R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın ilk günlerinde sözlerimizle çok etkin olabiliriz. Düşüncelerimiz oldukça keskinleşebilir ve tartışmaya açık bir ortam da gündeme gelebilir. 11’inde Satürn’ün düzgün harekete geçmesi daha sağlam, uzun vadeli ve ciddi projeleri öne çıkarmakta. Bu dönemde sorumluluklarımız üzerine daha çok gidebiliriz. 13 Ekim’deki ilk dördün oldukça mücadele, planlama ve kararlılık gerektiriyor. İlk dördünler eylem zamanı olduğu için planlı hareket etmek durumundayız. 15’i civarında yeteneklerimizi kullanmak ve gelişen fırsatlardan yararlanmak için çok uygun koşullar var. Kararsız kalmamalı, harekete geçmeliyiz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

10 Ekim Pazar

Dışadönük enerjilerin ve heyecanın öne çıktığı bir gündeyiz. Oldukça abartılı da olabiliriz.

11 Ekim Pazartesi

Boşlukta kalan Ay bazı gecikmelere ya da boş işlere yol açabilir.

12 Ekim Salı

Ciddi bir bakış açısının ve sorumlulukların öne çıktığı bir gündeyiz.

13 Ekim Çarşamba

Önemli adımlar ve mücadele edilmesi gereken koşullar var. Yapıcı ve inşa edici bir tavır ortaya koymalıyız.

14 Ekim Perşembe

Kurallar ve duygusal açıdan kısıtlayıcı olabilecek durumlar var. Daha akılcı olmak durumundayız.

15 Ekim Cuma

Bu fırsatlarla dolu günü daha iyi kullanmak elimizde. Merakımızı geliştiren konulara yönelelim.

16 Ekim Cumartesi

Kendimizi hayatın akışına daha kolay bırakabiliriz. Ruhsal açıdan yaratıcı bir gündeyiz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde ilişkiler ve karşılıklı konular daha fazla karmaşa ve çatışma barındırıyor. Önemli sonuçlar ve muhasebeler yapmak gereği var. Düşmanlık yaratabilecek durumlara dikkat etmek ve aksayan iletişimi toparlamak öncelikli olmalı. Aynı zamanda mesleki alanda, sorumlulukların da fazlası ile vurgulandığı bir dönemdesiniz. 13’ü civarında üzerinizde daha yük taşıyabilirsiniz. İş hayatında uzak görüşlü davranmak gerekiyor. 15’i civarında daha iyi iletişim olanakları var. 16’sı civarında işleri biraz kendi akışına bırakabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde Terazi burcundaki gezegenler özellikle zamanınızı alan, enerjinizi tüketebilecek koşullara işaret etmekte. İş hayatında yeni projeler, girişimler öne çıkmakta. Ancak sağlık ve hizmet konularına da özen göstermelisiniz. Bu dönemde olaylara bakış açınızda aşırı katı olmamaya bakın. 13’ü civarında uzaklar, yabancılarla ilgili işler ve yapılması gereken ödevler dikkat çekebilir. 15’i civarında iş hayatında ortaklı işlere yönelmek faydalı olacak. 16’sı civarında ise sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla daha kolay mutlu olabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Terazi burcundaki gezegenler sizi daha hevesli, yaratıcı ama bir o kadar da risk almaya yatkın kılıyor. Bu dönemde kendinizi ortaya koymanız hiç zor değil. İlişkilerinizde de canlanma var. Diğer yandan iş hayatında bazı krizler ya da sorumluluklar yüzünden daha gerçekçi davranmak durumundasınız. Özellikle 13’ü civarında bu konularda eyleme geçebilirsiniz. Finansal işlere odaklanabilirsiniz. 15’i civarında ise daha kolay ilerleme ve özellikle eğitsel işlerde başarı var. 16’sında hayallerinize şekil vermeye bakmalısınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde kritik ve sizi daha mücadeleci kılan durumlar gündeme geliyor. Gerek eve, ailenize gerekse evliliğinize yönelik alanlarda test altındasınız. Duygusal açıdan olgun ve sorumlu bir bakış açısına ihtiyacınız olabilir. Kimi zaman karşıtlıklarla da yüzleşmeniz söz konusu olabilir. Özellikle 13’ü civarında bu konulara daha gerçekçi ve kararlı şekilde yaklaşmaya bakmalısınız. 15’i civarında ortak kazançlar mümkün ve destek bulabilirsiniz. 16’sı civarında da akıcı koşullar içinde ilerleme imkanına sahip olabilirsiniz.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Haberin Devamı

