burun şekli değiştirilebilir, dudaklar daha hacimli hale getirilebilir.

Nörotoksinlerin ve deoksikolik asit kullanımı işe yüzün alt kısmı inceltilebilir, siluet düzene sokulabilir. Tasarım tıp ile birleştirilerek var olan sorunlar giderilerek yüz ideal şekline kavuşturulabilir.

Enjeksiyon teknikleriyle şekil değiştirme

Sıvı rinoplasti, hyaluronik asit dolgu maddeleri ile şekil değiştirmenin en etkileyici örneğidir. Ameliyatsız burun estetiği, burunda vurgu ve ışık noktaları

Yazının Devamı

Elmacık kemiği estetiği

13 Nisan 2022

Yüz güzelliğine ulaşmada elmacık kemiklerinin yüzle uyumu sağlayacak yeterli hacme ve kontura sahip olması istenir. Elmacık kemiği çöküklüğü yaşayan kişiler, yüzlerinin çökük ve yaşlı görünmesi şikayetiyle estetik cerrahiye başvurabiliyor. Elmacık kemiğindeki kontur ve hacim eksikliği sorunları hem cerrahi hem de cerrahi olmayan tekniklerle kalıcı ya da geçici olarak düzeltilebiliyor.

Elmacık kemiği çöküklüğü

Belirgin elmacık kemikleri, güzelliğin evrensel bir göstergesidir, ancak bazı kişilerde elmacık kemikleri doğuştan çökük olabiliyor. Bazı durumlarda ise zamanla yanaklar içerdikleri yağ hacmini, kolajeni ve kas tonunu kaybederek sarkmaya başlar. Bu durumda estetik cerrahi teknikleri ile daha estetik, doğal ve uyumlu bir görünüm sağlamak için yanaklar yeniden şekillendirilebilir.

Yaşlanma sürecinde yanağın hacmi ve dokuları sönebilir, yüzün estetik görünümünü etkileyerek kişinin yorgun ve çok daha yaşlı görünmesine yol açabilir. Yüzü

Yazının Devamı