Ekonomi Son dakika: Borsa İstanbul'dan flaş gelişme! Tüm nakdi TL'ye çevirecek

Son dakika: Borsa İstanbul'dan flaş gelişme! Tüm nakdi TL'ye çevirecek

02.12.2016 - 17:18 | Son Güncellenme:

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Son dakika: Borsa İstanbuldan flaş gelişme Tüm nakdi TLye çevirecek

Borsa İstanbul (BİST), 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdiğini açıkladı. BİST'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Borsa İstanbul A.Ş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir".

Haberin Devamı

"GÜVENİMİZİ YANSITMAK İÇİN"

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın teşvikiyle birlikte böyle bir adım attıklarını ifade etti. BİST Başkanı Karadağ, şunları ifade etti:

"Borsa'nın kendi aksinde yer alan hazır değerler kalemindeki döviz varlıklarıyla alakalı. Son günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulu sonrası Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da açıklamaları doğrultusunda kendi hazır değerlerimizde yer alan ihtiyaç duymadığımız varlıklarımızı Türk Lirasına olan güvenimizi yansıtmak için, sektöre de örnek olması için Türk Lirasına çevirdik. Bu sadece varlık kalemleriyle ilgili değil tüm grup şirketlerimizle beraber tüm sektöre yansıyan tarifelerimizi. Veri satışı diğer tüm sektörle ilgili yer alan dolar, euro bazlı tariflerimizin de tamamını Türk Lirası bazına çevirmek için geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. Bu çalışma tüm kamu kurumlarının örneklik yapması gereken bir çalışma. Türkiye'de yaşıyoruz. Türk Lirasına öncelikle finansa öncülük eden firmaların geçmesi lazım. Önümüzdeki dönemde bu kapsamda diğer tarifelerimizle ilgili çalışmalarımızı da paylaşıyor olacağız.'

Haberin Devamı

'Herhangi bir süre sınırı yok. İhtiyaç olmadığı sürece TL'de kalmaya, güvenmeye, yatırım yapmaya devam edeceğiz. Geçen haftalarda EKK toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız açıkladı. AVM'lerde birçok yerde. Kendi tarifelerimizi gözden geçirdik. Bizim operasyonumuz sadece Türkiye'de değil. Yoğun teknoloji kullanıyoruz, lisans ödemelerimiz var. Yurtdışında stratejik ortaklıklarımız var. O varlığın TL'ye dönüşmesi söz konusu değil.'