Geri Dön
Barış Akarsu'nun motoru ve Antalyalı 'Örümcek Adam'

Barış Akarsu'nun motoru ve Antalyalı 'Örümcek Adam'

Antalya'da 'Örümcek Adam' kostümüyle bir genç, işlek caddelerde ve parklarda dolaşıyor. Antalyalıların ilgisini çekmeyi başaran bu gencin tanınırlığı Antalya'yı da aşmış durumda...

Deniz İhsan Taşdelen
Deniz İhsan Taşdelen

Günübirlik gösteriler

Antalyalı ‘Örümcek Adam’ın ismi Burak Soylu. Lise yıllarında dans ile ilgilenen ve daha sonra çok sevdiği kurgusal kahraman ‘Örümcek Adam’ın dansını, ters duruşunu ve ağ atma gibi hareketlerini yapan Soylu, eğitim hayatını tamamladıktan sonra üç yıl önce ‘süper kahraman’ olarak otellerde ve sokaklarda çalışmış.

Otellerde günübirlik gösteriler yaparak geçimini sağlayan Soylu, geriye kalan zamanlarında ise kentin en işlek caddelerinde, parklarında 'Örümcek Adam' kostümüyle dolaşarak mini şov yapmaya başlamış.

Umut'un mutluluğu için yola düşmüş...

Son olarak kendisini çok seven zihinsel engelli Umut için İzmir'e gitmiş Burak Soylu. İstanbul'da yaşayan Emel Keskin, onu çok seven zihinsel engelli kardeşi Umut Bostancı için ‘Örümcek Adam’la iletişime geçmiş ve Burak Soylu’yu kardeşinin yaşadığı İzmir'e davet etmiş. Karşısında ‘Örümcek Adam’ı gören Umut'un mutluluğunu ise tabii ki tarifsizmiş. Beraber bir gün geçirip, İzmir sokaklarında gezmişler ‘Örümcek Adam’la. Ne kadar da güzel bir birliktelik değil mi?

Motosikleti, Barış Akarsu'nun emaneti...

Umut’un haberini okurken eski haberlere baktım ve orada Burak Soylu’nun geçmişte verdiği bir röportajı okudum ve orada dikkatimi çeken çok önemli bir şey fark ettim. Gelin önce Burak’ın söylediklerine bir bakalım:

"Gönüllü olarak onları mutlu etmeye çalışıyorum. Süper kahraman kostümü giyiyorum ama bir süper gücüm yok. Benim süper gücüm insanlara sevgi dağıtmak. Onların sevgisi beni kahraman yapıyor. İnsanlar bana alıştı. Özellikle çocuklar sarılıyor. Vatandaşlar, turistler bol bol fotoğraf çektiriyor. Örümcek adam kostümümle motosikletle giderken polisler çok durduruyordu. Zamanla onlar da beni tanıdı. Artık beni görünce el sallıyorlar. Ben de onlara el sallıyorum. Motosikletim de rahmetli sanatçı Barış Akarsu'nun motosikleti. Onun emanetini insanlara mutluluk veren çalışmalarımda kullanıyorum."

Asıl mesele 'çikolata'yı birlikte yiyebilmek...

Burak’ın kullandığı motosiklet genç yaşta kaybettiğimiz müzisyen Barış Akarsu’nunmuş. Yani tüm bu çalışmaları onun motosikletiyle yapıyormuş Burak Soylu. Yukarıda yazılanları okuduğumda anladım ki iyi insanlar, öyle kolay kolay silinmiyorlar bu dünyadan, ölseler bile. İyi insanlar, bir şekilde birbirlerini buluyor ve eninde sonunda o ‘çikolata’yı paylaşıyorlar. Çünkü asıl mesele ‘çikolata’yı birlikte yiyebilmek.

Süper kahramanlar, vardır!

Burak Soylu, süper gücünün olmadığını da söylemiş ama bence en güzel güç, insanlara sevgi dağıtmak. Bu çağda bunu hatırlamak bile çok önemli. Bize bunu hatırlattığın için teşekkürler Burak ve ısrarla söylemeye devam ediyorum hala. Süper kahramanlar, vardır!

twitter.com/deniz_tasdelen
instagram.com/deniz.i.tasdelen
deniz.tasdelen@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler