R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Kritik bir haftadayız. Ayın 1 ve 2’sinde yan yana gelen Mars, Uranüs ve kuzey ay düğümü heyecan getiren olaylar, başkaldırı ve dengesizlik getirebilir. Özellikle finansal alanda, altın dahil parasal ve toprağa ilişkin konularda sürprizler, dengesizlikler mümkün. Hafta hızlı gelişmelerle açılıyor. Jüpiter’in geri hareketi bir süredir bizi heyecanlandıran, liderlik ve yenilik ihtiyacını gözden geçireceğimizi, inançlarımızı gözden geçirebileceğimizi anlatıyor. 4’ü sonrasında düşüncelerimizi pratiğe aktarma ve düzene sokma yönünde daha başarılı olabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

31 Temmuz Pazar

Yeniay enerjisi altında daha etkin ve hızlı davranabiliriz. Boş durmayacağız.

1 Ağustos Pazartesi

Çaba içerisindeyiz. Geçmişten kalan alışkanlıkları aşmaya çalışacağız.

2 Ağustos Salı

Başkalarından beklentimizin yüksek olduğu bir gündeyiz. Denge kurmak gerekiyor.

3 Ağustos Çarşamba

Ailevi konular, hassasiyetler var. Ay yanan yolda iken tartışmalar da gündeme gelebilir.

4 Ağustos Perşembe

Duygusal açıdan zor bir günde olabiliriz. Olumsuz duyguları kontrol altında tutmaya bakalım.

5 Ağustos Cuma

Beklenmedik durumlar ve harcamalar gündeme gelebilir.

6 Ağustos Cumartesi

Duygusal açıdan bizi yıpratabilecek koşullar var. Biraz daha uzak görüşlü olmaya bakalım.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde birikimleriniz, para durumunuz ve harcamalarınız konusunda daha bilinçli olmalısınız. Beklenmedik durumlar, masraflar gündeme gelebilir. Aslan burcundaki yeniay da yaratıcı konulara, spekülatif uğraşlara, kimi zaman riskli durumlara işaret etmekte. Gruplar ve arkadaşlıklar içinde de ciddi olma gereği olabilir. 2’si civarında karşılıklı konularda daha sakin olmaya bakın. 4’ünden sonra iş, düzen ve çaba gerektiren projeler öne çıkabilir. 5’i civarında da endişe yaratan bir durumu cesaret göstererek aşabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde burcunuzda meydana gelen üçlü birleşim sizi daha girişken, gergin ve başkaldırıcı yapabilir. Hırsınızı, öfkenizi dengede tutmaya özen gösterin. Bu dönemde evinize, yerleşime ve ailenize yönelik konularla da ilgilenebilirsiniz. Ancak iş ve ev arasındaki konular test edebilir. 2’si civarında özellikle daha dengeli kalmaya bakın. 4’ü sonrasında yaratıcı konular, zekanız ile kazançlı çıkabileceğiniz olanaklar artmakta. 5’i civarında ise karşılıklı bir konuda ya da evlilikte daha sakin olmaya özen göstermelisiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde kendinizi güvensiz ya da huzursuz hissettiğiniz durumlar, kimi zaman sebepsiz şekilde gündeme gelen ani olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde sizi hareket halinde tutan çok şey var. Yolculuklar, ziyaretler ve görüşmeler yolu ile kendinizi daha fazla gösterme imkanı bulabilirsiniz. 1’i civarında ailevi konulara, yakın çevrenize daha odaklı olabilirsiniz. 4’ü sonrasında ev, toprak ve yerleşim konularında hareket ve hız artmakta. Ancak 5’i civarında düzen, sağlık ve hizmet içeren bir olayda daha dayanıklı kalmalısınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde gelecek yönündeki hedefleriniz ve istekleriniz yönünde bazı ani değişiklikler, yeni ilgiler ve istekler de gündeme gelebilir. Bu dönemde para durumunuza, kaynaklarınıza daha fazla özen göstermelisiniz. Kaynaklarınız konusundaki farkındalığınızı arttırın. 1’i civarında oldukça hızlı ve zihinsel açıdan hareketlisiniz. 4’ünden sonra kafaca odaklanabileceğiniz işlerde, zihinsel alanda aktif olabilirsiniz. 5’i civarında ise aşkta ve güzel olan şeylerle ilgili konularda müsrif olmamaya özen göstermelisiniz.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Burcunuzda ilerleyen Güneş size daha güçlü bir farkındalık ve başkalarını etkileme gücü veriyor. Bu dönemde kendinizden daha çok söz ettirebilir, ilgi çekebilirsiniz. Bu dönemde iş hayatında yeni olasılıklar ama aynı zamanda düzeninizi bozabilecek bazı gelişmeler de bekleyebilirsiniz. Karşıtlık içerebilecek durumlara ve ilişkilerdeki sorumluluklara dikkat etmelisiniz. 1’i civarında maddi işler için çabalarınız artabilir. 4’ünden sonra kazançlar ve iş alanında daha hızlı olabilirsiniz. 5’i civarında evde daha sakin olmaya çalışmalısınız. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde henüz netleşmemiş durumlar sizi biraz daha dalgın ve dikkatsiz kılabilir. Ancak 4’ünden sonra kişisel alanda etkinliğinizi arttırabilirsiniz. Bu dönemde olaylara bakış açınız, yeni insanlar ve yeni çevrelerle alakalı konularda, uzakları içine alabilecek gelişmelerde sürprizlere hazır olmalısınız. İnanç ve görüşlerinizde radikal olmamaya bakın. 1’i civarında bu stresler daha yüksek olabilir. 4’ünden sonra yeni girişimler ve farkındalıklar artacak. 5’i civarında ise görüşmelerde ve yakın çevrenizde bazı gerginlikler söz konusu olabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde yeni istekler, gruplar ve arkadaşlıklar içinde size daha fazla hareket ve iletişim sağlayabilecek gelişmeler bekleyebilirsiniz. Ancak parasal konularda, ortaklı işlerde, miras ya da borç alacak işlerinde daha sakin düşünmelisiniz. Kimi zaman psikolojik açıdan sizi değiştiren bir durum ile de karşılaşabilirsiniz. 1’i civarında bu hassasiyetler daha çok gündeme gelebilir. 4’ü sonrasında da evraklar, yazışmalar ve görüşmeler içinde daha dikkatli olmaya bakın. 5’i civarında harcamalarınızı arttırabilecek durumlar, hızlı çabalar içindesiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde işinizi, hedeflerinizi ilgilendiren konulara daha odaklı olabilirsiniz. Aynı zamanda evde, ailevi konularda da sizi sorumlu kılan konular ve bazı kısıtlamalar da olabilir. Bu hafta ilişkilerinizde, evlilikte ve ortaklı konularda bazı sürprizler, beklenmeyen değişiklikler gündeme gelebilir. Tartışmalara dikkat etmelisiniz. 1’i civarında gruplar ve iş içinde daha etkin davranmak gerekiyor. 4’ü sonrasında hedefleriniz yönünde daha hızlı ve etkin olabileceksiniz. 5’i civarında ise kişisel bir konuda daha planlı olmaya bakmalısınız. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

