Geri Dön
Bedük 'kel hakları' çıkışında haklı mı?

Bedük 'kel hakları' çıkışında haklı mı?

Yaptığı başarılı parçalarla bizleri etkileyen isimlerden birisi Bedük. İlk günden itibaren tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Bedük’ün verdiği röportajda kurduğu cümleler oldukça dikkat çekti. 'Kel hakları' istiyoruz diyen Bedük neden böyle isyan etti? İsyanında haklı mı?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Kelliği Türkiye’de sempatik hale getiren isimlerden birisi Bedük. Gerçi daha öncesinde Seda Sayan’ın ‘Keller daha seksi’ demesi de vardı ama konumuz Seda Sayan değil.

Haberin Devamı

Bedük geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda kellerin haklı isyanını dile getirdi. "Artık kel hakları istiyoruz. Bütün filmlerde ya tetikçiyiz ya baş kötü adam. Yeter artık bir romantik filmdeki yakışıklı esas oğlanın kel olabilmesini diliyorum" dedi. Biraz şakayla karışık bir cümleydi ancak geçmişten günümüze baktığımızda kellere dair haksızlık yapıldığını görebiliyoruz.

'Saçın var mı?'

Adeta Erşan Kuneri’nin adam seçmesi gibi bir durum var filmlerde.

-Saçın var mı?

-Var abi

-İyi yaz saçı varmış!

Filmlerde başrollere baktığımıza hep aslan yelesi gibi saçları olan, fırça gibi saç diplerine sahip kişiler başrolde oynuyor. Keller ise kötü adam oluyor. Bu sadece günümüzde değil eskiden de böyleydi. Misal ‘Tecavüzcü Coşkun’. Adam yıllarca herkesin başına iş açan, kadınların korkulu rüyası, başrolün kalleş arkadaşı oluyordu. Haliyle üstlerine bu ‘kötü adam’ imajı yapıştı.

Haberin Devamı

Jason Statham sayılmıyor mu?

Burada itirazlar da gelebilir, "Kardeşim Jason Statham'ı saymıyor musun?" şeklinde. Doğru, Jason abimiz var ama o da hep ‘ekşın’ peşinde koşuyor. Kötülerin içindeki ‘kötünün iyisi’ oluyor. Bedük’ün dediği olaydan biraz uzak bir. Bedük romantik filmlerde ya da komedi filmlerinde de başrolün kel olmasını istiyor.

Ben yapımcı olsam Bedük’e teklif götürürüm. Oldukça güzel bir enerjisi var ve ekrana çok yakışacaktır. Bu klişeyi de kırabilir böylelikle, kellerin haklarını güzelce savunabilir.

Bizim kelimiz Mayk’a da selamlar…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Instagram.com/selcukbulut7

Benzer İçerikler