R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

 

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta kendimize güvenmek konusunda bazı ciddi değerlendirmeler içinde olabiliriz. Haftanın ilk günlerinde sınırlamalar ve yavaş ilerleme olabilir. Bu dönemde olayları fazla kişiselleştirmemeye, ısrarcı olmamaya çalışalım. Aşkta ve sevdiklerimiz ile ilgili konularda daha sıcakkanlı ve dışadönük olabiliriz. Özellikle 18’i civarında kazançlı olabilecek fırsatlar var şanslar var. Ancak 19’u civarında parasal konularda daha özenli olmak ve kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. 20’si civarındaki yeni gelişmelere de dikkat edelim. Zira bu olaylar önümüzdeki aylarda bizi daha fazla meşgul edebilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

14 Ağustos Pazar Bugün arayış içinde olabiliriz. Düşüncelerimiz ile duygularımızı eşleştirmek pek kolay olmayabilir.

15 Ağustos Pazartesi Yeni bir durum, yeni bir olasılık bize cesaret verebilir. Kendimize daha çok güvenmeliyiz.

16 Ağustos Salı Işıkların uyumu güçlü kişilerin desteğini alabileceğimizi gösteriyor. Ancak görüş ve inançlarımızda abartılı olmayalım.

17 Ağustos Çarşamba Maddi konularda daha ısrarcı olabiliriz. Ancak harcamalara da dikkat edelim.

18 Ağustos Perşembe Bugün beklenmedik koşullar kararlarımızı gözden geçirmemize neden olabilir.

19 Ağustos Cuma Özellikle öğle saatlerinde daha sakin ve dengeli olalım. Kıskançlıklar yüzünden kayıplara uğrayabiliriz.

20 Ağustos Cumartesi Bugün hızlı hareket kolay ancak sözlerimize çok daha dikkat etmeliyiz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde kendinizi ortaya koymak, yaratıcı olmak ve sahneye çıkmak konusunda önemli fırsatlar ve tecrübeler var. Aşk hayatınıza ve güzellikle ilgili konulara zaman ayırabilirsiniz. Ancak haftanın ilk günlerinde sizi daha ciddi düşünmeye iten bazı nedenler de söz konusu. 15’i civarında cesaretiniz sayesinde kendinize yeni yollar açabilir, daha çok kişi ile bir araya gelebilirsiniz. 19’u civarında ise maddi konularda daha fazla çaba sarfedebileceğinizi görüyoruz. 20’si civarında da sözlerinize ve iletişiminize daha çok özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde konumunuzu, statünüzü önemli kılan, size daha fazla tanınma getiren imkanlar var. Son zamanlarda işte ve parasal hedeflerde de önemli bir mücadele, odaklanma yaşandı. Haftanın ilk günlerinde hem işinizi, hem de eve ilişkin konuları önemseyebileceğiniz koşullar var. 15’i civarında riskli işlere girmemek daha yerinde olacak.

Bu dönemde toprakla ilgili ya da eve yönelik hareketlilik size bazı kazançlar ve destekler sağlayabilir. Özellikle 19’u civarında kişisel istekleriniz yönünde oldukça kararlı davranabilirsiniz.

