Trafik Cezaları Emniyet Şeridi Kullanmanın Cezası Ne Kadar Oldu? 2024 Emniyet Şeridi İhlali Cezası

Emniyet Şeridi Kullanmanın Cezası Ne Kadar Oldu? 2024 Emniyet Şeridi İhlali Cezası

09.01.2024 - 13:14 | Son Güncellenme:

Son yıllarda hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan emniyet şeridi kullanmamanın cezası ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki yurt genelindeki binlerce vatandaşımızın oldukça merak ettiği emniyet şeridi kullanmamanın cezası ne kadar oldu? İşte 2024 emniyet şeridi kullanmamanın cezası...

Emniyet Şeridi Kullanmanın Cezası Ne Kadar Oldu 2024 Emniyet Şeridi İhlali Cezası

Trafik denetimleri sonucunda emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulanıyor. Bunun yanında elektronik denetleme sistemleri de aynı şekilde şerit ihlallerini plaka üzerinden takip ederek trafik cezasına dönüştürülüyor.

EMNİYET ŞERİDİ İHLAL CEZASI 2024

Ceza Kodu 46/2-f

Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak:

Ceza Miktarı: 6.439 TL

%25 indirimli hali: 4.829,25  TL (Ceza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenirse.)

Şerit İhlali Yapmayı Alışkanlık Haline Getirdiler

Bugün birçok araç sürücüsü emniyet şeridini kullanmaktadır. Güvenlik şeridinin sadece acil durumlar için kullanıldığı algısı var. Oysaki durum bundan ibaret değil. Trafikteki düzene uyan milyonlara nazaran güvenlik şeridini kullanan sürücüler diğer sürücülerin hakkını gasp etmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu ihlali iki yönlü olarak düşünürsek kişinin hem devlete hem de diğer bireylere karşı suç işlediğini söylemek doğru olacaktır. Bu durumda trafikte adalet duygusu sarsılmakta ve birçok sürücü trafikte saatlerce beklemesine rağmen bazı araç sürücülerinin güvenlik şeridini kullanarak avantaj sağlaması trafikte tahammülsüzlüğe neden olmaktadır.

Haberin Devamı

Trafik Cezalarında İndirim İmkânı

Trafik cezalarını 15 gün içerisinde öderseniz %25 indirimli olarak ödeyebilirsiniz.

Yazarlar