Geri Dön
Bahar Candan, Şevval Şahin'i eleştirerek ne yapmak istedi?

Bahar Candan, Şevval Şahin'i eleştirerek ne yapmak istedi?

Şevval Şahin son dönemin en çok tartışılan isimlerinden biri. E insanlar da haklı. Şevval Şahin malzemeleri verdi bi' kere! Peki Şevval Şahin'i eleştirecek kişiler arasında bir ayrım yapılmalı mı? Mesela Bahar Candan, Şevval Şahin'i eleştirebilecek bir isim mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kendini "So what?"larla savundu

Şevval Şahin son döneme damga vuran isimlerin başında geliyor. Karantina döneminde verdiği çılgın parti ve bu partiyi savunurken "Abartıldığı kadar vaka yok" gibi bir cümle sarf etmesi, hemen akabinde 'sahanda yumurta'yı bir türlü Türkçe söyleyememesi ve son olarak katıldığı bir programda İstiklal Marşı'ndan Bakan Fahrettin Koca'ya sorulan tüm 'baba' sorulara bir türlü cevap verememesi ve kendini yine İngiliççe olarak "So what?"larla savunması onu bir anda 'olay kadın' haline getirdi.

Öyle malzemeler verdi ki...

Şevval Şahin'in bir Miss Turkey birincisi olmasından ötürü bu tarz genel kültür sorularını bilememesi bizleri hayrete düşürdü. Onu "Güzel kadınların üzerine neden bu kadar gidiliyor?"larla savunanlar da oldu. Evet, doğru bir eleştiri bu. Yakışıklı bir erkeğin üzerine bu kadar gidilmezken güzel bir kadının üzerine biraz fazla gidildi. Ama çok da haksız değildi bu eleştiriler tabii. Bir Miss Turkey birincisinin gündemden kopuk, genel kültürden nasibini almamış olması son tahlilde çok da savunulacak şeyler değil. Dolayısıyla Şevval Şahin'in verdiği malzemeler eleştiriyi hak ediyor ne yazık ki.

Önemli bir dönüm noktası

Gelin görün ki onu eleştirenler arasında Bahar Candan da varmış. Bahar Candan, koltuğun tepesine çıkıp İstiklal Marşı'nı okumaya başlamış ve o anları takipçileriyle paylaşmış. "Türkiye'nin en salak kızı bile bunu söyleyebiliyor Şevval" diyen Bahar Candan tam olarak ne yapmak istedi peki? Hukuk okuyan -en azından biz hâlâ böyle biliyoruz- bir genç kızın İstiklal Marşı'nı bilmeme ihtimali düşük zaten. Şevval Şahin gibi bir malzeme karşısında İstiklal Marşı okuyarak kendisini hatırlatan ve bu tavrı sürpriz olmayan Bahar Candan, bu paylaşımındaki 'salak kız' detayıyla aslında hiç de aptal olmadığını, 'aptal kız' rolünü kesecek kadar akıllı olduğunu hatırlatmış oluyor bizlere aslında. Yani aslında "Ben aptal değilim, aptal rolü kesiyorum ve aptal rolü kesmeme rağmen çizdiğim aptallık rolünde 'İstiklal Marşı'nı okuyabiliyorum" mesajı veriyor. Güzel bir detay, önemli bir 'genel kültür' ölçüsü. Bahar Candan sayesinde İstiklal Marşı'nı okuyamayanlara -Bahar Candan'ın tabiriyle- aptal bile denilemeyeceğine dair önemli bir dönüm noktası...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler