R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta Başak burcundaki yeniay ile birlikte son derece hızlı ve yenileyici bir atmosfer başlıyor. Yeniay 7 Eylül günü erken saatlerde gerçekleşmiş olacak. Uranüs ile üçgen açıda olması bu dönemde hayatımızda hızlı ve etkin olabileceğimiz değişikliklere kapı açıyor. Haftanın ilk günlerinde, özellikle 6’sı civarında, ilişkilerimizde daha güçlü olmak isteyebiliriz. Karşılıklı konularda beklentileri iyi yönetmemiz gerekiyor. 8’i civarında daha anlaşılır olmaya gayret edelim. 10’undan itibaren Akrep burcuna ilerleyecek olan Venüs, duygusal alanda yorucu, yoğun ve mücadele isteyen durumlara işaret etmekte. Kadınlarla ilgili konular da dikkat çekmeye başlayabilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

5 Eylül Pazar

Ay küçülürken kendimize zaman ayırmaya, dinlenmeye daha çok ihtiyacımız olabilir.

6 Eylül Pazartesi

Henüz yeniay gerçekleşmemiş olsa da, enerjisini şimdiden hissetmeye, hızlanmaya başlayabiliriz.

7 Eylül Salı

Yeniayın güçlü enerjisi altında huzursuzluklara, tartışma ya da kaza çıkarabilecek durumlara dikkat edelim.

8 Eylül Çarşamba

Bugün görüşmeler, anlaşmalar ve ilişkilerimizi gözden geçirmek için önemli fırsatlar sunuyor.

9 Eylül Perşembe

Yeteneklerimizi çok daha verimli şekilde kullanabileceğimiz bir gündeyiz.

10 Eylül Ağustos Cuma

Bugün bazı yıpratıcı durumlar, hoşnutsuzluklar gündeme gelebilir.

