R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Dolunayın arkasından ilişkilerimizi yeniden gözden geçirdiğimiz bir dönemdeyiz. Bu dönemde hem sevdiklerimizle ilgili konulara, hem de maddi koşullara daha fazla önem verebiliriz. 27 ve 28’i civarında aşkta ve parasal konularda cömert olma eğilimindeyiz. Güçlü hayaller ve beklentilerimiz var. Ancak sevgi konusunda aşırı beklentilere dikkat edelim. 28’i civarında daha dikkat çekici işler, gösterişli durumlar ve duygusal ifade dikkat çekiyor. 30’u civarında kararlılık ve mücadele teması var. 30’unda Akrep burcuna ilerleyen Mars daha odaklı ve hırslı bir tutum içine girebileceğimizi anlatmakta.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

24 Ekim Pazar

Öğle saatlerinde görüşmeler ve hızlanan bir iletişim var. Pek çok yöne dağılabiliriz.

25 Ekim Pazartesi

Düşüncelerimizde samimi olsak bile, biraz daha sağduyulu olmakta fayda var.

26 Ekim Salı

Su elementindeki vurgu duygusal bağlara ve bizi daha güçlü bir empati kurmaya yöneltiyor.

27 Ekim Çarşamba

Ticari konularda daha zeki fikirler ortaya koyabiliriz. Duygularımızı daha samimi anlatabiliriz.

28 Ekim Perşembe

Günün ilk yarısında güvensizlikler olabilir. Ancak öğle sonrasında başarıya odaklıyız.

29 Ekim Cuma

Karşılıklı konularda hassasiyetler var. Tepkilerimizde daha kontrollü olmaya bakalım.

30 Ekim Cumartesi

Duygularımızı göstermek konusunda iddialıyız ve cömert beklentiler içinde olabiliriz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde ilişkilerinizdeki tutumunuz ve karşılıklı konularda beklentiler var. Kendinizi ortaya koymakta, istekleriniz yönünde ilerlemekte daha kararlı olabilirsiniz. Aşkta, sosyal alanda yeni insanlar, yeni çevreler dikkat çekebilir. 24’ü civarında hızlı hareket etmek ve yakın çevrenizde ziyaretler, görüşmeler dikkat çekebilir. 28’i civarında aşkta ve kendinizi ortaya koymak yönünde daha yüksek bir heyecan ve motivasyon söz konusu. Hayatın güzel yönlerine odaklısınız. 30’u sonrasında bazı riskli gelişmeler dikkat çekebilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde kimi zaman kontrol edilemeyen olaylar, hassasiyetler, sağlık ve düzen konuları sizi daha fazla meşgul edebilir. Enerjinizi dağıtmamalı ve kendinize daha çok zaman ayırmalısınız. Uğraştırıcı durumlar dikkat çekmekte. 24’ü civarında parasal konular ve harcamalarınızla ilgili değişiklikler gündeme gelebilir. Bu dönemde finansal işler, ortaklı maddi konular zamanınızı alabiliyor. 28’i civarında ailevi işler, toprağa yönelik çabalar olumlu sonuçlar getirebilir. 30’u sonrasında evlilik ve ortaklıklarda yeni koşullar başlıyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde arkadaşlar arasında ve sosyal alanda bazı sonuçlar, değerlendirmeler, hassasiyetler var. Gelecek yönünde planları değiştirmek, başka çıkışlar aramak mümkün. Yenilikçisiniz. Aynı zamanda aşk ve beraberlikler açısından canlı günlerdesiniz. Kendinizi duygusal açıdan daha cömert hissedebilirsiniz. 24’ü civarında kişisel istekler ve yeni adımlar öne çıkıyor. 28’i civarında sözlerinizle daha güçlü bir etki yaratabilir ve anlaşmalarda başarı elde edebilirsiniz. 30’u sonrasında sağlık ve çalışma ortamındaki konulara özen gösterin.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde ev ve toprak konuları ile işinizi ilgilendiren önemli kararlar ve sonuçlar var. Kendinizi göstermek konusunda iddialı davranabilirsiniz. Kararsız kalmayacaksınız. Cesaretinizi doğru yönde kullanmaya bakın. Bu dönemde iş ve çalışma açısından kazanç getirebilecek görüşmeler de mümkün. 24’ü civarında riskli işlere girişmemek daha iyi olabilir. 28’i civarında özellikle maddi alanda kazançlar ve destekler yaratabileceğiniz fırsatlar var. 30’u sonrasında kişisel alanda çok daha kararlı ve tutkulu olabilirsiniz.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Haberin Devamı