Bugünlerde çevrenizde konuşmalar, görüşmeler ve değişiklikler açısından oldukça kritik koşullar var. Sözlerinize, tavırlarınıza daha özenli yaklaşın. Kimi zaman tartışmalar gündeme gelebilir. Kardeşlerle ilgili koşullar da meşgul edici olabilir. İş hayatında, beraber çalıştığınız kişilerle ilişkilerde, içinde hizmet ve düzen olan konularda soğukkanlı olmanız yararlı olacak. 13’ü civarında sağlık, düzen ve yorucu olabilecek uğraşlar gündeme gelebilir. 16’sı civarında ise karşılıklı konularda kazanç sağlayabilecek fırsatlar elde edebilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde yeteneklerinize, kazanç ve destek sağlayabilecek girişimlere odaklanabilirsiniz. Parasal açıdan ekstra giderlerinizi, masraflarınızı düşünerek hareket etmelisiniz. İş hayatındaki gelişmeler daha fazla çaba gerektiriyor. Bu arada sevdiklerinizle ilgili konularda, aşk hayatınızda daha düşünceli olabilirsiniz. 13’ü civarında çocuklarla ilgili konularda, hayattan memnuniyetinizi ilgilendiren alanlarda, spekülatif konularda daha uzun vadeli düşünmelisiniz. 15’i civarında mesleki konularda destek bulmak zor değil. 16’sında ilişkiler hassaslaşabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde oldukça dinamik, mücadele içeren koşullar, hassasiyetler gündeme geliyor. Atılımlar, başlangıçlar içinde olabilirsiniz ancak tartışma çıkarabilecek durumlara da hazır olmalısınız. Daha sakin ve dengeli bir yol izlemeye çalışmalısınız. Ayrıca evinizi, ailenizi ya da gayrimenkulleri ilgilendiren durumlarla da ilgilenebilirsiniz. Özellikle 13’ü civarında büyük bir gayret ve mücadele dikkat çekiyor. Sorumluluklarınızı ihmal etmemelisiniz. 15’i civarında fırsatlar ve şansı iyi değerlendirmeye bakmalısınız. 16’sında çaba göstermek gerekebilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde olaylar karşısında daha sakin ve öngörülü hareket etmeye özen göstermelisiniz. Kimi zaman gizli, yıkıcı ve belirsizlik yaratan durumlar, huzursuzluklar gündeme gelebilir. Aşırı riskli işlere girmemek en iyisi olacak. Düşüncelerinizde daha sorumlu ve gerçekçi olmak durumundasınız. Özellikle 13’ü civarında daha yapıcı düşünmelisiniz. Yakın çevreniz ve görüşmeler sorumluluk getirebilir. 15’i civarında ev ve toprakla ilgili kazançlar mümkün olabilir. 16’sında kendinizi daha yaratıcı ve mutluluk hissedebileceğiniz faaliyetlere girebilirsiniz. 

YAY    Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde Terazi burcundaki hareketlilik sizi sosyal alanda, gruplar ve arkadaşlıklar içinde daha etkin ve hızlı kılıyor. Ancak bu alanlarda ilişkilerinize de dikkat etmelisiniz. Kimi zaman aşırı duygular ya da tutarsızlıklar gerginliklere neden olabilir. Bu dönemde birikimlerinizi ve işle ilgili konuları daha sorumlu ve ciddi bir gözle değerlendirebilirsiniz. Özellikle 13’ü civarında paranızı ve işle ilgili konuları harekete geçiren önemli adımlar gündeme gelebilir. 15’i civarında eğitim, görüşmeler ve olumlu haberler dikkat çekebilir.

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak) 

Bu dönemde önemli ve kritik adımlar, özellikle iş hayatında statünüzü ilgilendiren hareketlilik, evlilik ve ortaklıklarla ilgili konular öne çıkmakta. Bu alanlarda rekabet, tartışma ya da girişimler dikkat çekiyor. Özellikle 13’ü civarında kişisel konularda çok daha atılgan bir şekilde öne çıkabilirsiniz. Ancak bir yandan da programlı olmaya dikkat etmelisiniz. 15’i civarında maddi alanda kazanç ve destek sağlayabilecek fırsatlar gündeme gelebilir. 16’sı civarında ise görüşmeler, hareket ve iletişim açısından oldukça canlı durumlar var. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde fikirlerinizle, inanç ve görüşlerinizle daha fazla dikkat çekebilirsiniz. Uzaklar, yabancılar, eğitsel konular, medya içindeki konular sizi daha etkin kılabilir. Ancak tavırlarınızda daha dengeli kalmaya da bakın. Kimi zaman gizli kalan ya da kısıtlayıcı olan koşullar söz konusu olabilir. Özellikle 13’ü civarında geçmişten kaynaklanan durumlar, bazı hassasiyetler ya da sorumluluklar dikkat çekiyor. 15’i civarında ise şahsi girişimlerinizde daha olumlu adımlar atabilirsiniz. 16’sı civarında da parasal dalgalanmalar gündeme gelebilir. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde ortaklı işler, mali konular ve kimi zaman stres ve korku yaratabilecek koşullar gündeme gelebilir. Eşinizin ya da ortağınızın maddi konuları, miras, borç ya da alacaklarla ilgili olarak ani adımlar ve değişiklikler söz konusu olabilir. Olaylara bakış açınızda daha yapıcı ve sorumlu düşünmek durumundasınız. 13’ü civarında arkadaşlıklar içinde ya da işte gruplarla ilgili konularda daha yapıcı ve sorumlu davranmak söz konusu olabilir. 15’i civarında da hassasiyet içeren koşullar öne çıkabilir. 16’sı civarında şahsi alanda değişiklikler vurgulanıyor.