11 Eylül Cumartesi

Özellikle alışverişlerde ve maddi konularda ani durumlar, değişiklikler söz konusu olabilir.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde gerek iş ve çalışma konularında, gerekse karşılıklı görüşmelerde daha hızlı ve yenileyici koşullar var. Mesleki konulara daha çok zaman ayırabilir ve aynı zamanda kendinizi ortaya koyabilirsiniz. Yaratıcı konular, çocuklarla ilgili uğraşlar da dikkat çekmekte. Haftanın ilk günlerinde ilişkilerinizi daha dikkatli yönetmelisiniz. 7’sindeki yeniay sağlık, düzen ve iş ortamına değişiklikler getirmekte. 10’u sonrasında dikkat çeken koşullar var. Parasal konularda ve ortaklı işler içinde daha fazla çaba içerisine girebilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde kendinizi daha çok ortaya koyabileceğiniz, hayattan zevk alabileceğiniz imkanlar var. 7’sindeki yeniay yaratıcı çalışmalara, aşk hayatınıza ve arzulara işaret etmekte. Ayrıca bu dönemde iş ortamında ilişkilere de önem vermelisiniz. Haftanın ilk günlerinde karşılıklı konularda daha dengeli olmaya bakın. 7’si ile birlikte, evinizi, ailenizi ve toprağı ilgilendiren durumlarla da daha çok ilgilenebilirsiniz. 10’undan itibaren aşkta ve evlilikte biraz daha özenli olmak gerekebilir. İlişkilere çok daha fazla odaklanabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde yakın çevrenizde, eve, yerleşime yönelik konularda hızlılık ve yenilikler dikkat çekmekte. Aynı zamanda hayattan daha çok keyif alabileceğiniz değişiklikler yapabilirsiniz. Artan bir iletişim, görüşmeler ve yakın çevrenizdekilerle irtibat halindesiniz. Haftanın ilk günlerinde aşkta ve keyif arayışında abartılı durumlar olabilir. 7’sindeki yeniay ev, aile ve köklerle ilgili konuları tetiklemekte. 10’undan itibaren aşkta ve beraberliklerde biraz daha özenli olun. 10’u civarında uğraştırıcı durumlar, düzen ve sağlık konuları daha önemli olabilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde yakın çevrenizde ve evi ilgilendiren konularda daha hızlı davranabilirsiniz. Zihinsel açıdan oldukça aktif günlerdesiniz. Sözlerinize önem verin. Aynı zamanda iş konuları ve para durumunuz hakkında da daha çok düşünebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde evde ya da evinizi ilgilendiren konularda farkındalığınızı yüksek tutmaya bakın. 7’si civarında olaylar daha hızlı ilerlemeye başlıyor. 10’undan itibaren yaratıcı konularda artış ve kendinizi ifade etme olanakları artmakta. Aşkta daha tutkulu ve yoğun olabileceğiniz günler geliyor.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde para durumunuzu, harcamalarınızı daha yakından takip etmek durumunda olabilirsiniz. Aynı zamanda görüşmeler, anlaşmalar ve yakın çevrenizde de hareketlilik yoğun. Haftanın ilk günlerinde görüşmelere, pazarlıklara özellikle dikkat edin. 7’sinden itibaren kişisel girişimlerde kendinize güveniniz artıyor. İş ve para konularında atılımlar mümkün. 10’u sonrasında ise ev ve ailevi konulara odaklanmak mümkün. Evle ilgili işler, yatırımlar, evde ilişkiler önemli sayılır. 10’u civarında bu konulara daha odaklı olabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta burcunuzda gerçekleşen yeniay kişisel isteklerinize daha odaklı olabileceğiniz, yeni istekler duyabileceğiniz koşullara işaret etmekte. Aynı zamanda para konusunda görüşmeler, diyaloglar da dikkat çekebilir. 7’sinden itibaren tam olarak kontrol etmekte zorlandığınız ve gurur konusu yaptığınız durumlara da dikkat etmelisiniz. 10’undan itibaren yakın çevreniz, kardeşler ve iletişim alanında daha duyarlı olduğunuz durumlar gündeme gelebilir. Özellikle 10’u civarında çevrenizde yeni imkanlar da gündeme gelebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde kişisel alanda yeni ümitler, beklentiler dikkat çekmekte. Ancak sizi sınırlayan ya da kimi zaman bekleten, izole edebilen koşullarla da karşılaşabilirsiniz. 7’sindeki yeniay özellikle hizmet, fedakarlık ve iş konularına bir vurgu getirmekte. Yine de arkadaşlıklar, gruplar size yeni ümitler getirmekte. Haftanın ilk günlerinde ilişkilerinizi daha bilinçli yönetmeye dikkat etmelisiniz. 10’u sonrasında parasal alanda yeni fırsatlar ortaya çıkmakta. Ortaklı işler, eşinizi de içine alabilecek konularda daha kazançlı koşullar gündeme geliyor.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde oldukça etkin olabileceğiniz koşullar var. İlişkilerinize de yeni bir gözle bakmaya başlayabilirsiniz. 7’sinde Başak burcundaki yeniay beklenti ve ümitleriniz yönünde daha etkin olabileceğinizi göstermekte. Bu dönemde mesleki konular, ünvanınızı ilgilendiren konularla da yakından ilgilenebilirsiniz. Ancak ilişkilerde belirsizlik yaratan koşulları da aşmak gerekiyor. 10’undan itibaren Venüs’ün burcunuza ilerlemesi size aşkta, ilişkilerde ve keyiflerde daha aktif koşullar getirmekte. İstekleriniz yönünde hareket kazanıyorsunuz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu hafta Başak burcunda gerçekleşen yeniay mesleki konulara, daha fazla dikkat çekmeye ve sorumluluklara vurgu getirmekte. 7’sinden itibaren kendinizi geliştirme ve ortaya koyma yönünde çok daha güçlü adımlar atabilirsiniz. Aynı zamanda gruplar ve arkadaşlıklar içinde de aktifsiniz. Haftanın ilk günlerinde sosyal alandaki imkanları daha iyi kullanmaya bakın. 10’undan itibaren özellikle aşkta ve parasal konularda daha dikkatli olmak gerekebilir. Kimi zaman gizli kalan durumlar ya da elde olmayan nedenler aşk hayatınızı strese sokabilir. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta Başak burcundaki yeniay yaratıcı konuları, kendinizi yeni yollardan ifade etme imkanını ve yabancılarla ilgili olabilecek gelişmeleri öne çıkarmakta. Ayrıca görüşmeler, uzlaşı ve anlaşma gerektiren hassasiyetler de var. Bu dönemde sizi test eden bazı krizler, huzursuzluklar da gündeme gelebilir. Haftanın ilk günlerinde işte ortaklı konuları daha dengeli şekilde yönetmeye bakın. 10’u sonrasında gelecek beklentilerinizde yeni destekler, gruplar ve arkadaşlıklar içinde imkanlar ortaya çıkabilir. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Daha çok bir geçiş döneminde olduğunuzu söyleyebiliriz. 7’sinde Başak burcundaki yeniay bazı stresleri, endişe ya da gerginlik yaratan koşulları tetikleyebilir. Koşullar bu dönemde tam olarak elinizde olmayabilir. Karşıt durumlara da dikkat etmek gerekiyor. Yine de bu dönemde ufuklarınızı genişletebilecek görüşmeler içinde olabilir. Bu bakımdan haftanın ilk günlerini daha iyi kullanmaya bakmalısınız. 10’undan sonra özellikle iş hayatında görüşmeler, yeni olanaklar gündeme geliyor. Kadınlara yönelik konular da dikkat çekebilir. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu hafta 7’sinde karşıt burcunuz Başak’ta gerçekleşen yeniay önemli kararları ve sonuçları öne çıkarıyor. Koşullar çok fazla elinizde olmayabilir ve bu belirli muhasebeleri de zorunlu kılmakta. İlişkilerinizde ve iş ortamına yönelik konularda daha bilinçli adımlar atmaya bakmalısınız. Ortaklı işler, borç, alacak ya da yatırımlarla ilgili konular da dikkat çekiyor. 10’undan itibaren Venüs’ün uyumlu açısı sayesinde aşkta ve sizi mutlu etmesini beklediğiniz konularda daha olumlu gelişmeler ve adımlar mümkün. Hayatınıza yeni ve yabancı kişiler ekleyebilirsiniz.