Geri Dön
Aynı anda birden fazla kitabı okumak ve daha çok okumak

Aynı anda birden fazla kitabı okumak ve daha çok okumak

Kitap okumak 'insanın acısını insan alır' sözünün hayata tezahürüdür. Kendi derdinizi unutup okuduğunuz kitaptaki karakterin acısına kendinizi kaptırmaktır. Tek başınıza huzurlu vakit geçirirken aslında yalnız olmamaktır...

fevziye Adamcıl Küçükay
fevziye Adamcıl Küçükay

'Kürk Mantolu Madonna' kitabında, Raif’in bir kızı olduğunu, (çocuk trenden el sallarken) anladığı anı nasıl yazarla birlikte yaşamayız ve o aşk hikâyesinin kahramanlarına nasıl ağlamayız... Fakat bu okumaları yaparken, bir kitabı bitirmeden diğer kitaba geçmemek mi? İkinci, üçüncü hatta dördüncü kitabı da birlikte okumak mı? Aynı anda birden fazla kitap okumak, okumayı artırmak veya keyiflendirmek için yapabileceklerimizin bir yöntemi olabilir mi? Stereo okuma denilen aynı anda birden fazla kitabı okumak için neler yapabiliriz gelin bakalım...

Haberin Devamı

Farklı ortamlarda kitaplarınız bulunsun

Farklı uzunluklarda farklı türlerden kitapları, farklı yerlerde farklı psikolojilerdeyken aynı zamanda okuyabiliriz. Çantanızda, ofiste, televizyon karşısında, yatak odanızda böyle bir ortam yarattığınızda, okunacağı yere göre kitapları kategoriye ayırmış ve daha çok okumuş olursunuz. Kitap okumak enerji verir, kitapları bitirdiğinizde sebebini bilmediğiniz bir huzurla dolarsınız.

Bir başucu kitabınız olsun

İnsanın başucu kitabının olması, güvendiği bir dostunun olması kadar güzeldir... Okumayı sevenler bilir, bazı kitaplarımız vardır ne zaman başımız sıkışsa, işin içinden çıkamasak o kitap o dönemlerde daha bir çantamızda, ofiste çekmecemizde görünür olur. Belli ki siz zor durumdayken size farklı bir bakış açısı kazandırarak veya içinizi ferahlatarak sağlamlığını kanıtlamıştır, ona bir güveniniz vardır. Güvendiğiniz bir kitabınız olması güvendiğiniz bir dostunuz olması kadar şanslı olduğunuz için şükretme sebebidir. Baş ucu kitabımız zaten var ise onun dışında, dönem dönem iki, üç, hatta dördüncü kitabı okuyabiliriz.

Haberin Devamı

Farklı türlerden kitapları aynı anda okuyabilirsiniz

Diyelim ki bir kitabı okumaya başladık kitap güzel ama o kitabı düşünerek altını çizerek anlamları fark ederek okumanın daha lezzetli olacağını düşünüyoruz o zaman o kitabı serviste okumayalım daha sakin, sindirerek okuyabileceğimiz bir mekanda okursak daha keyifli olur. Ya da kitap çok güzel evet ama uzun ve biraz sıkılmaya başladınız, dikkatiniz dağıldı. Hemen öğle aralarında açık havada okunacak daha kısa sürükleyici bir kitap ekleyelim. Böylelikle uzun olan diğer kitaba döndüğümüzde daha keyifli olduğunu hissedip okumaktan vazgeçmeyebilirsiniz, kitabı yarım bıraktım okumayı beceremiyorum hissinden de uzaklaşmış olursunuz. Televizyon izlerken bile okunacak kitaplar vardır, boş boş televizyon izliyorum hissinden kurtarır.

Okuduğunuz kitapları hayatınızın içine katın

Bir film sahnesi, bir dizi bölümü, maç halleri anlatılıyor da okuduğunuz kitabın etkileyici bir bölümü niçin anlatılmasın... Sevdiklerinize okuduğunuz bir kitabı heyecanlı bir film gibi anlatın hem belki onları da okumaya teşvik edersiniz belli mi olur?

Benzer İçerikler