 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde Aslan’da ilerleyen Güneş ve Venüs daha olumlu bir iletişim, karşılaşmalar ve düşüncelerinizi dikkat çekici şekilde ifade edebileceğiniz fırsatlar getirmekte. Hareket ve iletişim konularında olumlu tecrübeler de mümkün. 15’i civarında arkadaşlıklar ve gruplar içinde sizi daha girişken kılabilecek adımlar atabilirsiniz. 19’u civarında ise kendinizi güvende hissetmek konusunda ya da parasal işlerde daha dikkatli olun. 20’sinden itibaren burcunuza yerleşecek olan Mars bu dönemde önemli girimlere ve mücadele içeren koşullara işaret ediyor.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde para durumunuz ve işle ilgili konularda kendi yetenek ve birikimlerinizi daha akılcı şekilde kullanmaya çalışmalısınız. Destek bulmakta zorlanmayacaksınız ancak harcamalarınızı daha dikkatli yönetmeye gayret edin. Haftanın ilk günlerinde kendinizi göstermek konusunda oldukça iddialı olabilirsiniz. İşiniz ile ilgili bir yeni bir bakış açısı söz konusu. 19’u civarında ise gelecek yönündeki düşünceleriniz ve kazanç getirebilecek planlar üzerinde daha kararlı olabilirsiniz. 20’si sonrasında dedikodular huzursuzluk yaratabilir.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde Güneş ve Venüs burcunuzda ilerlerken hayatın keyif veren konularına, aşka ve ilişkilere yönelik bir hareketlilik dikkat çekebilir. Şahsi konularda yeni istekler, arzular gündeme geliyor. Haftanın ilk günlerinde bazı sonuçlar ve değerlendirmeler içindesiniz. Aynı zamanda uzaklarla ya da yabancıları da içerebilecek konulara yönelebilirsiniz. 19’u civarında ise özellikle iş hayatınızda ve sorumluluklar alanında elinizden gelenin en iyisini yapabilecek bir kararlılık gösterebilirsiniz. 20’si sonrasında arkadaşlar ve gruplar içinde daha sakin olmaya bakın. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde burcunuzda ilerleyen Merkür detay gerektiren konularda, organizasyon işlerinde sizi daha hızlı ve becerikli kılabilir. Ancak bazı belirsizlikler ve geçmişten kalan konuların da gündeme geldiği koşullar var. Bitirme aşamasında olan işleriniz olabilir. Aşkta da karmaşık ya da platonik durumlar mümkün. Haftanın ilk günlerinde yeni bir konuya adım atma cesareti gösterebilirsiniz. Endişelerinizi aşmalısınız. 19’u civarında olaylara yeni bir bakış açısı ve tecrübe kazandırabilecek imkanlar yakalayabilirsiniz. 20’sinden sonra da işte temponuz yükseliyor. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde yeni düşünceler, olasılıklar ve arkadaşlar içinde daha aktif olabileceğiniz imkanlar var. Gelecek yönünde size destek verebilecek ilişkiler kurabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde bu konularda belirli muhasebeler yapabilirsiniz. 15’i civarında bir ortaklık, görüşme ya da yakın ilişkilerinizi ilgilendiren bir konuda daha fazla çaba göstermek iyi olacak. 19’u civarında ise ortaklı bir para ya da finans konusunda elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışabilirsiniz. 20’si sonrasında uzaklarla ilgili işler hız kazanmaya başlayabilir.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde Aslan’da ilerleyen Güneş ve Venüs toplum içindeki yerinizi, sorumluluklarınızı ilgilendiren konulara güçlü bir ışık getiriyor. Bu alanda ilişkiler ve değişik fırsatlar sunabilecek ilişkilerden de yararlanabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde daha iyi organize olmak ve bazı yorgunlukları hesaba katmak gerekebilir. 19’u civarında ise anlaşma gerektiren bir konuda daha bilinçli ve esnek olmaya çalışmalısınız. Ortak kazançlar üzerinde durabilirsiniz. 20’si sonrasında finansal işlerde, yatırımlarda daha özenli davranmak gerekiyor. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde dost Yay burcundaki Güneş ve Venüs’ün ilerleyişi size daha çok güven ve heves getirmekte. Ruhsal açıdan yeni şeyler öğrenmeye açıksınız. Yolculuklar ve yabancılarla ilgili konularda kazançlar ve destekler bulabilirsiniz. 15’i civarında farklı fikirler üzerinde durabilirsiniz. 19’u civarında ise zaman alabilecek işlerde daha pratik ve dikkatli olmaya bakmalısınız. Kimi zaman hizmet ya da sağlık konuları meşgul edici olabilir. 20’sinden sonra evliliğe ve kimi zaman karşıtlık, düşmanlık içeren konulara daha sakin yaklaşmaya dikkat etmeye başlayın. 

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde güçlü destekler yok ancak Merkür’ün konumu işlerinizi organize etmek ve yeteneklerinizi kullanmak yönünde sizi daha hızlı ve meraklı kılıyor. Uzaklarla, yabancılarla olan iletişiminizi daha iyi hale getirebilirsiniz. 15’i civarında evinize ya da ailenize yönelik bir konuda hızlı adımlar, yenilikler yapmak isteyebilirsiniz. 19’u civarını daha iyi kullanmaya, değerlendirmeye bakın. Yaratıcı alanda kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz. 20’si sonrasında ise başta sağlık olmak üzere, düzen ve organizasyon konularına dikkat etmelisiniz. 

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Yılın bu döneminde hayatınızda bir değerlendirme yapmak ve muhasebeye gitmek ihtiyacı içindesiniz. Başkalarından duyacağınız görüşler de önemli. İlişkilerinizde, evlilikle ilgili konularda daha çok şey yapabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde, 15’i civarında yakın çevrenizde daha çok hareketlilik ve yenilik var. Düşüncelerinizde daha hızlı olabilirsiniz. 19’u civarında ise daha fazla çaba ve kararlılık göstermek gerekebilir. Toprak, gayrimenkul gibi konularda belirli çabalar, hedefler var. 20’sinden sonra da kendinize güveniniz artmakta. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde karışık etkiler söz konusu ve kendinizi başkalarına göre ayarlamanız, ilişkilerinize zaman ayırmanız gerekebilir. Ortaklı işler, görüşmeler içinde yeni teklifler gündeme gelebilir. Aynı zamanda iş ve çalışma konularında da meşguliyetler var. Haftanın ilk günlerinde para kazanma yönünde, iş hayatında daha cesur adımlar deneyebilirsiniz. 19’u civarında da ilginç bir düşünceyi daha somut hale getirebilecek bir çaba ve kararlılık içinde olabilirsiniz. 20’sinden sonra ise eve yönelik işler ve işle ilgili bazı bitişler dikkat çekmeye başlayabilir.