19.10.2025 - 05:37 | Son Güncellenme:
Kentte kazı çalışmaları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Kaan İren başkanlığında devam ediyor.
Sarayın içinde
Kentte yaşayanların beslenme ve mutfak alışkanlığını araştıran arkeologlar, "Lidya mutfağı" olarak adlandırılan bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekibin penset ve spatül gibi diş hekimliğinde kullanılan küçük ve hassas aletlerle yaptığı çalışmalarda, fare, kedi ve köpek kemiklerine de rastlandı. Arkeologlar, balık omurgası ve kılçıkları elde edilen bölgede balıkçılık yapıldığını ortaya koydu.
Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Kaan İrem, Lidya mutfağının sarayın içinde bir bölüm olduğunu varsaydıklarını vurgulayarak, "Bu seneki çalışmalarda iki yeni ocak bulduk. Geçen yıllarda fare ve kedi bulunduğundan bahsetmiştik. Farelerimizin sayısını dörtledik ve çok sayıda tohum ve balık artıkları ele geçti. Ayrıca yenmiş köpek kemikleri de bu sene elimize geçmeye devam etti. Yenmiş köpek kemiklerinin bulunması Lidya mutfağında köpek eti tüketildiğini bir kez daha onayladı" ifadesini kullandı.