İlginç gelişmeler ve sizi meşgul eden durumlar var. Aslan burcundaki Güneş fikirlerinizi ve tanınırlığınızı öne çıkarabileceğiniz, yeni ve yabancı kişilerden ilgi görebileceğiniz ortamlar yaratıyor. Ancak bu dönemde iş ortamında ve genel olarak hizmet ve düzen içeren konularda daha sakin ve akılcı olmaya bakmalısınız. Kimi beklenmedik gelişmeler çalışma hayatınızı strese sokabilir. 1’i civarında bu konularda daha fazla şey yapmak durumunda olabilirsiniz. 5’i civarında ise riskli ve gizli durumlara özellikle dikkat etmelisiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde maddi durumunuzu, kaynaklarınızı ilgilendiren konularda, iş hayatınızda daha sorumlu ve gerçekçi olmak durumundasınız. Aslan burcundaki Güneş ortaklı bir işin, yatırımın ya da sizi psikolojik açıdan da bağlayan bir durumun hassasiyet yarattığını gösteriyor. Yine bu dönemde aşkta, içerisinde spekülasyonun ya da risklerin söz konusu olduğu durumlarda ani durumlar gündeme gelebilir. Yaratıcı yönlerinizi farklı şekilde ortaya koyma imkanınız var. 5’i civarında planlarınızda biraz daha esnek olmaya bakmalısınız. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bugünlerde önemli değerlendirmeler, muhasebeler söz konusu. Son altı aydır devam eden koşullar değişmeye başlamakta ve iyi ya da kötü bazı sonuçlar almaktasınız. Bu dönemde karşılıklı konular da dikkat çekiyor. Ayrıca bu dönemde zihinsel açıdan sizi geren, endişe ya da korku kaynağı olabilecek konular gündeme gelebilir. 1’i civarında bu konularda daha çok çaba sarfedebilirsiniz. 4’ünden sonra ortaklı işler, yatırımlar gündeme gelebilir. 5’i civarında da sorumluluklar ve sizi öne çıkarabilecek çabalar içinde olabilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde sizin kontrolünüzde olmayan ancak zamanınızı, enerjinizi alabilecek uğraşlar içinde olabilirsiniz. Çalışma hayatınıza yönelik konular, iş ortamınızda yeni projeler, istekler gündeme gelebilir. Ayrıca bugünlerde yakın çevrenizde, görüşmelere ve iletişiminize anilik getiren değişiklikler de gündeme gelebilir. 1’i civarında ortaklı bir konu için daha fazla çaba sarfedebilirsiniz. 4’ünden sonra da işle ilgili görüşmeler, teklifler ve ortaklıklar açısından hızlanan bir trafik olabilir. 5’i civarında inançlarınızda biraz daha esnek olmaya gayret edin.