Bugünlerde düşüncelerinizi, inançlarınızı daha güçlü şekilde ortaya koyuyor olabilirsiniz. Sözlerinizle dikkat çekebilirsiniz. Ancak karşıt görüşmeler ve tartışmalar da gündeme gelebiliyor. Uzaklar, eğitsel işler ve olaylara bakış açınızda daha dengeli kalmaya bakın. Bu dönemde aşkta ve sizi mutlu edebilecek konularda olumlu zamanlar da var. 24’ü civarında arkadaşlıklar yeni fikirler getirebilir. 28’i civarında şansınızı daha iyi kullanmaya bakın. 30’u sonrasında evinize, toprağa ve ailenize yönelik işler daha fazla dikkat çekmeye başlayabilir. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde maddi konular ve yakın çevrenizde olup bitenler, düşüncelerinizi keskinleştirebilecek olaylar gündeme geliyor. Bazı riskli işler ya da karar verme zorunluluğu taşıyan durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Göstereceğiniz cesaret sayesinde çok şey yapabilirsiniz. Ev ve toprakla ilgili kazançlar mümkün. 24’ü civarında sorumluluklar sizi daha meşgul etmekte. 28’i civarında ortaklı ve bağlayıcı durumlarla karşılaşabilirsiniz. 30’u ile birlikte, görüşmeler, ziyaretler ve kardeşlerle ilgili gelişmeler daha kararlı bir hal alabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde yeni girişimler, istek ve arzular dikkat çekiyor. Kendinizi enerjik ve girişken hissettiğiniz günlerdesiniz. Ancak karşıtlık içeren durumlara, bazı muhalefet yaratan durumlara ve fiziksel risklere de dikkat etmelisiniz. 24’ü civarında yolculuklar ve yeni şeyler arzusu var. Bu dönemde arkadaşlıklarda canlanma, mutluluk getiren olaylar da mümkün. 28’i civarında sevdiklerinizle bir arada olmak, daha fazla paylaşım var. 30’u sonrasında ise parasal konularda daha fazla çaba ve kararlılık içeren olaylarla gündeme gelebilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde Güneş’in burcunuza ilerlemiş olması kararsızlıkları dağıtmakta. Eskisine oranla daha fazla şey yapma çabası içindesiniz. Ancak iş ve çalışma konuları, altınızda çalışanlarla ilişkiler ve sağlık, düzen konularına özen göstermelisiniz. Bu konular sizi daha çok yorabiliyor. Bu dönemde kazanç sağlayabilecek işlere odaklanın. 24’ü civarında düşüncelerinizde daha sakin kalmalısınız. 28’i civarı size daha fazla başarı, tanınma ve dikkat çekme getiriyor. 30’u sonrasında Mars’ın etkisi ile daha güçlü ve odaklı olmaya başlıyorsunuz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde arkadaşlıklara, gruplar içindeki etkileşime daha çok özen göstermelisiniz. Daha heyecanlı tepkiler verebildiğiniz, fazla tutkulu olduğunuz durumlar var. Aşkta ve kendinizi gösterme konusunda cesur davranabilirsiniz. Hayatın güzel yönlerine de vurgu var. 24’ü civarında karşılıklı konularda iyi bir dinleyici olmaya gayret edin. 28’i civarında ise düşüncelerinizi yaymak, yeni insanlarla karşılaşmak açısından daha olumlu bir hava yakalayabilirsiniz. Ancak 30’undan sonra riskli ve bilmediğiniz işlere girişmemelisiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Son zamanlarda gündeme gelen önemli konular ve rekabet içeren durumlar yüzünden kendinizi zor kararlar içinde bulmuş olabilirsiniz. Bu dönemde evinizi, yerleşimi ve ailevi işleri ilgilendiren yenilikler içinde olabilirsiniz. Bitişler ve başlangıçlar bir arada yaşanıyor. 24’ü civarında zaman alan işlerinizi düzene sokmaya bakabilirsiniz. 28’i civarında bazı gizli durumlar psikolojinizi hassas kılabilir. Ortaklı kazançlar da mümkün. 30’undan sonraki günlerde kararlılık artmakta. İşte ve grup çalışmalarında daha odaklı davranabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bugünlerde mesleki hedeflere ve sorumluluklara daha odaklı olabilirsiniz. Yakın çevrenizde hızlı değişiklikler, görüşmeler ve iletişim açısından oldukça meşgul edici bir ortam var. Sözlerinizle de daha etkin olabilirsiniz. 24’ü civarında aşkta ve mutlu edebilecek konularda, arkadaşlıklarda daha hareketlisiniz. Sosyal açıdan canlılık 28’i civarında de dikkat çekiyor. Karşılıklı konular, görüşmeler önemli. 30’u sonrasında mesleki konulara odaklanma gereği artıyor. Bu yeni dönemde kendinizi göstermek yönünde oldukça hırs yapabilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde Güneş’in Akrep burcuna ilerlemesi görüşlerinizi göstermek ve yeni çevrelere girmek açısından daha aktif hale getiriyor. İş alanında göstereceğiniz cesaret ve çabalar çok önemli. Bu dönemde yeteneklerinizi ortaya koymaya gayret göstermelisiniz. 24’ü civarında daha çok özel hayatınıza, eve yönelik işlerle daha çok ilgilenebilirsiniz. 28’i civarında işle ilgili projeler ve yaratıcı çabalar dikkat çekebilir. Elinizden gelen çabayı gösterebilirsiniz. 30’u sonrasında uzaklarla ilgili işler, yabancılar ya da eğitim hayatına ait uğraşlar hız kazanabilir.